Brandkatastrofen



Hade tänkt lägga in bilder på mina fynd från Lindex (barnkläder), men hittar dom inte på Internet, så det får vänta. Har ätit precis och om en timme blir det Greys Anatomy. För övrigt så har det varit en bra dag!



Idag är det tio år sedan brandkatastrofen här i Göteborg och jag minns faktiskt den dagen. Jag minnst att det var två personer från från skola som omkom i branden.



GP:

300 facklor lyser på onsdagskvällen upp vägen mellan Gustaf Adolfs torg och Backaplan via Göta älvbron till minne av ungdomarna som miste sina liv i brandkatastrofen för tio år sedan.





Ikväll tänder jag ett ljus, gör det du med!



Halloween inspiration



Prylar från Wilton, vad tycks?









The Hills...



...har premiär 8 november, någon som ska titta?







Back to work



Idag var det en sådan där bra dag på jobbet, då man känner att man verkligen trivs. Dessutom har vi fått ca. 20 stycken tapetböcker som vi tänkte ordna en massa pyssel med. Det är allt ifrån Askungen och Spindelmannen till snygga fondväggar och härliga pastellfärger.

Efter jobber åkte jag och hämtade mitt paket på Apoteket. Smidigt! Därefter var det dags att passa Lukas och Klara. Klara sov större delen av tiden och när båda var vakna gick det över förväntan väldigt bra. Tack till Maria som även spelade in Prison Break till mig.

Imorgon hoppas jag verkligen att mina kort har kommit. Jag funderar även på att åka till Backaplan om jag orkar (vilket jag inte gjorde idag)! Måste köpa saker till jobbet/hemmet och sedan behöver jag verkligen ett par höst- och vinterskor.

Grattis till Jakob som fyller år idag! På lördag blir det kalas, trevligt! Ikväll blir det ännu en lugn kväll, eftersom jag känner att jag behöver det. Ska bli intressant att se Desperate Housewifes fem år senare...Någon mer som ska titta?







Chili con carne



Riset står och puttrar på spisen och nu ska jag laga Chili con carnen. Ska bli gott! Vad äter ni ikväll?







Back in school



Idag var det egentligen min tidiga dag på jobbet, men jag har varit i stan på studiedag tillsammans med drygt ett femtiotal andra. Jag fick gå upp klockan 06.00 (eftersom bussarna går som dom går) och jag kom inte hem förrän nu 17.00. Dom tre timmarna jag jobbade extra (plus restiden på nästan två timmar) får jag inte betalt för och därför känns sådana här dagar bara jobbiga. Det var väldigt nära att jag tog en sväng till mitt favoritcafé för en baguette med paprikaröra (fast det är ju inte så kul att gå dit själv).

Hela dagen har vi i alla fall bara suttit och diskuterat och sedan var det ju dags för min favorit; redovisning. Varför känns det aldrig lättare?! Det kändes som att man var tillbaka i skolan igen! Skönt att den här dagen är över! Nu ska jag laga mat och sedan bara lägga mig på soffan och ha en lugn tv kväll.

Imorgon ska jag passa Klara och innan det hoppas jag att jag hinner med en tur till Apoteket, där jag ska hämta mitt paket.

I helgen har jag inte uppdaterat bloggen eftersom jag har hjälpt till att passa två av syskonbarnen. Det blev en massa bus! Mc Donald´s, en tur till leksaksaffären (där vi träffade Bamse), bio, fika på Plantagen, Idol och ännu mera bus med Lukas och Klara. Roliga filmer finns! Kommentera gärna tidigare inlägg!







When you feel so tired but you can’t sleep



Trött, tröttare, tröttast...Hade tänkt ta det väldigt lugnt efter jobbet, men nu måste jag åka och lämna bilen. Spökfesten gick bra, men jag förstår inte hur jag kan vara så här trött?! Jag klädde som sagt ut mig till häxa på Spökfesten; Svart hatt, svarta kläder, benhalsband och svart nagellack (bilder kanske dyker upp). Kanske uppdaterar senare! Kommentera bloggen så länge!





When you try your best, but don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse





Spökfest



Ikväll blir det Greys Anatomy (någon mer som har sett reklamen)?! Det får inte vara så...Imorgon blir det Spökfest på jobbet och jag måste tvinga mig upp tidigare så att jag hinner duscha och styla mig. Jag ska vara häxa! Mohaha! Trevlig kväll!






Hallongrotta



Idag jobbade jag sent! Efteråt kom mamma över på en fika; Färska frallor och hallongrottor. Trevligt!







Höst- och vinterskor



Jag behöver ett par höst- och vinterskor. Dom jag köpte på Skopunkten förra året för en hundralapp är väldigt slitna. Har hittat några skor från Din sko som jag tycker om. Vilka är finast?



















En bra måndag



Det blev faktiskt en hel ok måndag och jag är piggare än jag brukar vara. Kom hem från jobbet nyss och nu ska jag snart ta ett bad. Efteråt ska jag slänga ihop middagen; Idag blir det Pasta med lax, paprika/chili creme fraiche och dill. Är jag fortfarande pigg efter badet så kanske jag slänger ihop en snabb foccacia (mitt favoritbröd) också. Klockan 22.00 ikväll är det dags för Prison Break (dvs. om jag orkar). Jag ska ju upp 05.30 imorgon! Vad äter ni ikväll förresten?







Måndagsångest



Nu är man hemma igen! Känner att rösten bara blir hesare och hesare och jag känner av allergin (blir tokig). Det blir en riktigt lugn kväll med andra ord. Imorgon jobbar jag sent och denna veckan ser jag inte alls fram emot. När jag väl är tidig (nästa vecka), ja då har vi studiedag eller möte (och jag får inte betalt för övertid längre).

I veckan hoppas jag i alla fall att det händer någon kul så att man står ut. Kanske att någon vill komma hit på besök?! Ser fram emot korten jag har framkallat i alla fall. Kommentera gärna tidigare inlägg!







Dagens vill ha outfit



Vad tycks?







20 frågor



Vad lyssnar du på nu? It´s beautiful to live
Vad brukar du laga för mat?
Tacos, pasta med räkor, kycklingrätter
Vad skulle du göra om du vann mycket pengar?
Skämma bort mig själv och alla i min närhet
Vad tittar du på tv? Greys Anatomy, Prison Break (börjar inte det imorgon förresten...)
Vilka namn skulle du vilja ge dina barn? Om jag får barn så tycker jag namnen Milian, Nova, Tindra m.fl. är fina
Vad beställer du när du fikar? Chokladboll
Vilken parfym använder du just nu? Använder ingen just nu
Spara eller slösa? Är bra på att spara men köper mycket av det jag vill ha
Var vill du resa just nu? En kryssning i Karibien hade inte varit fel
Vad finns på väggarna hemma hos dig? Tapeter (måste köpa tavlor och kanske något väggord)
Vilken är din första tanke när du vaknar? Är det en vardag så är nog första tanken "Here we go again"
Hur ofta städar du hemma? Känns som jag städar konstant, men försöker dammsuga minst en gång i veckan
Vilken hårfärg/ögonfärg skulle du vilja ha?
Mörkbrunt hår (lite mörkare än jag har nu) och blå ögon
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut
Vad är du rädd för? Att förlora någon jag tycker mycket om
Vad är du stolt över? Mitt körkort, min lägenhet...
Hur många barn vill du ha/har du?
2-3 vill jag ha
Kaffe eller te? Kaffe med mjölk
Bästa årstid?
Sommaren
Vilket humör är du på just nu? Irriterad pga allergi



Rosa bandet



Igår köpte jag alltså Rosa bandet för i år och det är något jag tycker fler borde göra. Alla känner vi någon som har drabbats av cancer och själv tycker jag att det är något av det värsta som finns. Jag tänkte tipsa om några "rosa" produkter ni kan köpa nu i oktober om ni vill bidra till kampen mot bröstcancer. Här kommer ett urval;























Jordgubbar till frukost



Igår köpte jag jordgubbar och det blev kvar några, så jag passade på att ta dom till frukost. Lyxigt! Jordgubbar är verkligen det bästa jag vet. Bra start på dagen! Annars så har jag inte sovit något vidare i natt. Jag somnade efter klockan ett och har varit vaken varje timme känns det som. Känns som jag har problem med min allergi, men jag har ingen aning om vad det kan vara nu. Vad äter ni till frukost?







Framkallning



Att det ska vara så svårt att ladda upp bilderna då man ska framkalla...Det är tredje gången jag försöker nu...Jag ger snart upp...Varför fungerar det inte...Någon som vet någon annan bra sida där man kan framkalla sina bilder?




Saknar



Känns som vi inte träffas lika ofta längre, men nästa helg kanske jag får se er mer.







Mitt "lördagsgodis"



Det bästa jag vet; J O R D G U B B A R







Inredning



Dålig bild (men bättre än ingen bild), vad tycks?







Borninthe80s goes barista



Här får ni en bild från mitt första försök att göra en snygg latte, det gick sådär som ni ser. Övning kanske ger färdighet?!







I år ska jag ha en riktig jul



Förra julen var jag sjuk från mitten av december till mitten av januari. Det var det värsta jag har varit med om! Jag hade hosta i flera veckor och kunde inte sova ordentligt. Av hostan fick jag så ont att det kändes som en kniv i ryggen och då överdriver jag inte. Jag trodde jag hade fått lunginflammation för 4:e gången, men så var det inte. Det var någon luftvägsinfektion och sedan att jag blev sjuk i december förra året så har jag även fått astma (som inte verkar försvinna). Hela förra julen kändes som en stor besvikelse! Jag gjorde inte sådant som jag hade velat göra, sådant som hör julen till och dessutom hade jag ingen aptit. På nyår minns jag att jag knappt åt någonting! I år har jag därför bestämt att jag verkligen ska ha en riktig jul. Julbelysning i alla fönster, pepparkakshus, lussebak, apelsiner med nejlikor i, knäck, julgran (vi får se), jul på Liseberg, snö (hoppas kan man ju alltid), juldekorationer i min egna lägenhet, julklappar i massor till nära & kära, brända mandlar, pyssel, glögg och mycket mycket mer. Hoppas att jag får ledigt i mellandagarna bara...



Förresten så kommer det en ny kategori inom kort; Önskelista. Detta för att ha koll på vad jag själv vill ha men även för dom som kanske vill köpa något till mig i julklapp eller när jag fyller år. Bra att ha en kategori där man kan samla sådant som man vill ha (sedan får man se vad ekonomin tillåter att man köper).





Jag har tagit denna vackra bild på Jul på Liseberg



Nu kan man köpa julmust



Mer än två månader kvar till julafton och det börjar redan att julskyltas. När jag var på Ullared för cirka en månad sedan så fanns det hur mycket julprylar som helst. Jag köpte faktiskt en stjärna, men bara för att jag har ett nytt hem och inte har så många julsaker. Men, här i Göteborg har julskyltningen börjat en del i stan, man kan köpa julmust på Coop och julbelysning på Ikea. Jag var på Ikea idag och blev riktigt besviken faktiskt! Dom håller på att bygga om och jag hittade inget av det vanliga utan köpte bara vasen som jag behövde. Vilken röra!

Hur som helst så verkar julen vara på väg...och även om jag tycker det är sjukt att julskyltningen redan har börjat så längtar jag efter jul och därför beställde jag dessa i veckan. Vad tycks?




Kafferecept



Latte

1/3 Espresso
2/3 Mjölk

Värm mjölken under vispning (den ska inte koka). Häll i den nybryggda kaffet och servera sedan i glas.



Cappuccino

1/3 Espresso
1/3 Mjölk
1/3 Mjölkskum

Koka kaffet och häll i en kopp. Värm mjölken under vispning (den ska inte koka). Häll mjölken och skummet (som du vispar upp) försiktigt i kaffet och toppa med kakao, kanel, riven choklad eller liknande.




Jag använder;

Arla Baristamjölk med 0,9 % fetthalt

Nu kommer en lättare variant av succén Baristamjölk. Många som vill göra en riktigt god latte hemma har tagit till sig den nya specialmjölken med lite högre proteinhalt som gör det lättare att få till ett perfekt skum. Baristamjölk med 0,9 % fetthalt är framtagen med tanke på den som dricker många latte per dag och vill hålla nere på fettet. Den lättare mjölken går lika snabbt och bra att skumma som originalet. Skummet blir både följsamt och krämigt. Trots den låga fetthalten ger Baristamjölk med 0,9 % fetthalt en fyllig men lätt känsla som lyfter fram kaffets alla smakämnen. Nu kan alla latte-älskare unna sig ännu några sköna kaffestunder.







Time for a cup of coffee



Nu efter maten ska jag ta och experimentera och göra någon god kaffedrink. Jag köpte kaffe förut och tog en annan variant än den vanliga. Dessutom har jag både baristamjölk och grädde i kylen. Sedan ska jag använda mina schabloner och kanel/kakao/socker beroende på vad jag känner för. Ska ta kort så att ni får se resultatet! Sedan får jag bjuda hem familj och vänner på en fika någon dag...Hur dricker du helst ditt kaffe?







Dinner is served



Det gick snabbt! Eftersom jag hade tacofärs kvar så fixade jag tacos (med nachos) till middag idag. Mitt tips för att få tacosen lite lyxigare är att ta vitlök i gräddfilen och att använda en riktigt god ost (som man river såklart). Idag har jag Västerbottenost till. Det ska bli riktigt smaskigt! Smaklig måltid!



Mina tacos

Köttfärs med Santa Maria Taco Spice Mix
Tortillabröd och nachos
Gräddfil med vitlök
Salsasås hot
Riven ost
Paprika
Tomat
Sallad
Gurka
Majs







Lördag



Nu har jag varit duktig och betalat en del räkningar och även gjort en beställning från Apoteket. Tänk vad bra att hämta ut alla varor på en gång och att slippa stå i kö, leta efter och plocka ihop varor. Smidigt! Nej, nu ska jag ta och äta något! Får se vad som händer ikväll...



Baka bröd



Funderar på att baka någon gång nu i helgen. Antingen blir det foccacia eller scones. Vilket är erat favoritbröd?







Uppdatering



Igår vaknade jag klockan 05.30 efter att knappt ha sovit någonting (hade svårt att somna i torsdags). Jag kände även att en lätt förskylning var på gång. Sedan tänkte jag åka tidigare till jobbet och då visade det sig att det var frost ute, så det var bara att ställa sig och skrapa bilen. Väl framme på jobbet så var ingen där, jag fick larma av hela byggnaden, vilket jag inte alls tycker om. Hur som helst så slutade jag tidigt igår och efter jobbet träffade jag mina systrar och Lukas och Klara. Vi gick till Donkan då jag hade kuponger där och kunde bjuda. Lukas fick en Happy Meal med en bok i (grattis på namnsdagen idag). Kvällen avslutades hos M & P med räkor och Idol. Jag tyckte att rätt person åkte ut! Alice är helt klart bäst eller vad säger ni?



Idag vaknade jag upp och förskylningen är fortfarande inte helt borta, men det känns inte sämre i alla fall. Nu har jag varit en tur på Backaplan. Jag köpte en tröja (som visade sig kosta halva priset) och Rosa bandet (som jag tycker alla borde köpa). Efter det åkte jag till IKEA där jag köpte en "vas" till mina kvistar med ljus i. Nu står det klart och det är helmysigt! Jag passade även på att handla på Coop. Mitt "lördagsgodis" ikväll blir jordgubbar (riktigt dyra), men det unnar jag mig gärna istället för godis. Svenska var dom dessutom och faktiskt goda för årstiden. Senare vet jag inte vad som händer! Kommentera gärna inläggen i bloggen från den här veckan!





Vas från IKEA



Supersöta



Tänkte tipsa om några supersöta plagg (till barn) från Lindex, vad tycks?











Miniköttbullar



Så, nu har jag varit och handlat med. Det blev en tur till Backaplan (Maria var där). På Lindex hittade vi varsin tröja på rean för endast 99 kr. Det var en svart med lösa ärmar och vitt mönster. Jag hade velat ha den vita med, men den var dubbelt så dyr, så den hoppade jag över. Lindex har verkligen mycket fint till dom små nu! Såg en underbar rosa klänning/tunika med djur på. Vi handlade även på Coop och jag köpte miniköttbullar för första gången (med smak). Visste inte att det fanns! Någon som har testat?




Torsdag



Jag brukar hata torsdagar, eftersom det är den dag som är jobbigast på jobbet. Idag har jag slitit som bara den och min inskolning "spelar" lite då och då. Men jag fick så mycket beröm av hennes pappa idag så just nu är jag på bra humör. Han sa att hon är en helt annan tjej hemma (och det var positivt menat). Han var verkligen supernöjd och vi fick en massa beröm.

Nu kom jag hem för en stund sedan och jag är ovanligt nog pigg. Jag håller på att fixa lite här hemma; byta lakan i sängen, plocka undan alla småsaker, gå igenom kylen, dammsuga och senare funderar jag även på att handla (om Evelina ska med). Man får passa på medans man är pigg!

Imorgon jobbar jag 07.00-12.30, men jag kommer nog komma tidigare då jag ska förbereda kalas m.m. Kanske därför jag är på så bra humör eftersom jag vet att jag får sluta tidigt imorgon och sen är det ju H E L G. Kommentera tidigare inlägg, tack!







Äntligen hemma



Då var man äntligen hemma efter en lång dag på jobbet; 07.45-17.15. Jag ska ta ett avslappnande bad senare och efter det blir det tacos och Greys Anatomy (som slutade så spännande sist...). Kommentera gärna inläggen från igår!







Julen närmar sig med stormsteg



Så känns det i alla fall när man ser att julskyltningen har börjat. Men jag kan erkänna att jag faktiskt längtar efter jul. Hösten innehåller ju inte mycket mer positivt än vackra färger och regn och rusk kan jag faktiskt vara utan. Vad tycker ni?







Sköna stilar



Vilken stil tycker du bäst om?















Asos



Dagens vill ha outfit



Även denna gång från Asos vad tycks?







Ekologiska kläder



Tossor från Bonkeli Design, vad tycks?







Svarta änkan hittad i Göteborg



SVARTA ÄNKAN

* Svarta änkan är en av världens giftigaste spindlar, även om bettet vanligtvis inte är dödligt.
* Ett bett kan ge mycket kraftiga smärtor, muskelspasmer och högt blodtryck.
* I Sverige finns inga lager med motgift mot svarta änkan.
* Namnet kommer av spindelns färg samt av att honan dödar och äter upp hanen efter parning.
* Enligt Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm tycks Svarta änkan ha etablerat sig i Sverige.



En husägare i Göteborg hittade ett flertal spindlar i sitt hus och allt tyder på att det är Svarta änkan. Läs mer på GT!







Baggy jeans



Skulle vilja ha ett par, dessa är från Pepe,vad tycks?







Uppdatering



Så, nu har jag ätit kvällsmat! Vad äter ni ikväll?



Laga mat



Nu ska jag laga mat! Finns mycket att välja på här hemma nu när jag har handlat...Vad ska jag göra?!



  • Tacos
  • Stekt ris
  • Lasagne
  • Köttbullar
  • Rostat bröd
  • Chili con carne
  • Kyckling Paneng
  • Örtmarinerad kyckling
  • Pasta paprika/chili med lax
  • Kyckling med curry, banan och jordnötter



Återstår att se...





Höstklänning



Avslutar bloggandet för en stund med denna underbara höstklänning från Lindex, vad tycks?







Mina fynd



Mina fynd, vad tycks?





Den här kjolen fick jag billigare, liksom västen nedan



Allt tack vare rabatter och H&Ms Outlet



Shopping



För ett tag sedan när jag beställde från H&M så fick jag vänta på en kjol jag beställde. Nu kunde jag därför lägga till varor på beställningen och jag hittade några fynd i Outlet. Idag hämtade jag som sagt paketet! Detta hade jag beställt bland annat;

En svart hängslekjol med avtagbara band (199 kr)
2- pack basic toppar i svart & vitt (49 kr)
Svart väst (129 kr)
En topp (49 kr)
Jeans



Jeansen var ute på Outlet och kostade runt hundralappen. Det är ett par mörkgrå jeans och dom sitter perfekt. Ibland kan man verkligen hitta fynd på H&Ms Outlet. Jag köpte även en svart cardigan som jag fick 25 % rabatt på. Tänkte tipsa om den här klänningen som finns med idag för 98 kr. Vad tycks?




Tisdag



Idag började jag jobba 07.00 (var dock på jobbet tidigare). Inskolningstiden är över, men tyvärr verkar inte inskolningen vara det...Annars kände jag mig som supergirl idag. Jag gick upp utan att snooza när klockan ringde 05.45. Jag har pysslat hela dagen med barnen och kommit på idéer till våra nya kort som kommit och till Spökfesten nästa vecka. Sedan lyckades jag få på 8 barn regnbyxor, stövlar och västar på rekordtid. Ibland är man grym!

Efter jobbet hämtade jag mitt H&M paket (läs mer i nästa inlägg) och besökte Maria och barnen. Där bjöds jag få färska frallor, gott. Alltid lika trevligt!







Angående inlägg nedan



Bodyn (199 kr) går att köpa på www.bluebox.se och den finns även som haklapp, men tröja fanns inte på den här sidan. Men, kolla in www.fiskrens.com under produktshop/ny kategori så kanske du hittar något liknande. Kan rekommendera Bluebox, som ofta har roliga och annorlunda saker!







Småcool eller?!



Vad tycker ni om den här bodyn?







Barista



I veckan kan jag leka barista här hemma för jag har köpt baristamjölk och sedan har jag ju mina schabloner så jag kan göra snygga mönster på kaffedrinkarna.

Tänk vad enkelt egentligen! Koka kaffet, skumma mjölken, håll mönstret över och strö på kanel, kakao eller något annat gott. Visst ser det gott ut?!







Måndag gör jag ingenting ingenting ingenting



Precis som i sången! Idag var jag riktigt trött på morgonen! Slutade vid fyratiden idag och efter det har jag bara hämtat pappas bil (Evelina ska ha våran). Annars har jag inte gjort någonting!

Jag funderade på att åka förbi Filippa & Fanny eftersom det känns som jag inte ser dom lika ofta längre. Igår busade ju Fanny med Lukas och Filippa hade fullt upp. Men, nu känns det som det blir försent, så det får bli en annan dag.

Ikväll blir det att ta en dusch, laga mat och se på tv. Imorgon slutar jag tidigare och då ska jag tvätta, eventuellt handla (naturligtvis glömde jag en massa saker igår) och köpa en "vas" på IKEA. Men, vet inte om jag gör allt detta imorgon! Jag gillar att ta dagen som den kommer! Någon förslag på vad man kan äta ikväll?



Höstnytt



Höstkläder från Lindex, supersöta tycker jag, vad tycker ni?











Stickad cardigan



Stickad cardigan från Asos, vill ha, vad tycks?







Kaffedrinkar



Nästa gång jag är och handlar ska jag nog köpa baristamjölk. Sedan kan jag öva med mina schabloner och göra supersmarriga kaffedrinkar till fikat. Värst vad sugen jag blev på kaffe nu!




Fem snabba frågor om matvanor



1. Lagar du din egen mat?
2. Hur ofta använder du en micro?
3. Om du måste välja en maträtt du skulle äta varje dag i resten av ditt liv,  Vilken maträtt väljer du då?
4. Mysig och lyxig middag hemma eller på restaurang, vad väljer du och varför?
5. Vilken är den godaste och vilken är den äckligaste maträtten du vet?



1. På jobbet får vi maten serverad (tyvärr inte så god) men annars så lagar jag min egen mat
2. När jag ska poppa popcorn och ibland när jag ska tina något från frysen
3. Det får nog bli tacos, går ju att variera en del
4. Det beror på vem man är i sällskap med
5. Krämig pasta/Pytt i panna







Skilde sig, sågade itu huset



Tro det eller ej, men det är sant (läs mer på Aftonbladet)!







Ett nödvändigt ont



Så, nu har jag både dammsugit alla rum och diskat. Ett nödvändigt ont som tyvärr måste göras lite då och då. Ofta blir det på helgen för min del. Vilken dag städar ni?







Barnkläder



Tänkte tipsa om några märken jag tycker om när det gäller barnkläder. Vilken är din favorit?



Tummen





Ida T


Känns som Lindex fått inspiration...



Katvig



Ej sikke lej




Småfolk




Me & I





Godis



Visste ni att naturgodis inte är nyttigare än "vanligt" godis?! Det som är bättre med naturgodis dock är att man slipper färgämnen och andra tillsatser. Dessutom är det nyttigare fetter i nötter! Jag köper inte godis speciellt ofta, men just nu är jag inne i en period då jag tycker naturgodis är väldigt gott. Vilket godis är din favorit?




Kan själv



Tröja från Liten Jag, vad tycks?





Dagens vill ha



Vad tycker ni?







Dagens drömoutfit



Vad tycker ni?







Dagens (lista)



Humör: Trött
Planer: Borde städa och köpa en "vas" till "lampan" från Mio
Ser på: Datorns skärm

Lyssnar på: Natasha Bedingfields Unwritten
Läser: Bloggar
Dricker: Inget just nu

Bästa: Att det är helg
Sämsta: Att helgen bara försvinner
Väder: Som nästan alltid här i Göteborg; Grått, blåsigt, regnigt, kallt och mörkt




Idol



Igår slutade jag sent, men jag hade tur och kom iväg en halvtimme tidigare. Maria hade bjudit hem mig på ost & kex och det var riktigt gott. Vi såg även Idol och jag tyckte att rätt person åkte ut. Johan är inte heller någon favorit! Alice var bäst igår, tycker jag och jag tycker även hon valde en bra låt. Vad tycker ni, vem var bäst och vem var sämst?







Fotboll



Förra månaden låg Kroatien på 5:e plats på FIFAs rankning, denna månaden på 6:e plats. Tänk då om dom hade gått vidare i EM, som dom så väl förtjänade...Nu hoppas jag på att dom går vidare i VM-kvalen i alla fall!




Uppdatering



Igår jobbade jag sent! Jag och Rebecka var dock själva på jobbet, vi hade få barn (till skillnad från idag) och min inskolning var ledig, så det var en riktigt bra dag. Efter jobbet åkte jag och mamma och tittade på mattor/lampor. Det blev en tur till Mio, EM möbler och så handlade vi på Coop.

Idag jobbade jag också rätt så sent! Sedan åkte jag hem till M & P där Maria och barnen var på besök. Pappa lagade god mat och det var trevligt att vara där en stund. Nu är jag hemma och ikväll blir det en riktig lugn kväll (är så trött). Ska se på Fringe och gotta mig med lite glass. Någon mer som kollar på Fringe och i så fall vad tycker ni?




Vill ha



Vad tycks?





Taco time



Nu är jag hemkommen från planeringen på jobbet! Det var intensivt! Jag tog en snabb sväng förbi Mio på hemvägen och köpte en golvlampa (kvistar i svart med ljus i). Svårt att förklara, men det kommer bli helmysigt i höst/vinter. Nu ska jag bara hitta något det kan stå i. Jag ska åka till Mio (och andra affärer) någon dag snart med. Jag ska köpa matta till vardagsrummet och så behöver jag en lampa till sovalkoven.

Nu ska jag laga mat! Det blir tacos och jag är hungrig som en varg så det ska bli riktigt gott. Sedan blir det nog bara att varva ner framför tvn med Desperate Housewifes. Vad äter ni ikväll och vad tittar ni på tv?







Dagens (lista)



Humör: Glad när solen skiner, men trött eftersom det är mycket på jobbet (inskolning, möte, planering o.s.v.)
Gjort: Jobbat 06.30-12.30
Planer: Planering på jobbet 15.00-17.00, kanske ett besök på Mio, eventuellt tacos och Desperate husewifes
Ser på: Sms på mobilen (från Evelina)

Lyssnar på: Datorns surrande, snart musik
Läser: Aftonbladet där det står om någon som hotar att skjuta personer på en skola här i Sverige, hemskt
Dricker: Idag har det bara blivit kaffe på jobbet och ett glas vatten

Äter: Åt på jobbet förut; Tikka Masala

Bästa: Syskonbarnen som förgyller mina dagar =)
Sämsta: Att mormor är sjuk, stress på jobbet, inskolning, städning...
Barn: Filippa, Fanny, Lukas, Klara och alla goingar på jobbet
Väder: Sun is shining, the weather is sweet, yeah (men lite kallt är det allt)






Tikka Masala



Veckans drömoutfit



Veckans drömoutfit från Asos, vad tycks?







Jag tycker om frisyren, jackan, toppen, halsbandet, jeansen och skorna, klockrent!



Suckar!



Förra veckan jobbade jag över tre timmar och fick inga extra pengar för det. Den här veckan blir det två timmar (möte) och inga extra pengar nu heller. Jag slutar vid fem tre dagar den här veckan, orka...Sedan har vi alla tisdagsmöten på mina tidiga dagar...Och dessutom har vi studiedag på min tidiga dag, då jag antagligen får arbeta fyra timmar mer och ändå inte få något för det. Får det vara så?!







Naturgodis



Nu skulle man haft en påse med naturgodis att knapra på. Vad tycker ni om naturgodis?







Monday



Nu är jag hemkommen från Maria! Lilla Klara sov hela tiden, så det var en lätt uppgift att passa henne idag. Lukas blev riktigt snygg i håret! Sedan bjöd Maria på hemlagad Kassler Bombay (med curry, banan och massa annat gott), riktigt smarrigt. Nu finns det verkligen inget att se på tv, men senare ska jag nog kolla på Cityakuten. Så länge blir det att blogga och fixa här hemma! Vad äter ni en måndagkväll som denna?







Lille Skutt



Jag tycker Lindex har väldigt mycket att välja på till dom små. Vad tycks om den här?







Matschema



När jag flyttade för cirka ett halvår sedan så var jag väldigt inne på att veckohandla och att ha ett matschema. Veckohandla gör jag oftast, men med det där matschemat vet jag inte riktigt vad som hände. Jag försöker att variera i alla fall! Denna vecka blir det bland annat tacos. Vad äter ni på vardagarna?



Trådlöst bredband



Klara sover och jag passar på att blogga...Gud vad det är smidigt med trådlöst bredband! Jag har ju bärbar dator och jag har så jag kan installera trådlöst, varför har jag inte fixat den ännu?! Kanske lättare sagt än gjort?!



Manana manana



Det blev inga tapas på Mañana igår och inte heller någon bio med tjejerna. Lite besviken blev jag allt, eftersom jag hade sett fram emot det hela veckan. Ja, det är nog faktiskt det ändå jag har haft planerat fram till jul. Jag förstår att inte alla kan och att det kommer saker emellan, men nu tror jag faktiskt att filmen slutar visas snart. Hade varit kul och få det gjort! Alla andra gör saker hela tiden, men jag har inget planerat. Jag vill också resa bort! Jag vill också gå ut och äta god mat! Jag vill...

Hur som helst så blev det söndagsmiddag hos mamma och pappa. Sedan åkte jag och Evelina till Mio och Coop. På Mio hittade jag stjärnmattan till nedsatt pris (överväger om jag ska köpa den, hade passat bra då jag har samma kuddmönster) och kvistar/grenar i svart med ljus i (svårt att förklara). Det senaste hade varit mysigt nu under hösten/vintern. Hinner inte skriva mer nu, men kommentera gärna så länge. Kommentera mera!







Väggord



Jag är tveksam nu eftersom mamma absolut inte tycker att jag ska sätta upp väggord i sovalkoven. Men samtidigt tycker jag det är riktigt snyggt och det är ju min lägenhet...Vad tycker ni?







Då var det måndag IGEN



Idag gick jag upp halv sex, eftersom jag öppnade på jobbet idag. Jag kom hem för en stund sedan och nu har jag precis hängt upp tvätten. Jag saknar att ha en tvättmaskin hemma, men å andra sidan så tar det endast 30-35 minuter att tvätta två maskiner nere i tvättstugan. Jag skulle nog hinna med att tvätta åtta tvättar på en tvättid om jag hade velat, men så mycket tvätt har man ju aldrig. Jag köpte förresten nytt sköljmedel på Ullared sist och det doftar himmelskt gott.

Nu ska jag snart åka iväg till Maria för att passa lilla Klara när Lukas klipper sig. Vad gör ni en måndag som denna?







Inredning



Ett av mina inredningsprojekt är ju att hitta en matta till vardagsrummet. Den här från Mio skulle passa perfekt då jag har ett runt svart bord i vardagsrummet, fondväggen går i svart och en av kuddarna i soffan har samma möster (med stjärna på). Tycker dock att priset 1450 kr är för dyrt. Någon som har något bra tips på var jag kan hitta en snygg matta till vardagsrummet för under tusenlappen?







Tu tu kjol



Jag dissar nog den här kjolen från Asos, vad tycker ni, hiss eller diss?







Passar rätt bra på modellen dock!



Väggord



Jag skrev ett mail till dom som jag vill beställa av och frågade om väggordet jag vill ha (Lycka) går att få i större format och det gick det. Tyvärr blir det mycket dyrare eftersom det då blir specialdesignat, men det kan det väl vara värt? Vad tycker ni om väggord?







Kanelbullens dag



Idag är det Kanelbullens dag och även mammas födelsedag, grattis mamma! Tänk vilken dag att fylla år på?! Senare ska vi alla hem och fira henne, det ska bli trevligt. Själv tycker jag man ska införa Chokladbollens dag och att den borde vara 15:e januari (då jag fyller år). Blir det någon kanelbulle för er del idag?







God morgon



God morgon alla läsare! Idag sov jag ut och sedan lagade jag faktiskt lyxfrukost, idag blev det pannkakor. Vad har ni på era pannkakor?







Blixtar & dunder



Här åskar det, så datorn stängs av omedelbart. Hoppas den försvinner, för jag har ju tänkt att se på tv...



Kanelbullens dag



Ni har väl inte glömt bort att det är Kanelbullens dag på lördag?!







Höstkjol



Jag är sugen på en snygg höstkjol och vad sägs om den här?! I höst tänker jag även åter igen använda mina västar, mycket grått/svart/stickat och självklart sjalar i olika färger. Hur klär ni er i höst?







Feels like friday



Eftersom jag har bytt sen dag på jobbet så känns torsdagarna numera som fredagar. Det känns som veckan borde vara slut nu, men så har man en hel dag kvar att jobba. Suck!

Idag kom Martin, Jessica, Filippa & Fanny hit en liten stund. Jag bjöd på kaffe och delicatobollar, mums! Alltid trevligt med besök! Tänkte kolla på den nya serien på 5:an klockan nio, den ska tydligen vara bra?! Är det inte typiskt att allt börjar på TV samtidigt nu när det inte har visats något bra på två månader?!







DELICATO



Lycka



Jag beställde nästan hem väggordet idag, men jag ångrade mig i sista stund. Ska se om jag kan få det större, annars får det nog bli en annan text än Lycka. Carpe Diem och Live with passion tycker jag också om. Vad för väggord skulle du vilja ha?







Favoritmat



Nu ska jag göra en av mina favoritmaträtter; Färsk pasta med räkor, dill och paprika/chili creme fraiche. Supergott! Dessutom väldigt enkelt och snabblagat. Koka pastan och rör ner resten, krydda med dill. Vilken är er favoritmat?




Mina inredningsprojekt



  • Lampa till sovalkoven
  • Väggord till sovalkoven
  • Matta till vardagsrummet
  • Någon stor växt som står ut med mig (och inte bara dör...)





Vad tycks?





Att hänga på väggen, vid fönstret eller ha ståendes någonstans, vad tycks?



Dålig uppdatering



Beklagar än en gång för dålig uppdatering, jag skyller på all övertid på jobbet...



I fredags tog jag en tur till Ullared alldeles själv och jag köpte bland annat; En jacka, en kofta, en cool t-shirt, en väska, ett bakset, kläder och leksaker till barnen (blir nog julklappar), en tavla till köket, träskedar från Sagaform, present till mamma, krokar till badrummet, en julstjärna, en kokbok, delicatobollar (såklart), hårfärg, och en massa saker till hemmet såsom schampo, diskmedel, sköljmedel och liknande. Kändes allt som jag hittade en del fynd och jag är nöjd med resan. Tyvärr hade jag otur med att "tanten" i kassan drog min jacka två gånger, vilket jag först upptäckte när jag hade packat ner alla varor i bilen som nog stod parkerad så långt bort som det bara gick...



I måndags hade vi föräldramöte och jag jobbade från åtta till åtta, inte konstigt att man blir trött. Igår åkte jag hem till Maria och barnen och där åt jag även Marias hemlagade thaimat, riktigt gott. Idag blir det nog att bara vara hemma, laga mat och titta på Greys Anatomy, någon mer som ska kolla?



RSS 2.0