Sista dagen på år 2008



Inatt har jag sovit riktigt dåligt och när jag vaknade var jag fortfarande förskyld. Det betyder väl att det bara kan bli bättre?! Gott nytt år 2009 önskar jag er alla!







Fotoboken



Jag ger upp tills vidare...Hoppas rean håller i sig efter nyår med?! Bloggen vill ha kommentarer, tack!




Recept



Sitter och letar recept till nyårsmiddagen! Till förrätt hade vi tänkt ta kroatisk skinka (liknar parmaskinkan, fast den här är så mycket godare) och melon. Till huvudrätt blir det antagligen någon lyxig potatisgratäng med kött av något slag. Till efterrätt hade panna cotta passat bra eftersom det inte är så mäktigt (man blir ju rätt mätt efter all mat). Någon som har något bra recept på panna cotta?




By the way



Det snöade här förut! En vecka försent, men men...Känns som det alltid är som kallast på nyår när man är som mest lättklädd?! Mer snö vill vi ha, eller?!




Uppdatering



Igår tog jag och Evelina en tur till Backaplan för att se om vi kunde hitta något på rean nu när det har lugnat ner sig. Jag köpte ett par leggings för halva priset och en nyårstopp (dock ej rea). Evelina hittade en tröja, men idag när hon skulle köpa den så var den naturligtvis borta (stackare). Sedan åkte vi till systemet och laddade upp inför nyår. Efter det bjöd jag på Mc Donald´s och sedan sjöng vi Singstar en stund, ingen bra idé när man är förskyld...

Idag har jag varit med syskonbarnen och åkt skridskor. Jag åkte inte själv utan agerade fotograf och fikafixare...Träffade på en hög barn från mitt nuvarande och gamla jobb. Mamman sa till sin kompis att jag är hennes barns älskling och att hon saknar mig väldigt mycket. Det värmer i hjärtat! Sedan gjorde jag slut på mina sista rikskuponger och vi åt pizza. Därefter blev det mys i soffan med F & F. Trevligt! Verkar inte vara något på tv, så ska nog sitta och pyssla lite med en fotobok som jag håller på att göra till M & P från helgen när vi åkte bort. Ska även passa på att uppdatera önskelistan senare (man kan ju alltid önska sig...).







Tack för en trevlig kväll



Tack för en trevlig eftermiddag/kväll alla som var med igår. Idag mår man som man förtjänar...Jag är riktigt seg och har blivit småförskyld. Om en timme ska jag och Evelina ut på shoppingtur...Just nu är det -8 och det enda man vill är att krypa ner under en filt. Som tur är har jag fortfarande kvar mina vinterjackor hos M & P så jag får använda en av dom sen. Nej, nu måste jag städa klart och dammsuga. Kommentera gärna i bloggen!







Drömmer mig bort...



Tänk om man hade så mycket pengar att man kunde skänka bort massor och ändå kunna bjuda familjen på en Thailandsresa och inreda lägenheten precis så som man ville...Drömmer mig bort...Tillbaka till verkligheten...Nu ska jag fixa något att äta och sedan blir det film. Vad tycks om bilden?





Så här skulle jag absolut kunna tänka mig att bo =)



Önskelista



Mina julklappar julen 2008

  • Mixer
  • Pengar
  • Vinglas
  • Choklad
  • CD-skiva
  • Svarta tallrikar
  • Kort på syskonbarnen
  • Presentförpackning Dove
  • En sådan man hänger smycken på
  • Två parfymer (Ralph Lauren och DKNY)
  • En till del till mitt Tex Mex Set från Sagaform
  • Sedan fick jag dessutom ett 20-tal saker från jobbet...



Ny önskelista till födelsedagen i januari
  • Armband (rosa) "Life" Ettika - www.kyssjohanna.se
  • Presentkort på Media Markt till kaffekokare
  • Vita och stora pärlörhängen (ej äkta)
  • Pengar till ny tv och andra saker...
  • Presentkort Gina Tricot (ej H&M)
  • Svart hängslekjol
  • Kläder



Seg lördag



Känns som en seg lördag idag, kanske för att jag sov dåligt inatt?! När jag vaknade så hade hela täcket åkt ut ur påslakanet (jag måste ha sovit väldigt oroligt, haha). Nu ska jag baka klart och sedan slänga mig i soffan och chilla framför The Hills. Kommentera så länge!




Bakning



Håller på att baka här hemma! Imorgon på förmiddagen kommer ena systern och en kompis hit på fika. Hade ingen saffran hemma så jag bakar faktiskt kanelbullar istället. Sedan har jag ju lussekatter i frysen! Det är alltid bra att ha lite bullar på lager, man vet ju aldrig vem som kommer på besök. Kommentera i bloggen, tack!




Ny önskelista



Ny önskelista (den här gången till födelsedagen). Kommer uppdateras efter hand!



  • Armband (rosa) "Life" Ettika - www.kyssjohanna.se
  • Presentkort på Media Markt till kaffekokare
  • Pengar till ny tv och andra saker
  • Kläder/presentkort Gina Tricot
  • Hängslekjol (svart)




Mellandagsrea



Jag hatar att trängas med folk, stå i långa köer o.s.v. Dessutom hittar jag ALLTID saker jag har köpt för ordinarie pris på rean och då blir man ju riktigt sur. Så idag blev det ingen shopping i klädaffärerna, men jag och E tog en sväng till Bäckebol och sedan Lindex på Eriksberg (där det nästan inte var något folk). På Bäckebol hittade vi ett par vinterstövlar till halva priset som vi köpte och på Lindex köpte jag ett armband jag spanat in länge, ett nagellack och ett intensivkur till håret. Jag är nöjd och dessutom slapp jag se alla kläder som jag köpt på H&M och Gina Tricot för halva priset. Eftermiddagen avslutades hos Maria (som hade det riktigt julfint hemma) med att jag köpte pizza/kebab till alla. Tack för idag systrarna!




Håller tummarna



Håller tummarna för mamma och pappa som är på väg till Kroatien. Klockan 10.00 åkte dom hemifrån till Landvetter. Sedan skulle dom vidare till Schweiz, Dubrovnik och slutligen Split. Klockan 18.00 var dom fortfarande kvar i Schweiz. Hoppas dom hinner med flyget från Dubrovnik till Split (och bröllopet imorgon). Håller tummarna!







Nostalgi



På bordet i vardagsrummet har jag tänt ett ljus i min målade glasburk som jag gjorde när jag själv gick på "dagis". Nostalgi! Bild kommer!




Fyra år sedan tsunamin



Just nu visar dom "Tsunamins barn" på TV 4. Det är fyra år sedan tsunamin. Helt otroligt vad snabbt det har gått! Ikväll tänder jag ett ljus för alla dom 230 000 som dog i tsunamin, gör det du med...



Tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna
det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

Tänd ett ljus för allt du tror på
för den här planeten vi bor på
tänd ett ljus för jordens barn



Minnen från julen 2008



Höga förväntningar och förberedelser i massor (julbelysning, juldekoration, julinredning, julgodis, pepparkakshus, apelisiner med nejlikor, pepparkakor, lussekatter, julklappar o.s.v.) och så är julen redan slut?! Helt slut är den ju inte, men det känns som att den snart är det. Nu hoppas jag att alla som inte har varit hemma hos mig kommer hit på en fika innan julen dansar ut. Nu ska jag lägga in fler bilder, bland annat från Liseberg, min julfika och från julafton (jag har hundratals bilder så det får bli ett urval). Minnen från julen 2008:





Klara gör tummen upp åt besöket på Liseberg




Visst tar jag bra kort



Lisebergstornet har blivit en gran



Sagoslottet är sagolikt vackert



Juldekoration hemma hos mig



Apelsin med nejlikor i är ett måste i min lägenhet



Julblomma från ett av barnen



Julfika hemma hos mig



Hemmagjort godis



Fika @ my place



Har man inte plats för gran så...



Syskonbarnen på fika hemma hos mig



Min lilla puff



Lukas var en glad tomte på julafton



"Jag" måste ha varit snäll i år...



© www.borninthe80s.blogg.se ©



Julafton



Julafton kom lika fort som den försvann...Höga förväntningar och mycket förberedelse och det tog slut så snabbt. Men det var en riktig mysig dag med alla nära & kära, god mat, uppskattade julklappar m.m. Bilder kommer!



Misslyckad julfika?!



Idag har jag städat och fixat hela dagen. Klockan två skulle det nämligen komma gäster hit på julfika. Jag bjöd på lussekatter, pepparkakor, mandlar (skalade), fikon, godis (pepparkakskola m.m.) och hemgjort julgodis. Sedan var det bara kaffet som saknades och när jag väl satte på det så kokade allt över och det kom i flera lådor och på golvet bland annat. I lådorna hade jag batterier, födelsedagskort (oanvända) och sådana saker. Inte alls kul när allt blev blött och man dessutom redan städat hela dagen. Sedan satte vi på kaffet på nytt, men det smakade skit. Jag måste verkligen köpa en ny kaffekokare, trots att den här är rätt ny. Kaffet blir inte varmt och det rinner alltid över. Jag var så nöjd när jag hade dukat upp allt innan gästerna kom, det såg ut som en riktig julfika...Nu känns allt bara misslyckat! Jag ska bjuda på lite bilder i alla fall från min lägenhet och från julfikan!













Hinner inte mer nu (har en massa bilder till...kommer senare).



5 frågor om julen



Nu står julen för dörren. Granarna står granna i stugorna och julskinkorna grilljeras i ugnarna. Hur ska våra bloggare fira jul i år?


 
1. Vad tycker du om julfirande? Underbar tradition eller jobbig plåga?
2. Vilka firar du jul med?
3. Har du några “julaftons-måsten” som bara måste vara med varje julafton?
4. Vad är godast på julbordet?
5. Ungefär hur mycket spenderar du på julklappar?



1. Jag tycker det är en underbar tradition och jag har längtat hela hösten.
2. Jag firar med mamma och pappa, syskonen och syskonbarnen med flera
3. Äta ordentligt från julbordet, Kalle Anka med syskonbarnen och en massa annat
4. Jag äter bara julbord en gång per år och då tycker jag om att smaka på det mesta
5. Alldeles för mycket (trots att vi har en gräns i år). Några tusenlappar skulle jag nog tro



40-50 julklappar



Kan det stämma?! Det gör det nog när man tänker på alla julklappar till barnen och dessutom syskonen, mamma & pappa, släkt & vänner, jobbet o.s.v. Har några kvar, så lika bra att göra klart dom sista nu. Sedan gör man ju tusen saker mellan varje paket...Imorgon skulle jag ha jobbat 08.00-17.00, men det blir 09.00-16.00 och sedan är jag ledig fram till 7 januari. Efter jobbet imorgon och på tisdag vill jag bara njuta av att vara ledig och få in dom riktiga julkänslorna. Kanske göra lite julgodis eller något. Nu hoppas jag att alla mår bra på julafton och jag ser verkligen fram emot den stora dagen; Vara tillsammans med alla nära & kära, äta mammas fantastiska julbord, mysa med syskonbarnen framför Kalle Anka, julklappsutdelningen och sedan att bara mysa kvällen lång med allt som hör till...







VILA kläder



Den där affären på Backaplan som säljer VILA kläder har utförsäljning. Var där igår och såg "min" klänning. Den kostade 360 (fast nu var det halva priset). Jag köpte dock inget, men tänkte tipsa er andra (för det fanns en hel del fint och många nyårsklänningar). Maria jag följer väldigt gärna med dig nästa gång, men nu har jag precis satt igång med julklappsinslagningen. Nu blir det bloggpaus en stund! Kommentera gärna i bloggen!




Dan före dan före dan före dopparedan



Vet inte om rubriken blev rätt nu, men strunt samma...Nu har jag tagit fram allt för att slå in mina sista julklappar. Jag har massor att slå in, trots att jag redan har slagit in alla klappar till barnen. För att komma i rätt stämning har jag satt på min jul dvd med brasa och julmusik. Dessutom luktar det jul av mitt pepparkakshus och apelsinen med nejlikor i. Min kruka med kvistar och ljus är nu även dekorerad med tomtar och vardagsrummet svämmar över av julklappar som jag har fått från jobbet. Så nu ska jag sätta mig och knapra brända mandlar och slå in paket. Det är bara snön som fattas!



Bilder kommer senare på hur jag har det här i min lägenhet runt jul




Jag måste ha varit snäll i år...



Jag måste ha varit snäll i år eller i alla fall gjort ett bra jobb, för jag (vi) har fått massor av paket på jobbet. Hur kul som helst! Jag hade så många påsar att bära hem idag att jag till och med glömde en på jobbet. Detta har vi i alla fall fått; Julservetter, Lindt chokladpåse, mintcrips, Lindt chokladkartong i guld, en julkruka med julblomma i, en supersöt ljusgrupp på guldfat med kanelstänger på, en supersöt julgrupp med blommor och en trisslott, pepparkakskola, Belgisk choklad, choklad med nötter, champagne (tro det eller ej), en modern värmeljushållare, ljus, en tygtomte och ännu en chokladpåse...



Här ska ni få en glimt på några av sakerna...





Mitt första riktiga julbord



Mitt första riktiga julbord med jobbet igår var en bluff. Vår julklapp på jobbet var att vi skulle gå på ett riktigt julbord men det var inte julbord som serverades. Alla tyckte maten smakade skit...Jag blev besviken! Jag har aldrig ätit julbord ute...Men jag nöjer mig med mammas julbord som vanligt, där vet man i alla fall att man blir nöjd. Vilken är er favorit på julbordet?







Fem frågor om julen


1. Har du sett årets julkalender? Max fem minuter, men barnen älskar den

2. Hur går det med julklappsköpen? Klappat och klart? Har köpt massor, har bara någon kvar

3. Vad tänker du ha i år - riktig gran eller plastgran? Tyvärr har jag varken plats för det ena eller det andra

4. På lördag är det lucia, ska du se något luciatåg? Svarar i efterhand...På jobbet var det cirka 80 barn som sjöng...

5. Tror du att det blir en vit jul i år? Är det viktigt för dig? En vit jul betyder väldigt mycket för mig, men tyvärr tror jag inte att det blir en vit jul (om man pratar om snö) här i Göteborg. Möjligtvis regn :(







Julkänsla



Julkänslorna kommer och går...På Liseberg förra tisdagen fanns det julkänslor så det räckte och blev över och när barnen på jobbet kommer med julklappar då värmer det i hjärtat. I övrigt är det så stressigt just nu så jag har faktiskt inte den rätta julkänslan ännu...Men, jag hoppas att den infinner sig i helgen. Lite snö hade ju inte skadat! Imorgon ska personalen ha julklappsbyte och dessutom ska jag ta med mig julklappar till mina kollegor. Av barnen har jag fått följande (mycket mer än tidigare jular); Julservetter, pepparkakskola, lyxig choklad, choklad med nötter, värmeljushållare, en helmysig tygtomte och en påse med choklad. Uppskattas!



Bilder från Liseberg (Maria jag lovar att skicka bilderna när mer tid finns)























© www.borninthe80s.blogg.se ©



Min nya mobil



Igår köpte jag ny mobil! Hade tänkt köpa den här (röda) men det blev en hel svart eftersom det var den allra sista dom hade kvar i butiken (med det erbjudandet jag ville ha). Visst är den snygg?







Önskelista



  • Armband Ettika - Life eller Tree of life - www.ettika.com
  • Parfym Ralph Lauren Cool (Tror förpackningen är rosa)
  • Köttfärsvärmare till mitt Tex Mex Set från Sagaform
  • Elgiganten Mixer/Blender Pearl - Ca 300 kr
  • Bidrag i pengar till köksradio från Mio
  • Djupa tallrikar (Vill ha speciella)
  • Tavla (Mer info kommer)
  • CD-skiva Jason Mraz
  • Pengar
  • Kläder



Uppdatering



Nu har jag inte bloggat på en hel vecka och det beror på att det har varit så mycket att göra. Förra veckan firade vi Lucia på jobbet och det var väldigt mysigt (trots att jag fick gå upp mycket tidigare). På fredag bjöd jag Martin med familj på pizza och så kollade vi på Idol. Resten av helgen har gått åt till julklappsinköp och ett besök hos mormor. Har dock några julklappar kvar! Imorgon ska jag hämta busungarna på dagis/skola och det ska bli kul.

Dessutom var vi på Liseberg i tisdags (bilder kommer inom kort). Håll utkik!




Helgen i bilder



























Tack alla för en trevlig helg



Tack alla som var med i helgen för en trevlig helg då vi firade pappa. 5-rätters, vinprovning, bubbelbad, biljard och trevligt sällskap kan ju inte bli så fel. Det har varit en intensiv men rolig helg...Bilder kommer (när jag orkar)!




RSS 2.0