Vår i Göteborg



Jag tror våren äntligen är här för att stanna i Göteborg. Varför?! I veckan åt jag dom första jordgubbarna för i år och dom smakade sommar...Idag har jag varit ute nästan hela dagen och tro det eller ej lite färg fick jag allt. Vi åt även årets (min) första lunch ute. Maria & Jakob bjöd på grekiska grillspett med tzatzikisås som tack för hjälpen med barnpassningen. Det var uppskattat! Därefter tog vi en promenad vid vattnet och solen lyste, härligt! Det blev även fika ute och Martin & Jessica kom förbi med barnen. En riktig trevlig dag! En glass ute i solen hade ju inte suttit fel och dagen är ju faktiskt inte slut ännu...




Tummen



Synd att Fanny redan har fyllt år och att jag redan har köpt present till Lukas, för dom här Tummenkläderna är ju bara supersöta. Vad tycker ni?

För övrigt har det inte hänt så mycket! Slutade sent både igår och idag! Passade Filippa & Fanny en stund (fina bilder blev det med kameran). Träffade även Lukas & Klara en snabbis på parkeringen. Därefter bar det iväg till jobbet och jag hade bland annat möte med högsta chefen som skulle se om hon kunde göra något åt min lön. Bra! Därefter var vi ute i flera timmar och jag skickade hem Rebecka tidigt. Själv kom jag iväg sent...Skönt med helg nu i alla fall! Tog en promenad i solen med mamma och nu blir det en lugn kväll. Hoppas man slipper bli sjuk...Vad ska ni göra i helgen? 









Engla



image416



R I P



Uppdatering



Uppdateringen av min blogg har varit riktig dålig den senaste tiden och det beror främst på att Internet på min egna dator inte har fungerat på över en vecka. Även jobbet och flytten till den nya lägenheten tar mycket tid.

Hur som helst så kommer en liten uppdatering här och tyvärr blir det inga bilder då jag inte sitter vid min egna dator.

Idga slutade jag tidigt och jag har varit och handlat. Det är verkligen konstigt väder här i Göteborg! Jag började 07.00 idag och fick skrapa bilen (riktigt kallt var det)! På jobbet däremot var vi ute och då sken solen, det var så att man kunde ta av sig jackan och jag kände vårkänslor. Men, efter att vi hade varit och handlat började det ösregna och hagla och den grå vardagen var/är åter tillbaka här i Göteborg...

Något som gjorde mig glad i alla fall var att en exakt sådan lägenhet som jag har köpt var uppe i 605 000 kr på en budgivning igår (jag gav 500 000 kr för min). En annan gick för 525 000 och det var före budgivning. Imorgon kommer det hit en kille som ska tapetsera min lägenhet! Hoppas det blir snyggt gjort!

Nu ska jag rensa bland resten av kläderna! Sedan finns det lite smått & gott att packa kvar...Rebecka ville att jag skulle följa med till Gina Tricot men jag avstår. Det är farligt för plånboken! Jag var där både i fredags och i söndags...Behöver jag säga mer?!

Nej, nu ska jag avsluta det här inlägget! Ps. En liten ändring på Inflyttningsönskelistan har gjorts!



Helgen



Uppdatering...

I fredags efter att jag hade varit på Gina Tricot så blev det att hämta Fanny & Filippa på dagis. Det var uppskattat! Senare på kvällen kom alla hit, trevligt!

Igår (lördag) åkte jag och mamma till IKEA och köpte saker till lägenheten. Därefter åkte vi till Coop, en sväng till lägenheten och sedan bjöd mamma mig på kinamat. Mums! Efter det var det dags att åka och passa Klara & Lukas. Det gick bra och Lukas var verkligen jättego och glad. Klara saknade mamma, men det gick rätt bra ändå. Ska försöka att lägga in fler bilder snart!

Idag har vi varit på Backaplan (igen). Jag köpte gardiner bland annat! Nu ska jag ta och packa/rensa här hemma! Ikväll blir det en lugn kväll då jag börjar klockan 07.00 imorgon. Hur har eran helg varit?



Shopping



Jag erkänner; Jag har varit och shoppat! Men hur lätt är det att inte åka iväg när Maria säger att nya Gina Tricot (min favoritbutik) öppnar idag och dessutom har erbjudanden. Hur som helst så har jag inte shoppat där på hela året...Jag försöker att inte köpa så mycket kläder nu när jag ska flytta. Men, hur som helst så var butiken jättestor och jag ville ha säkert minst tio saker. Till slut blev det en militärgrön oversize skjorta och en tunika för 50 kr. Dessutom fick jag med en Gina Tricot väska på köpet.

Det som jag störde mig på och som verkligen irriterade mig var tjejen som var i kassan. Det var nog hennes första dag och hon hade absolut ingen kassavana (förstår varför dom oftast söker någon med kassavana). När jag hade betalat märkte jag att det inte stämde! Ena plagget hade hon tagit mer för och det andra mindre för. Men, jag hade betalat för mycket (och det hatar jag). Jag gick tillbaka och hon höll på i vad som kändes evigheter. Sedan när det var klart (det var väldigt varmt på grund av allt folk) så kändes det lite bättre. Jag tittade på kvittot och upptäckte igen att det var fel, fast den här gången handlade det inte om någon hundralapp, så jag struntade i det. Jag fick ju ändå tunikan för 50 kr (erbjudande) och en väska på köpet. Min vanliga otur! Ska försöka att lägga in bilder!



Äntligen helg



Mina planer för resten av dagen:

Packa och rensa
Ta en tur till nya Gina Tricot
Åka till IKEA (om någon vill följa med)
Åka och handla någon god mat till ikväll



Tänkte beställa något från H&M/Marimekko idag, men naturligtvis var det jag helst (endast) ville ha redan slutsålt. Det fanns även underbara kläder till småttingarna...Vad tycker ni?



image414



image415



Kladdkaka



Idag fyllde Rebecka år på jobbet och det firade vi med kladdkaka och glass. Farligt gott!



H&M och Marimekko



Idag kommer H&M och Marimekkos gemensamma kollektion. Spännande, eller vad säger ni?



Uppdatering



Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen i veckan och det har sina orsaker; Internetproblem, mycket på jobbet och mycket hemma (med flytten). Här kommer i alla fall en liten uppdatering...

Det är min sena vecka och det innebär sena dagar på jobbet. Dessutom har jag haft flera utvecklingssamtal! Igår var min tidiga dag och då visade jag Maria lägenheten och sedan packade jag en del och rensade bland alla saker.

Idag ordnade jag så att jag kan sluta lite tidigare imorgon. Det är jag värd efter den här veckan! Just nu sitter jag och betalar räkningar (dom blir bara fler och fler...) och så går jag igenom mina mail. Fick ett erbjudande om en kampanj från Buzzador som jag hoppas att jag kommer med på. Vad har ni för er?




Dagens outfit



Dagens outfit

  • Hallonröd (trekvartsärm) oversize skjorta - H&M
  • Svarta jeans - Cubus
  • Accessoarer





Uppdatering Inlfyttningsönskelista



Glöm inte att min inflyttningaönskelista (under rubriken Inredning) uppdateras titt som tätt. Bra att kika på för den som vill köpa något!




Minibus



Nu har Lukas kommit hit! Ska försöka att ta en del kort, så får vi se om något dyker upp här på bloggen senare. Vi ska ta med honom till kalaset sen, men just nu ska han sova. Ska göra mig i ordning snart, om en timme måste vi gå. Kommentera gärna bloggen så länge!



Nästa vecka



Nästa vecka är det min sena vecka och dessutom ska jag börja med utvecklingssamtalen. Jag räknar med att jag kommer att jobba cirka 45 timmar. Hur ska jag orka?! Den enda dagen jag är tidig är på onsdag, så då får jag väl försöka att packa en del. Kan inte nästa vecka bara försvinna?!



Helgen



Igår åkte vi och tittade på tapeter! Jag köpte vita tapeter till köket, latte färgade åt det grå hållet till hallen och vita tapeter till sovrummet. Sedan tittade jag även på en svart fondtapet med mönster till vardagsrummet. Jag vill ha den! Vi får se hur det blir...På kvällen var Martin, Jessica, Filippa, Fanny, Evelina och Lippe här. Det blev skinka, ost och kex, gott! Idag ska vi fira lillbusis som fyller 2 år. Tänk vad tiden har gått fort! Grattis gumman!







Uppdatering



Igår (läs fredag) hann jag inte blogga något, men här kommer i alla fall en uppdatering. Jag slutade tidigt igår och vi åkte iväg för att hämta soffan och soffbordet. Var orolig för att soffan inte skulle få plats i hissen, men det fick den...Men, hallen är inte så stor och där tog det stopp. Tur att man har världens bästa pappa (och mamma) som monterade ner soffan (tur att det gick). Tror ni inte att det fattades en ryggkudde sedan när allt var klart?! Hur som helst så tog mamma vägen förbi Chilli på vägen hem från jobbet och fixade en ny kudde. Jag säger som jag brukar säga; Jag har alltid otur!




Godnatt från Göteborg



Jag har inte kunnat sova något på flera nätter och det hoppas jag det blir ändring på i natt. Uppdaterar imorgon! Kommentera inläggen så länge, så blir jag glad!



image412



Muffins



Ge mig!


image411




Duka



Vill ha



Duka



image410



Inredning



En sådan här bricka till kaffekoppen tycker jag om, dock inte den här, vad tycker ni?



image409



Macchiato



Ska försöka att somna innan halv elva idag (ska upp halv sex och börjar jobba halv sju imorgon). Blir ju inte 8 timmars sömn, men vem hinner med det egentligen?! Imorgon håller jag mig vaken med Nescafé Latte Macchiato. Supergott! Någon som har testat?



image405



Du är vad du äter



Nu ska jag titta på Du blir vad du äter! Uppdatering kommer snart! Vad har ni för er?



Cykel på köpet



Funderar på ett erbjudande på en mobil på Elgiganten där man kan få en cykel på köpet. Min mobil är flera år gammal och en cykel hade varit perfekt nu till våren/sommaren. Det är ju cykelavstånd från min nya lägenhet till jobbet. Tål att tänkas på!



Verkar som erbjudandet redan är borta, så typiskt!




Spisar



Tittar runt lite på olika spisar! Den jag har i den nya lägenheten är det nog inget fel på, men jag hade velat ha en ny med tiden. Tror utrymmet var på 55 cm, men jag hittar nästan bara 50 cm eller 60 cm spisar. Ge mig tips på var jag kan hitta bra och billiga spisar?



image404



Running in circles



Tänk vad mycket det är att tänka på när man flyttar...

  • Lån på banken
  • Adressändring
  • Parkering
  • Bredband
  • Försäkring
  • Bänkskivor
  • Köksprylar
  • Tapeter
  • Golv
  • Mat
...och detta är bara små sandkorn i en stor öken...





Köksprylar



Kommer snart!

Trendiga smycken



Tänkte visa Lucky Words armbanden från Cocoo, visst är dom snygga?


image403


Finns i flera färger hos Cocoo!



Skjortklänning



Jag skulle vilja ha en skjortklänning i någon ljus färg, liknande den här från Asos. Den skulle passa perfekt att ha på jobbet nu under våren. Ni som läser kanske vet något butik som säljer skjortklänningar liknande den här?! Tacksam för svar!



image397



Uggabugga



Svar till Maria: Tröjorna kommer ifrån Uggabugga. Tyvärr vet jag att tröjorna är nästan helt slutsålda och inte kommer in på nytt. Eftersom jag vet vem personen bakom Uggabugga är tog jag kontakt med henne. En fågel viskade i mitt öra om att Lukas kanske vill ha en sådan när han fyller år?! Annars kan jag rekommendera dig att gå in på hemsidan ändå. Det finns otroligt söta klänningar där som skulle passa Klara. Tyvärr är det inte så billigt! Kortärmade tröjor - Ca 200 kr och Klänningar - Ca 350 kr. Men visst är dom söta?!











Hot or not?



Hot or not?



image396



Asos



Bad day



Tänk att jag överlevde den här dagen?! Jag har varit otroligt trött och dagen har varit otroligt jobbig på alla sätt och vis. Det enda som har muntrat upp mig idag är solens strålar. Jag tror faktiskt våren är här för att stanna! Nu ska jag ta det lugnt en stund och eventuellt även packa om jag orkar.

Igår var jag på banken och ordnade med lånen. Naturligtvis blev det dyrare än det jag skrev under när vi fick hem papprerna. Men, det är ju så det är! Nu har jag i alla fall fått alla nycklar till mitt nya hem. Nu måste jag även ordna med adressändring, parkering, bredband, försäkring o.s.v.

Ikväll ska jag se "Du är vad du äter" och äta något onyttigt...Imorgon jobbar jag från 06.30-12.30 och efter det ska vi antagligen hämta soffan och soffbordet. Ska antagligen även köpa bänkskivor, golv och tapeter. Evelina du hänger väl på?! Sedan får den som vill komma och titta på min nya lägenhet där soffan/soffbordet även kommer vara på plats. Kommentera gärna bloggen!




Aniston adopterar



Rykten går om att Jennifer Aniston ska adoptera ett par tvillingar. Vem vet hur lång tid det kan ta innan drömprinsen kommer?! Hon är ju ändå 39 år, så jag tycker hon gör helt rätt. Vad tycker ni?



image395



Var tog solen vägen?!



Igår var det riktigt vårväder här i Göteborg! Solen sken och det var cirka 10 grader. På kvällen var det inte det minsta kallt när man var på väg hem, men vad hände?! Regnet öser ner utanför fönstret och jag ser inte fram emot att gå ut. Dessutom måste jag ta bussen in till stan eftersom jag ska ha möte på banken (ingen idé att ta bilen sedan vid rusningstrafik). Vad har ni för väder?




Uppdatering - Inflyttningsönskelista



Se under rubriken Inredning!




Hot or not?



Hot or not?



image394



Asos



Uppdate



Måndag: Jobbade till 16.00, sedan blev det att packa lite
Tisdag: Hade möte till 17.00, sedan åkte vi och handlade lite
Onsdag: Kom hem för en stund sedan, ska äta nu och senare till banken
Torsdag: Jobbar till 17.30, sedan blir det antagligen att ordna en del saker
Fredag: Slutar tidigt och ska antagligen åka till den nya lägenheten. Hämta soffan!
Lördag: Åka till lägenheten och mäta m.m. Välja tapeter o.s.v. Börja flytta en del saker
Söndag: Fira Fanny och i övrigt antagligen packa (känns som jag aldrig kommer att bli klar)



Dagens drömoutfit



Vad tycks?



image393



Asos



Uppdatering



En uppdatering kommer inom kort! Under tiden vill jag veta vad ni tycker om tröjorna (till barn)?! Vad tycker ni?







Me like!



RSS 2.0