Sunny sunday



Igår på dagen blev det endast handling på Coop. På eftermiddagen däremot blev det besök till Maria med familj. Passade även på att köra mamma! Där blev det grillning (supergott) och bus med barnen. Härligt! Idag blir det firande av världens bästa mamma! Ska väl åka dit strax efter två, så jag hinner hjälpa till.

Här i min lägenhet är det 28 grader nu...J*kla mörkläggningsgardin...Har inte blivit mycket gjort här hemma. Har bara slagit in mammas present, målat naglarna och fixat en pastasallad till utflykten imorgon. Söndag är ju ändå en slappardag. Städningen får vänta! Nu ser jag fram emot att träffa mamma, syskonen med familjer och njuta av god mat och sol. Synd att pappa måste jobba bara.





Ta bort oliverna/dippen och lägg till paprika/chili creme fraiche och där har ni min sallad



Äntligen helg...



Slutade sent igår och sedan blev det bara fika hemma hos mamma. Nu har jag varit och handlat på Coop och dom hade utförsäljning på massa saker för endast 10 kr. Köpte bland annat (tips); Ballonger (till jobbet), pennor, fönsterskrapa, hårborste, matlåda, osthyvel, presenter till barnen, plåster, rakhyvel, silikonpenslar, spegel, stickers, sytråd, tandborstar, tvättservetter o.s.v. Vissa saker var moderna märken och kostade som sagt endast 10 kr. Blev väldigt dyrt, men jag hade nog kunnat köpa dubbelt så mycket. Ett tips bara ifall ni ska dit!




Vilken dag...



Vilken dag det har varit...Var inne hos chefen en halvtimme och pratade på arbetstid...Lär bli en intressant dag imorgon...Hinner inte skriva om det nu, för nu ska jag laga tacos och sedan blir det fotboll och/eller Greys.

Man vill ha sin bit av kakan man vill äta den määä...





Tröttis



Gått upp cirka halv sex två dagar i rad nu och grannarna spelar hög musik på kvällen. Nu blir det tv, mys och sedan sängen!



Cleave Studdy



Älskar, älskar inte, älskar, älskar inte, älskar?! Jag vill ha ett par Cleave Studdy leggings, men varför tusan ska dom kosta över 300 kr för? 350 kr för ett par leggings, nja...







Hiss eller diss?



Klockan alltså?






Glöm inte Mors Dag på söndag







Fika @ my place



Hur översätter man fika och ordet lagom?! Hur som helst så slutade jag tidigt idag och jag har hunnit med en hel del. Var och handlade på Coop (mötte Martin ute på vägarna) och hämtade mitt Buzzadorpaket med te. Tebjudning någon?! Mamma kom över på en fika, men även för att hjälpa mig att sätta upp tavlorna från Ullared. Gick väl si sådär! Fick upp en tavla i hallen i alla fall och nu måste jag leta efter sådana man hänger upp tavlorna på. Hade massor, men det var naturligtvis ingen som passade. Sedan blev det som sagt fika; frallor i olika sorter, färskt pålägg och kanelgifflar. Gottans! Passade på att bjuda på te och ska även ta med mig lite till jobbet. Buzzador me like!








Dagens...



Dagens låt: Mamma Mia (övning inför sommarfesten)
Dagens frisyr: Hinner inte fixa i ordning någon direkt frisyr klockan 05.45 på morgonen
Dagens smink: Det som behövs för att våga visa sig på jobbet bland alla modemammor
Dagens klädsel: H&M
Dagens vill ha: En shoppingrunda på Mandel
Dagens drog: Kanelgifflar (kunde inte motstå i affären) Men sen kommer ju mamma på besök...
Dagens tråkigaste: Saknar R på jobbet
Dagens finaste: Kommer allt sakna alla barnen på jobbet, ibland är dom helt underbara
Dagens köp: Två kassar på Coop
Dagens mat: Kockar & Kastruller (skärpning)

Dagens goda gärning: Hjälpte en gammal gubbe som tappade sin mobil
Dagens mindre goda gärning: Borde städa nu inte sitta här
Dagens roligaste: Hämtade paketet från Buzzador + fick hem mitt smycke till naveln
Dagens duktiga:
Gick till återvinningen (kanske dags för en INGEN REKLAM, TACK skylt)
Dagens sämsta: Jobbiga samtal på jobbet...Kan det inte bara vara över och jag får vara där jag vill?!



Bad day



Har inte sovit en blund i natt och till råga på allt så har jag ont i magen med. Hade tänkt piffa upp i lägenheten idag, men har  istället legat och vilat i soffan. Hoppas Evelina kan lämna bilen här, så jag kan fortsätta vila...Sandalerna (Jessica) är från Top Shop, vet tyvärr inte vad dom kostar, men det går nog att kolla upp. Veckan kan bara bli bättre nu, eller?!



Dagens bästa

"Livet skall INTE vara en resa ner mot graven
med målsättningen att anlända säkert
i en attraktiv och välbevarad kropp
utan snarare en sladdning in från sidan
med chokladkakan i en hand och vinet i den andra,
med en kropp som blivit ordentligt använd,
för att inte säga fullständigt utsliten,
samtidigt som man skriker:
"WOOHOO! - vilken jävla åktur!!!"




Rastlös



Jag är rastlös och uttråkad, men nu verkar det i alla fall som jag får med mig Evelina ut om en stund. Så länge lägger jag upp kläder från Lindex som jag vill ha. Får väl välja ut ett plagg av alla (för den här månaden blev det en hel del shopping). Vad tycks?



























Gårdagens fynd



  • Jacka
  • M&M´s
  • Magneter
  • Leggings
  • En ny väska
  • Kaffemuggar
  • Supersöt klänning
  • Björn Borg skor (halva priset)
  • Presenter till Klaras 2-årsdag
  • 2 tavlor (en med London motiv och en med blommor i guld)



Och en massa saker till hemmet typ; Solkräm, plåster, smörknivar, diskmedel, bakplåtspapper, plastfolie, rengöring, servetter, ljus, block, skönhetsprodukter, en bricka, en tygkasse o.s.v.



I sista minuten tog jag bort ett par sommarjeans, en strandväska och lite annat smått & gott...sparade drygt 200 kr på det! Dessutom pep det när vi gick ut, men det var tydligen min väska det var fel på. Pinsamt, men vi fick i alla fall en chokladkartong för det. Jag är nöjd!



Myter om träning



  Morgonträning är mest effektivt för fettförbränning

Falskt.

– Det är hur länge du tränar som avgör om du bränner fett, inte tidpunkten. På morgonen är du dessutom ganska tömd på energi och då använder kroppen musklerna som energikälla, träningen blir alltså nedbrytande och inte uppbyggande, säger näringsforskaren Magnus Nylander.


  Vibrationsbälten från tv-reklamen funkar inte.

Sant.

– De är i stort sett verkningslösa. Bältena som skickar ut elektriska impulser skulle man behöva ha på sig i stort sett dygnet runt i tre veckor, säger sjukgymnasten Mikael Klotz.


  Äter du efter klockan 18 går du upp i vikt

Falskt.

– Ämnesomsättningen förändras förändras högst marginellt under tiden man är vaken så det är ingen fara att äta senare. Ska du träna på morgonen dagen efter bör du dessutom fylla på energiförrådet på kvällen, säger säger näringsforskaren Magnus Nylander.


  Att stretcha efter träningen ger ingenting

Delvis sant.

– Enligt vetenskapliga undersökningar ger statisk (stilla) stretching inte mycket. Samtidigt mår många bättre efteråt, så det finns ingen anledning att sluta om man tycker det är skönt. Dynamisk stretching under exemepliva uppvärmning eller nervärmning (där man rör sig) ökar rörligheten i lederna, säger tidigare OS-triathleten Joachim Willén.


  Törst är ingen bra mätare på kroppens vätskebehov eller uttorkningsgrad

Sant.

– Många är inte törstiga och har ändå vätskebrist. Man måste helt enkelt räkna ut hur mycket man behöver, det finns modeller för det, säger näringsforskaren Magnus Nylander.


  Får man inte träningsvärk har träningen inte gett något

Falskt.

– Tränar man mycket och regelbundet får man sällan träningsvärk. Den kommer i stort sett bara om man tränat fel eller om om man kör övningar kroppen inte är van vid, säger förre brottaren Martin Lidberg.

 

  Träningen förstörs om man dricker alkohol efteråt

Falskt.

– Ett till två standardsglas vin har ingen större inverkan på kroppen utifrån träningssynpunkt. Små intag av vin har snarare en skyddande verkan på hjärtat, säger närings.


  Promenader är bättre än att springa snabbt

Falskt.

– Att få upp pulsen när man tränar är är effektivare, man förbrukar mer energi ju tuffare träningen är. Dessutom håller sig energiförbränningen på en högre nivå lång tid efteråt jämfört med en promenad, säger tidigare OS-triathleten Joachim Willén.


  Uppvärmning är bara slöseri med tid

Falskt.

– Den sätter igång blodsystemet och annat i kroppen inför den kommande träningen, man reducerar även skaderisken. Kroppen ställer in sig på att utsättas för ansträngning, säger OS-triathleten Joachim Willén.


  Du kan punktförbränna bort fett

Falskt.

– En vanlig missuppfattning är att om jag kör massa situps så försvinner fettet på magen. Du kommer ju träna upp magen men fettet tas från fettdepåerna i kroppen oavsett var de sitter, säger näringsforskaren Magnus Nylander.



Källa: Aftonbladet



Dagens...



Dagens låt: Poker face
Dagens frisyr: Bad hairday
Dagens smink: Inte mycket
Dagens klädsel: Ska byta om nu
Dagens vill ha: Klänning från Lindex
Dagens drog: Cola
Dagens tråkigaste: Vädret
Dagens finaste: Tavlorna jag köpte igår
Dagens köp: Inga, men handlade för 1500 igår (Ullared + skor + Burger King)
Dagens mat: Är riktigt sugen på pizza, men återstår att se vad det blir



Dagens...



Dagens låt: Wind of change
Dagens frisyr: Dags att boka klipptid frisyr
Dagens smink: Less is more
Dagens klädsel: Hallonröd tunika, svarta jeansleggings
Dagens vill ha: Armbandet längre ner i bloggen
Dagens drog: Musik
Dagens tråkigaste: Allergi
Dagens finaste: Lär ju vara syskonbarnen =)
Dagens köp: Inga
Dagens mat: Yoghurt (har ju inte ätit någon mat ännu)



Skor



Skorna till höger tycker jag är riktigt snygga och kostar tydligen endast 299 kr...







Buzzador



Nästa vecka ska mitt gratis paket med te komma. Tebjudning?!



En klänning för alla tillfällen



Passar lika bra till avslutningen som till kalaset eller stranden (finns i flera färger).







Dagens vill ha



Supersöt klänning, vad tycks?







Navelsmycke



Tänk att jag har haft min piercing i naveln i drygt sex år nu och ändå är jag fortfarande väldigt nöjd. Nu har jag äntligen beställt ett nytt smycke (nu har jag en ganska vanlig som skiftar färg i olika ljus). Något för beach 2009 kanske?! Vad tycks om den nya?







Presenttips till lilla prinsessan



Pussel





Långhelg



Blev ingen shopping idag, E orkade inte vänta...Tog lite extra tid på mig, men det är inte lätt när solen ligger på ilägenheten och man ska duscha/sminka sig. Senare blir det kalas i alla fall och jag ser fram emot att träffa alla. Imorgon har jag funderingar på Ullared...Nu blir det snart att fixa lite i lägenheten! Kommentera i bloggen!







Inspiration



Tattoos















Väderprognos för långhelgen - Göteborg



Göteborg
11°C
Nuvarande: Mestadels molnigt
Vind: SV, 4 m/s
Luftfuktighet: 76 %
tors
Delvis soligt
16° | 8°
fre
Risk för regn
17° | 9°
lör
Risk för regn
17° | 7°
sön
Risk för regn
15° | 6°
27°C
Nuvarande: Klart
Vind: N, 0 m/s
Luftfuktighet: 42 %
tors
Risk för regn
30° | 20°
fre
Klart
30° | 21°
lör
Risk för regn
30° | 21°
sön
Klart
31° | 22°




Supersött armband



Någon som vet var jag kan köpa detta?







Inspiration



Löneförhöjning och skattepengar i juni...semester och/eller kläder?!



TOPP - VILA





KLÄNNING - ONLY





KNICKERS - ONLY





KLÄNNING - ICHI





Tänk om man hade turen att hitta dessa kläder på utförsäljningen...



Den här vill jag ju så gärna ha...



Jeanskjol från VILA - ge mig!











Bläää



Mycket att göra på jobbet och inte veta hur det ska bli...Håll tummarna för mig att jag får byta dit jag vill! Jag håller stenhårt (hoppas, hoppas, hoppas).



Glass i stora lass



Tänkte först köpa detta i present, men frakten var alldeles för dyr, tråkigt...







. Leggings . Tunikor . Oversize skjortor . Baggy jeans .



Me like! Säg till om ni hittar några billiga med nitar på, ok?!







Bikini - Sommaren 2009



Älskar den här bikinivarianten, men passar själv inte så bra i den. Vill ju hitta en...







IKEA



Köpte några kort och ramar på IKEA i lördags. Tänkte sätta upp några i köket...Snyggt eller barnsligt?




Tattoo



Är verkligen inne på den här nu, vad tycks?















The weekend



I fredags var jag tidigt, men eftersom dom fixade i lägenheten blev det inte gjort så mycket. På lördagen firade vi Filippa  (kommer gärna hem och pysslar någon dag snart) och på kvällen blev det Eurovison Song Contest (f*n vilka dåliga låtar det var i år). I söndags var vi hos mormor på hemmet eftersom hon fyllde 85 år. Hon var väldigt pigg och glad och det var kul att få se henne sådan. Det strålade om henne och hon skämtade titt som tätt.

Nu kom jag att tänka på ett skämt som en på jobbet sa idag; En gammal tant som var väldigt sjuk besökte sjukhuset. Doktorn gav henne piller för att hon skulle bli bättre och tanten frågade om hon skulle kunna köra bil nu när hon hade fått dom. Doktorn svarade att det kunde hon göra. Vad bra svarade tanten för jag har ju aldrig kunnat köra bil  förut(hon hade inget körkort). Härlig humor!







Musik



För ungefär ett år sedan kraschade min gamla dator med över tusen låtar i...På den nya har jag ingen musik och skivor är ju ingen idé att köpa. Väntar fortfarande på att Evelina ska fixa en skiva till mig! Tänk vad glad man blir av musik! Här är några låtar jag önskar att jag hade nu:

Rätt så nya låtar:

Lady Gaga – Poker Face
Katy Perry – Hot N Cold
Pink – So What
Kate Ryan – Ella Elle L´a


Gamla godingar:

Cyndi Lauper – Girls just wanna have fun
Culture Beat – Mr Vain
Scorpions – You and I
Nationalteatern – Barn av vår tid




Man är ju uppvuxen med att brorsan spelade Mr Vain om och om och om igen





Tips



Nu har pappa varit borta i nästan två jobbveckor och innan det var jag ju bortskämd med att bli bjuden på mat minst en gång i veckan. Både förra veckan och den här har det blivit mycket tid hemma, både framför spisen och med annat (fönsterputsning och annat nödvändigt ont...). Hur som helst så gjorde jag pastasallad igår och tänkte ge er ett tips. Blanda i paprika/chili creme fraiche i pastan och den blir supergod. Sedan kan du variera salladen efter smak. Jag hade i pepparsallami och paprika bland annat. Smaskigt! Servera gärna med focacciabröd!







Cupcakes



I söndags var mamma här på en fika och då bjöds det på morotsmuffins med frosting. Den här gången lyckades jag verkligen! Jag kan även tipsa om att Coop har fått in blå karamellfärg, för den som gillar att pyssla i köket. Bilder kanske dyker upp!



Coola barnkläder



För en billig peng hade jag tänkt köpa den här småcoola tröjan på H&M till Lukas, men den var naturligtvis slut i hans storlek. Kanske lika bra det då jag tror att han uppskattar leksaker mer i present?!




Det är ingen vanlig dag...



Det är ingen vanlig dag för det är Lukas födelsedag HURRA HURRA HURRA



Ett stort grattis till världens bästa Lukas från moster



Tänk vad fort tiden går, idag fyller du 3 år







Snygga kläder från VILA m.m.



Vill ha, vad tycks?



















Back on track



Se till att kommentera mycket nu när jag äntligen börjar blogga igen...



Vad ska man hitta på nu då...



Några förslag?!



RSS 2.0