Måndag



Då var första jobbdagen i veckan avklarad! Imorgon slutar jag tidigt och jag tänker inte jobba över...Nej, imorgon har jag andra planer...Hade behövt hämta ett paket på torget, sen hade jag velat åka och titta på skorna jag bloggade om igår och sedan går presentkortet på Burger King ut...hmm...Kommentera gärna inläggen från gårdagen!





Söt



Det luktar eld...



För en kvart sedan kände jag lukten av eld här hemma och hoppade upp från soffan för att se vad det kunde vara. Det luktar fortfarande och det verkar komma utifrån (hoppas jag)?! Försökte läsa på nyhetssidorna med där står inget. Om det hade brunnit i huset så borde ju folk utanför reagerat?! Fy vad hemskt! Det är verkligen en av dom värsta mardrömmarna...Tänk om alla minnen skulle brinna upp eller om man själv skulle bli fast. Jag som hade tänkt sova snart...



Behöver ett par vår skor...



Jag behöver ett par vår skor (bekväma) och ballerina skor tycker jag är för kallt för redan. Dessa har jag fastnat för, vad tycks?







Först till kvarn...



Håller på att gå igenom byrålådorna (inte garderoben) för att rensa bland kläderna. En del plagg är svåra att göra sig av med, men har man inte använt dom på över ett år så är det nog dags att slänga dom eller skicka dom vidare. En del plagg är gamla och slitna och dom slängs. Andra är så gott som nya (fast inte använda så många gånger) och dom  får systrarna och J prova och är det inget för dom så slängs dom eller går till någon klädinsamling. Dags att göra plats för vårkläderna från H&M och Gina Tricot!





H&M



Några av kläderna som ska bort (en del ska kastas för att dom var så slitna):

Gamla toppar från Vero Moda och Gina Tricot i små storlekar
Epp par vita sommarbyxor (snygga), men används aldrig
Svarta, långa träningsbyxor som aldrig används
En vårtröja i grönt som aldrig används, tyvärr
En rosarandig vintertröja, ser ut som ny
Sommarbyxor (vita och beiga)
Svart kjol, strl 38
Svarta finbyxor

M.m. m.m.



IKEA



Får nog bli IKEA en dag nästa vecka. Har hittat en del bland nyheterna som jag "behöver".





Lycka



Väggord eller inte, väggord eller inte, väggord eller inte?!





"Min" tatuering



Här är tatueringen som jag tycker så mycket om och är inne på att göra. Före sommaren är det ju ingen idé, men om jag tycker samma om några månader så är det nog inte helt omöjligt att den här vackra blomman blir min första tatuering. "Lotusblomman växer upp ur mörk dy, strävar mot vattenytan och solens ljus likt en människa som mitt bland världens grymheter och lidande kan förädla fram ett rent och vackert hjärta". Gå in under rubriken "Mina kort" om du vill läsa mer om tatueringen/Lotusblomman. Vilken plats på kroppen skulle den passa bäst på?




Perfekta tröjan till påsk



Roxy little bird, vad tycks?







Morotskaka



På min morotskaka/morotsmuffins brukar jag ha frosting och jag har nästan alltid kört på samma recept. Den här gången tänkte jag testa ett lite annorlunda recept eftersom jag inte tycker jag får till den där smaken man får när man äter morotskaka på café. Vad tror ni om det nya receptet?



Gammalt recept

Philadelphia ost
Vaniljsocker
Florsocker

Nytt recept

Philadelphiaost
1/2 citron (saft)
Vaniljsocker
Florsocker
Smör



Vispa (jag brukar bara blanda) smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaften krämigt. Häll i Philadelphiaosten och fortsätt vispa. Om man vill kan man färga frostingen och även dekorera med allt möjligt. Perfekt till riktiga Cupcakes!




En sådan här gjorde jag förra påsken...



Söndagsångest



Den här helgen har jag inte gjort någonting känns det som och därför har jag lite söndagsångest. Inte nog med det så har jag förlorat en timme...Jag funderade verkligen på det här med att ändra klockan. Hur blir det med uteställen som stänger klockan tre?! Hur fungerar tidtabeller (om man ska flyga då när klockan flyttas fram en timme)?! Hur blir det med programmen på tv?! Hur som helst så har jag varit hemma i stort sett hela helgen och gjort ingenting på grund av att jag inte har mått bra. Riktigt segt då det är helg! Tänkte tacka ja till söndagsmiddag idag, men jag känner att jag varken har tid eller ork. Nästa vecka är i alla fall min bästa vecka; Mellan på måndag och torsdag (16.15), sen på onsdag (17.00) och tidig på tisdag och fredag. På fredag slutar jag till och med 12.00 och då ska jag klippa mig (äntligen). Annat kul som väntar i veckan är att hämta ut beställda vårkläder (hoppas jag) och kanske något besök?! Mortoskaka är på G...någon som är sugen...Nej, nu är det dags att ta tag i allt som måste göras!




Diet



Med denna diet gick en kompis ner 9 kg på 13 dagar. Hälsosamt eller ej, den fungerade (fast hon mådde dåligt under tiden). Skulle ni våga er på den?



Första veckan...

Söndag 1
Frukost 1 kopp svart kaffe. 1 sockerbit.
Lunch 2 hårdkokta ägg. Spenat kokt i vatten. 1 tomat.
Middag 1 stor biff (250 gr). Sallad med olja och citron.

Måndag 2
Frukost 1 kopp svart kaffe. 1 sockerbit.
Lunch 1 stor skiva skinka (8-10 skivor). 1 bägare naturell yoghurt (2,5 dl).
Middag 1 stor biff (250 gr). Sallad med olja och citron.

Tisdag 3
Frukost 1 kopp svart kaffe. 1 sockerbit. 1 skiva rostat bröd.
Lunch 2 hårdkokta ägg. 1 stor skiva skinka (8-10 skivor).
Middag Sallad Kokt selleri. 1 tomat. 1 frukt.

Onsdag 4
Frukost 1 kopp svart kaffe. 1 sockerbit. 1 skiva rostat bröd.
Lunch 1 liter juice. 1 bägare naturell yoghurt (2,5 dl).
Middag 1 hårdkokt ägg. 1 riven morot. 1 liten bägare keso.

Torsdag 5
Frukost 1 stor riven morot med citron.
Lunch 1 stor bit kokt torsk/kyckling med citron och en liten klick smör.
Middag 1 stor bit biff (250 gr). Sallad med selleri.

Fredag 6
Frukost 1 kopp svart kaffe. 1 sockerbit. 1 skiva rostat bröd.
Lunch 2 hårdkokta ägg och en stor riven morot.
Middag ½ grillad kyckling (utan skinn). Sallad med citron och olja.

Lördag 7
Frukost 1 kopp te utan socker.
Lunch Ingenting.
Middag 1 grillad lammkotlett. Färsk frukt (blanda olika sorter).



Boktips för barn



En liten skär böckerna finns tydligen i massor av varianter. Jag tror jag har läst tre, men nu har jag hittat ytterligare några till...och barnen bara älskar dom. Hur söta som helst dessutom!








Inspiration



Jag tycker det är riktigt snyggt när man skriver upp recept, menyer med mera på svarta tavlor. Nu kan man köpa på IKEA och ha hemma. Vad tycks?







Karusell



Nej, nu mår jag inte alls bra. Det känns som jag har åkt karusell alldeles för länge och är helt snurrig. Fy! Ska lägga mig på soffan och sätta på en film. Får göra det bästa möjliga när man mår dåligt på helgen...







Födelsedagstips



Nu i april, maj och juni känner jag otroligt många som fyller år. Först ut är Fanny och henne har jag redan köpt tre presenter till. Men, jag tänkte tipsa alla andra om snygga barnkläder från Lindex. Vad tycks?















Dagens skratt



Dagens skratt







Roxy



Vill ha - vad tycks?







Påminnelse



Väntar fortfarande på min födelsedags-cd (hade varit perfekt nu när man bara är hemma). Dessa skivor hade varit kul att ha:

  • Absolute Dance Winter 2009
  • Absolute Rix FM 2009
  • Absolute Disco



Jeansleggings



Som sagt så köpte jag ett par jeansleggings på Kapp Ahl i veckan. Har även ett par svarta från Gina Tricot, men nu är jag sugen på ytterligare ett par därifrån. Kanske ska ta en sväng nästa vecka om jag mår bättre?! Har en del kvar på presentkortet...



Helt otroligt



R på jobbet ringde precis och vi satt och pratade i drygt en halvtimme om jobbet, shopping och annat. Hon har gått på en diet i 13 dagar och hon trodde att hon hade gått ner 6.5 kg (dvs ett kilo varannan dag...), men det var hela 9 kg. Låter inte alls hälsosamt men tänk er själva att bli 9 kg lättare på 13 dagar. Jättegrattis gumman!



Mår inget vidare...



Igår på jobbet kände jag mig yr och snurrig hela dagen och det fortsatte idag. Slutade sent igår och sedan blev det ost & kex hemma hos M & P. Jag och Filippa (som somnade) sov över. Blev påskpyssel, målning och filmtajm med henne imorse, mysigt. Eftersom jag inte mådde mycket bättre idag så blev det att åka hem och inte göra något (så tråkigt när det äntligen är helg). Hade tänkt busa med Lukas och Klara i eftermiddag/kväll, men verkar inte som det blir så just nu...Kanske blir imorgon?! Kul att först jobba över och tvätta på sina tidiga dagar och sedan inte må bra på helgen. Hoppas nästa vecka blir bättre!



En helt ok torsdag



Torsdagar brukar vara den värsta dagen på veckan, men den här var faktiskt helt ok. Vi hade utflykt idag och gick bort mot fågeldammen. Jag hade med mig färska frallor och jordgubbar. Solen lyste och barnen var på bra humör. Efter jobbet (halv fem) åkte jag till Backaplan och köpte jeansleggings. Äntligen fanns det mörkblå och i olika varianter. Dom billigaste var självklart fulast så det fick bli dom dyrare. Snygga var dom i alla fall! Nu ska jag snart hem till pappa och äta råstekt potatis med biff och vitlökssmör. Mums! Imorgon slutar jag sent...Men sedan är det HELG...



Äntligen hemma



Vad långa vissa dagar känns...Idag har vi i alla fall ätit våfflor på jobbet (minivåfflor) och påskpysslat. Mysigt! Nu ska jag göra i ordning matsäck till imorgon (ska på utflykt). Hoppas solen skiner och att det inte blåser för mycket. Jordgubbar blir det i alla fall och lite annat smått & gott. Ska ni äta våfflor idag?



Vårkläder - Roxy



Vårkläder - Roxy, vilken är din favorit?











































Utflykt



På torsdag ska vi ha utflykt! Hoppas vårvärmen hinner komma tillbaka till dess...Annars får det bli varm choklad i matsäcken. Ska bli mysigt!




Våffeldagen



Imorgon är det våffeldagen och jag tänker garanterat smaska i mig en våffla eller två (eller tre). Sylt och grädde ska det vara till! Hur äter du din våffla?







Var tar tiden vägen?!



Igår skulle jag ha slutat tidigt men eftersom en var sjuk på jobbet så stannade jag kvar till halv fyra. Sedan åkte jag och handlade till jobbet (saker till våffeldagen imorgon). Handlade på ICA Maxi och svänge förbi Maria med lite fika. Stackars lilla Klara hade fått hög feber.

Idag har jag tvättat, bokat klipptid, kollat med ny försäkring, skrivit mail till a-kassan/facket och fixat här hemma och tiden bara rinner iväg. Sedan är jag sen resten av veckan och jag funderar på hur jag ska hinna med allt?! Tänk vad mycket måsten det finns...6 timmar arbetsdag kanske hade varit något ändå?!



Roxy Little Bird



Tänkte tipsa min kära syster (som för övrigt är iväg och gottar sig med skidsemester en hel vecka) om att internetbutiken (du vet vilken) har fått in några till gula Roxy Little Bird tröjor. Men skynda att fynda för det är få kvar i lager. Passar perfekt i påsk enligt mig, vad tycks?



Bild kommer!



Klipptid bokad



Äntligen har jag ringt och bokad klipptid. Ville klippa mig nu på lördag men det fanns ingen tid hos den jag ville ha. Måste verkligen klippa mig nu; håret är torrt, slitet och ser mer ut som ett fågelbo. Kortare ska det bli och sedan kör jag en toning på det, så kanske håret ser någorlunda bra ut. Någon som har någon mirakelkur för torrt hår (känns som jag har testat det mesta; hårinpackningar, dyra produkter från frisören, kosttillskott you name it)?



Recension - Glass



I helgen testade jag glassnyheten Sandwich Stracciatella. Det var väl inget fel på den, men den vanliga Sandwich är mycket godare. Men kul att dom testar nya smaker på den, t.ex. pepparkaka, jordgubb och så vidare. 3 av 5 får den! Nu längtar man till den första riktiga vårglassen ute, eller vad säger ni?




Nu har det hänt igen!



Idag när jag kom hem låg det (som förra veckan) mat och annat utanför min dörr. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta! Tänk vilken tid det tar att reda ut detta...Förra veckan ställde jag ner kassen med saker i vid ingången, skrev en lapp och märkte ut mitt namn extra noga vid dörren. När jag kom hem idag så låg varorna på golvet och en vara var sönder och det luktade i hela trappuppgången. Vem fick städa, om inte jag?! Jag fick slänga några saker och nu har jag skrivit en till lapp. Det måste ha varit någon annan som tog kassen sist, så nu satte jag upp en lapp på min dörr att sakerna inte tillhör mig, att någon måste ha lämnat fel och så skrev jag mitt namn ännu en gång. Vad ska man göra (jag är för ärlig för att ta sakerna själv, men det kanske man borde eftersom dom uppenbarligen inte kom fram till rätt person sist)?




Drömmar om inredning



Tänk om pengar växte på träd, då skulle jag göra om min 1,5:a ännu mer. Det räcker inte med nya tapeter! Jag vill ha ett supernytt badrum (med glasduschkabin, nytt kakel och spotlights...). Dessutom vill jag göra om luckorna i köket och en massa annat. Väggord är fortfarande intressant...Här kommer en inspirationsbild:







Mobilkort



Ljudet på mobilen har redan börjat krångla (ibland...), men det går i alla fall att ta kort med den. Här kommer några:











God morgon



Somnade sent igår och sedan vaknade jag halv fem. Då var jag så trött så jag kände mig helt groggy...Jag lyckades i alla fall somna om och sov till halv tio. Nu på förmiddagen blir det att städa (diska & dammsuga) och eventuellt baka om jag orkar. Måste även fixa med ny försäkring och köpa lite saker till jobbet. Imorgon är jag tidig, men eftersom vi nu har raster så innebär detta inte halv ett som vanligt utan två. I eftermiddag blir det i alla fall årets (?) första grillning hemma hos pappa. Men var är solen?!







Utmaning



Regler: Det här är svårare än du tror. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug. Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du?: Magdalena
2. Ett ord på fyra bokstäver: Måne
3. Flicknamn: Maria
4. Pojknamn: Max
5. Yrke: Målare
6. Färg: Mörkblå
7. Klädesplagg: Morgonrock
8. Mat: Makrill
9. Sak i badrummet: Make-up
10. Plats/stad: Milano
11. En orsak att vara sen: Morgontrött
12. Något man skriker: Men kan du/ni...
13. Film: Män som hatar kvinnor
14. Något man dricker: Mjölk
15. Band: Metallica
16. Djur: Mygga
17. Gatunamn: Miraallen
18. Bil: Mercedes
19. Sång: Mamma Mia
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Midsommardans

 



Jag utmanar er!



Recension - Jeansleggings



I veckan testade jag mina svarta jeanslegging (inköpta på Gina Tricot för 199 kr). Jag hade dom tillsammans med en lång oversize skjorta från H&M och gud så snyggt det var tillsammans. Jag tror eller rättare sagt vet att dessa kommer användas flitigt hela våren. Både vanliga leggings och jeansleggings passar utmärkt till min klädstil (i vår). Snyggt till långa skjortor/blusar, tunikor och klänningar. Enda nackdelen är att dom svarta drar åt sig damm, så det kan vara smart att ha en sådan där sak att rulla över och ta bort det med innan man går ut. 4 av 5 får dom i betyg i alla fall. Funderade även på att köpa dom i ljusblått tyg men tycker 299 kr är lite väl dyrt för just dom (eftersom det inte riktigt är den färgen jag vill ha). Vad tycker ni om jeansleggings och kan ni rekommendera något annat ställe som säljer snygga?




Ost- och skinkpaj



Ost- och skinkpajen står i ugnen och det doftar ljuvligt. Idag var jag duktig och gjorde pajdegen alldeles själv. Paj tycker jag är riktig vårmat. Idag gjorde jag den i min hjärtanform, återstår och se om det blir bra...Vad äter ni en sådan här dag som denna?







21 mars - Nu ÄR våren här



Igår var det 7 minusgrader och is på bilen här i Göteborg. Men idag känner jag verkligen vårkänslor. Solen skiner (det blåser dock), fåglarna kvittrar utanför fönstret, blommor sticker upp här och var i rabatterna och man känner sig glad. I torsdags var vi ute tre timmar i sträck på jobbet och igår både på för- och eftermiddagen. Mellanmål ute i solen, härligt!

Igår efter jobbet var Jessica och barnen här på en snabbfika. Vi småtittade även på Lilla Melodifestivalen som vi hade på mitt jobb med barnen. Sedan åkte vi till mamma och pappa och där bjöds det på en massa smått & gott. Riktigt trevligt! Synd bara att Filippa blev sjuk idag...Krya på dig!

Nu har jag varit och handlat! Antagligen kommer Maria hit en stund med barnen. Har köpt så jag ska göra ost- och skinkpaj. Sedan blir det säkert fika med...och ut i solen kanske...Passade även på att köpa lite påsksaker (målade ägg) som jag ska hänga i mina kvistar.



Väggord...







Problemas



Sådant här händer verkligen bara mig, det är så typiskt...Igår hade någon lagt en lapp i min brevlåda och jag kände inte igen den och trodde att personen som lagt i den måste ha lagt fel. Nyss när jag kom hem stod det en kasse full med mat utanför min dörr som uppenbarligen inte är till mig (med tanke på innehållet). Jag tror det är till någon gammal person och vet inte vad jag ska göra. Jag vet ju inte vem personen som ska ha det är och inte heller vem personen som lagt den där är. Det finns ingen mer med samma efternamn på den här adressen så jag kan ju inte ställa ner kassen i ingången och skriva en lapp. Dessutom kommer det att börja lukta av maten snart...Vad göra?







Dagens...



Det är inte så farligt om man har olika färg på huden, det viktigaste är att man har samma färg på hjärtat. Tänk vad barn säger fina saker...

Idag var det den stora dagen på jobbet! Alla utom ett barn var där och det blev väldigt lyckat (så lyckat det kan bli med 19 uppspelta barn...). På morgonen dekorerade jag hela avdelningen med ballonger, glitter, lampor o.s.v. o.s.v. Barnen fick lämna en biljett och fick sedan en stämpel på handen. När det väl var dags att framträda så fick dom gå igenom ett glitterdraperi och sedan ställa sig på en "scen" med discokulor, lampor och ett stort skynke med stjärnor i bakgrunden. Jag var dj och tog samtidigt massor med kort. R var programledare och hjälpte barnen att komma ihåg dansstegen. M filmade det hela och jag fastnade tyvärr på filmen som ska visas för samtliga föräldrar och massa andra. Barnen hade fixat sig med snygga kläder, hattar, solglasögon, västar, slipsar, smycken, hårfärg o.s.v. o.s.v. Dom sjöng och dansade som aldrig förr (förutom några som blev lite blyga och en som slog sig på mikrofonen...). Men sådant hör till! Efteråt bjöds småstjärnorna till green room där det bjöds på saft, nachos, grönsaker, dip och klubbor. Sedan sjöng vi alla en sång tillsammans och sedan var fröknarna helt slut...

Jag slutade dock ganska tidigt och åkte och handlade. Vår i luften med solen som skiner, tyvärr blåser det storm. Kommentera gärna!



Laddar inför Melodifestivalen



Idag har det varit en bra måndag! Jag slutade sent och kom hem för inte så länge sedan. På jobbet var det fullt upp! Jag hade samtal med chefen och hon sa att jag var en jättego tjej som passade att jobba med det jag gör. Kändes riktigt bra! Kunde inte få något besked om var jag ska vara efter sommaren, men hon lät positiv till att lösa det på bästa sätt. Någon vidare löneökning lär det dock inte bli (det finns inga pengar). Nu håller jag i alla fall på att ladda inför Melodifestivalen imorgon. Barnen på jobbet ska sjunga och göra egna shower med låtar som Mamma Mia och Cara Mia. Vi ska sätta upp massor av stjärnor, ballonger, glitter, skynken i olika färger, discolampor och andra dekorationer. Vi ska filma, dela ut biljetter och bjuda barnen på gott i "green room". Jag ska ha på mig min långa skjorta och svarta jeansleggings (ja jag köpte dom). Till detta blir det smycken och annat...Vilken låt tyckte ni förresten var bäst i lördags (jag höll på Alcazar...)?



Fredag den 13:e



Fredagen den 13:e började på sämsta sätt...Det var min tidiga dag och jag och R hade planerat in en massa kul. Det slutade med att jag fick jobba själv med vikarie eftersom R var tvungen att hoppa in på en annan avdelning. Efter att jag hade slutat så vände dock oturen?! Jag träffade min kära storasyster på Backaplan för lite shopping. Jag köpte en skjorta i längre modell (lite oversize eftersom det egentligen var en mammatopp...hmm...). Sedan spanade jag in ett par jeansleggings som jag funderar på att köpa. Vi tog även en fika och sedan körde jag hem Maria eftersom Klara inte var helt bra. Det blev att jag stannade där och hade det trevligt.







Idag vaknade jag tidigt och när klockan var elva hade jag redan hunnit med att handla på Coop till ikväll. Ikväll ska jag njuta av ost, kex och kroatisk skinka. Jag köpte grissini, olika kex, korv, valnötsost, vitlöksost, gräslöksost, brännvinsost, små gurkor, baguetter, lösgodis, chips, dip och allt man kan tänka sig behöva till ikväll. Så ikväll blir det att se Melodifestivalen helt enkelt för att alla andra gör det...och ska man ändå se den så måste man ju ha något gott till.




Efter Coop åkte jag hem för att städa. Blev dock en sväng till IKEA med Maria och Lukas. Där tog vi en fika och handlade lite smått & gott.

Efter det åkte jag till Plantagen och köpte blommor till lägenheten. Allt bara vissnar och dör hemma, men nu hittade jag något som kallades för tåliga växter...Hittade en riktigt fin...Bild kommer...

Jag kom hem vid tretiden och då fortsatte jag att städa och laga mat. Måste fixa med försäkringen, välja ut kläder till Lilla Melodifestivalen (på tisdag på jobbet) och förbereda samtalet med chefen (men det skjuter jag upp till imorgon).

Nu ska jag kolla lite i alla H&M-kataloger som har kommit det senaste. Borde även fortsätta städa men det är ju ändå helg...Så nu ska jag ta det lugnt en stund. Vilka tror ni vinner ikväll nu då?






Intensiv dag



Kom hem från jobbet för en stund sedan! Alla barnen (20 st) är friska och det har varit en intensiv dag. Har varit vaken sedan halv sex och just nu känner jag mig extremt trött. Försöker glömma alla måsten...Gäsp!







Måndag



Idag har det varit en sådan där dag då man verkligen känner att man trivs på jobbet. Varför kan det inte alltid vara så?! Efter jobbet har jag fixat här hemma, lagat tacos och kollat i H&M-katalogen. Hittade allt för mycket som jag skulle vilja klicka hem. Hittade en klänning som jag inte kan bestämma mig för om jag tycker om eller ej. Vad tycker ni?







Jeans leggings



Någon som kan tipsa mig var jag kan hitta jeans leggings?!







Internationella kvinnodagen - 8 mars



Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av FN och i många länder är det en nationell helgdag. I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett "grattis på kvinnodagen" - en gest som dock många feminister reagerar mot då de knappast anser att det finns anledning att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället. Vad tycker ni, fira kvinnor eller inte?







Min tatuering



Jag har i flera år varit sugen på att göra en tatuering, men ändå tveksam på om jag ska göra en...När den väl är där så går den ju inte att ta bort på en snyggt sätt om man nu skulle vilja det. Nu har jag i alla fall hittat en tatuering som jag verkligen tycker om. Det är en Lotusblomma inspirerad från öst; Asien. Den står för:



The lotus flower represents in the Eastern cultures a symbol of perfection and overcoming all difficulties: it actually grows among the mud of the swamps till it stands on its stalk and blooms, immaculate, over the dirt. Beauty often hides in simple things. The shape of the stalk reminds us that beginnings are not always easy, but we can always find our way to overcome any difficulty and reach up to the light.

Lotusblomman är en vanlig symbol i Kina och i övriga Asien. Den representerar den ursprungliga renhet som varje människa bär i sitt inre och som genom kultivering kan förädlas för att till sist slå ut i blom. Lotusblomman växer upp ur mörk dy, strävar mot vattenytan och solens ljus likt en människa som mitt bland världens grymheter och lidande kan förädla fram ett rent och vackert hjärta.



Jag tycker att en tatuering ska betyda något för personen som gör den. Den här symboliserar att man inte ska ge upp vad som än händer, att ingenting är omöjligt (drömmar) och "What doesn´t kill you makes you stronger" o.s.v.

Vad tycks?







Vill ha till våren



Vad tycks?























Pysselidé





En sådan här borde man rätt lätt kunna fixa på jobbet - Vad tycks?



Inspiration





Kanske något till Mors dag?!



Ge mig vår och väck min trötta kropp till liv igen



Jag vill känna solens första strålar värma mot kinden. Jag vill känna gräset under tårna och få den där känslan när man äter första glassen ute med syskonbarnen. Jag vill ha kärlek och värme! Jag vill att våren ska komma och väcka min kropp till liv igen.

Fy vilken hemsk dag det var på jobbet! Längre dagar, mer att göra och samma lön...Byte av kollegor och inte veta vad som händer efter sommaren. Visst jag har jobb och borde vara glad för det...Men hur kul är det att veta att man antingen ska jobba med en man inte alls trivs med eller med två helt nya personer på ett annat ställe?!

Tiden efter jobbet var desto bättre! Jag och syrran åkte hem till pappa som lagade biff med klyftpotatis och vitlökssmör. Ibland är det riktigt skönt att bli bortskämd. Efteråt åkte vi hem till E och fikade och nu sitter jag hemma hos mig.

Jag hade förberett mig på ett samtal med chefen dessutom och skrivit ner svar på alla frågor. Då vi får reda på idag att vi ska få nya frågor. Två timmar åt skogen?! Nej, här behöver planeras in lite roliga saker i kalendern att se fram emot och det snarast.

Nu ska jag fixa något gott att äta och sedan blir det Desperate Housewifes ikväll. Någon mer som ska kolla?







RSS 2.0