Extern hårddisk



Nu håller jag på att flytta över alla kort från mammas kamera till min dator (det tar tid eftersom det är otroligt många bilder). Efter det ska jag flytta över alla korten + mina kort från Kroatien och alla kort tagna efter att min gamla dator kraschade till min externa hårddisk. Tänk ändå vilken tur jag hade som hade köpt en extern hårddisk och ändå lagt in flera års kort där. Tyvärr försvann bilder från efter sommaren 2007 och nästan ett år framåt + en massa musik och dokument. Jag hade dock lagt in mina bilder på Önskefoto, men dom hade tagit bort alla kort i deras nya system, utan att säga till. Hata Önskefoto! Men, man lär sig av sina misstag...Det får ta sin tid det här, för det är det värt. Sedan är det dags att åka "hem" till mamma och pappa på söndasmiddag. Mysigt och ett bra sätt att varva ner inför kommande arbetsvecka. Undrar vad det blir för gott idag?! På hur många ställen sparar ni era kort?







Söndag



Jag börjar få jobbångest inför imorgon...Jag brukar trivas bra på mitt jobb, men just nu är det mycket med dom nya barnen, den nya ledningen och dessutom verkar det som vi kanske ska få fler barn (vilket jag inte förstår hur det ska gå).

Idag har jag varit på Backaplan en kort sväng, köpte en tröja. Sedan åkte jag till Netto och handlade. Jag handlar aldrig där annars, men ibland är det bra om man endast behöver några få saker. Dom hade jättefina bodys i rosa och lila med texterna Trollunge/Charmtroll/Tårtsmula/Jag älskar mamma o.s.v. men tyvärr bara i små storlekar.

Nu ska jag ta ett mellanmål och sedan försöka lägga in korten på den externa hårddisken. Som sagt tidigare så kanske jag ska göra en ny beställning från H&M, eftersom jag gärna vill ha den där som jag tog bort sist och även skjortan jag har lagt upp på bloggen. Säg till snarast om ni vill ha något i så fall! Nej, nu måste jag få gjort lite. Kommenrera så länge!




Så min stil



Vad tycker ni om den här hösttröjan?







Kvällens önskeoutfit







Vad tycks?



Vad ska barnet heta



I början av året var Lilly (vilket jag tycker är väldigt fint) och Sigge nya trendnamn. Namn som är med i filmer/tv-serier blir ofta populära. Men, det känns som allt fler föräldrar vill hitta unika namn eller väldigt ovanliga namn till sina barn. Nu ska det bli lättare att döpa sina barn till det man själv vill och fler förslag ska godkännas. Man kan till exempel få heta Pussel, Plutten, Skymning och Sommarbris. Själv är jag inne på "riktiga" namn, men ändå namn som inte alla heter. Milian tycker jag fortfarande är väldigt fint, liksom Nova. Vad skulle ditt barn få heta om du fick välja helt själv?



Klänning



Jag tycker det är så otroligt snyggt att ha en topp (gärna vit) under västar och även sådana här klänningar. Den här klänningen från Asos skulle jag gärna vilja ha. Vad tycker ni?







Vad heter kändisarnas barn



Nu har flera av kändisarna som varit gravida fått sina barn, men vet ni vad deras barn har fått för namn?! Själv har jag rätt bra koll. Vet ni vad deras barn heter?

  • Jennifer Lopez
  • Helena Seger (Zlatans tjej)
  • Tori Spelling
  • Jamie Lynn Spears
  • Nicole Kidman
  • Gwen Stefani
  • Jessica Alba
  • Angelina Jolie







Örtmarinerad kyckling



På Coop sålde dom ut örtmarinerad kyckling för en tia (kort datum) och jag passade naturligtvis på att köpa ett paket. Nu står det i ugnen och det luktar ljuvligt gott. Vad äter ni en lördagskväll som denna?







Se fram emot



Jag tycker att man alltid ska ha något att se fram emot, men jag kommer inte på något som jag faktiskt ser fram emot. Men, det får jag väl se till att ordna! Jag vill verkligen att vi hittar på något när pappa fyller år, så det ska jag spana lite på. Sedan hade det inte varit fel med en riktig shoppingdag och kanske en tur till ett spa (som aldrig blir av). Ser ni fram emot något?





Jag kan se mig själv ligga där i hängmattan och bara njuta av livet



Helgen bara försvinner



Varför går veckodagarna så långsamt och helgen så fort?! Idag vaknade jag rätt så tidigt och åkte och hämtade mina glas på Donkan (gratis). Efteråt åkte jag till M & P och hjälpte till att passa K & L som båda var på sitt bästa humör. Jag åt även lunch där och sedan blev det en tur till Coop och Ikea. Sedan körde jag M & P och nu är jag hemma och fixar. Ska ta och diska nu (för det behövs) och sedan får jag se vad som händer.

Hade först tänkt åka till VILA utförsäljningen idag, men kände inte för att åka dit själv. Sedan fick jag vänta på bilen eftersom E hade den. Sparade väl antagligen en del pengar på det i alla fall. Hur ser eran helg ut?





Dom här fick jag



Värt att tänka på



  • Varför heter det rusningstrafik när bilarna kryper fram?
  • Varför finns det flytväst under flygplansstolarna, när det hade varit bättre med fallskärm?
  • Varför säljs cigaretter på bensinmackar när det ändå är förbjudet att röka där?
  • Hur kommer personen som kör snöplogen till jobbet på morgonen?
  • Varför tillverkas inte flygplan i samma material som svarta lådan, den håller ju alltid?
  • Varför sänker en del personer volymen på radion när dom letar efter en speciell adress?
  • Varför trycker man hårdare på fjärrkontrollen när batterierna håller på att ta slut?
  • Varför är det aldrig upptaget när man ringer fel?
  • Hur kom skylten "Gå inte på gräset" mitt i gräsmattan dit?
  • Om sanningen finns där ute, vad gör jag då här?



  • Det var bättre förr, synd bara att vi inte visste det då
  • Pengar gör ingen lycklig, men jag gråter hellre i en Jaguar än i en buss
  • Vi tänker sällan på vad vi har, men alltid på vad vi saknar
  • Det bästa sättet att spara tid, är att använda den
  • Jag vill inte sätta världen i brand, bara tända en liten eld i ditt hjärta
  • Vill du inte ha mig som jag är, så är det inte mig du vill ha



Criminal minds och daimglass



Det var det bästa jag hittade på tv ikväll och det är faktiskt helt ok. Rea på daimglassen igår, jag kunde inte motstå...Mums!







Shopping



Sist jag beställde kläder blev det en grårandig hösttröja och en vinrödrandig skjorta. Nu har jag hittat fler kläder på H&M som jag tycker om, men jag behöver egentligen inte dom och med min ekonomi just nu så måste jag tänka på vad jag köper...Skjortan tycker jag dock är supersnygg...Vad tycks?



För lik den jag köpte i Kroatien



Tveksamt till om jag skulle kunna bära den här på jobbet



En av många, sticker inte ut tillräckligt



Jag är inne i en skjort/blus period och tycker den här är helskön



En sådan här har jag redan, hade varit snygg i en annan färg till hösten



Den här liknar den grårandiga jag beställde



Småtuff



Vad tycks?



Taco time



Idag slutade jag sent och jag har bara hunnit med att handla efter jobbet. Det blir tacos ikväll eftersom jag är inne i en tacosperiod nu då jag tycker det är väldigt gott. Hur äter ni era tacos?






Mina tacos

Hårda och mjuka bröd (tortillas)
Gräddfil (ibland med vitlök)
Köttfärs med tacomix

Paprika i olika färger
Salsa sås
Nachos
Tomat
Gurka

Sallad
Majs
Lök
Ost



Vilken smak föredrar du?



Vilken smak föredrar du på glassen?







Jag älskar choklad, men på sommaren väljer jag hellre någon somrig smak.



Kaffe konst



Vilken är snyggast (den första fick vi i Kroatien, se bild nedan)?











Barista



För ett tag sedan köpte jag ett set från IKEA med sockerströare, kaffemått, schabloner m.m. Så, nu kan jag alltså leka barista här hemma och göra sådana här snygga kaffedrycker. Vad tycks?







Nyttigt liv



Detta har jag funderat på länge, men det skjuts bara upp hela tiden. Tror faktiskt det skulle hjälpa en hel del mot min trötthet. Vad tror ni?



  • Äta nyttigare och bara unna sig godis och liknande på helgerna
  • Promenera minst 30 minuter varje dag
  • Sova minst 8 timmar per natt



Nytt ansikte



Nja, men det skadar nog inte med ansiktsmasken i alla fall...Vilket märke brukar ni använda?







Aj aj aj



Skar mig i fingret förut så det verkligen började rinna blod...Nu, tre timmar senare tog jag av plåstret och då började det blöda igen. Undrar egentligen hur djupt det blev?! Aj aj aj!







Vardagslyx



Idag blev det en tur till Maria med Evelina, alltid lika trevligt. Nu på kvällen har mamma varit här och fikat och nu ska jag faktiskt ta ett långt bad. Det finns inget att se på tv och jag är hur trött som helst. Så, nu ska jag faktiskt unna mig ett avkopplande bad (har inte haft badkar på flera år), göra hårinpackning och ansiktsmask. Vardagslyx är viktigt! Jag hoppas verkligen bion och middagen med tjejerna blir av snart. Är ni bra på att unna er saker i vardagen?







Gratis



http://www.gratisgen.se/?ref=87146




Cupcakes



Här är receptet till min frosting (nu med Philadelphiaost) som du kan ha till dina muffins och göra cucakes med. Fungerar även utmärkt till morotskaka! Någon som har något annat bra recept?



Recept

100 g Philadelphiaost
2 ½ dl florsocker
Några klickar smält/flytande smör
1 tsk vaniljsocker (valfritt)



Gammalt recept

250 g Kesella
1 ½ dl florsocker (fast jag fick alltid använda mer)
25 g smör
1 tsk vaniljsocker







Tisdag



Igår slutade jag tidigt och då kom Maria och barnen över på en fika. Recept på min frosting kommer snart! Vi var även ute i solen och det var väldigt trevligt med besök.

Jag passade även på att tvätta! Jag tvättade min nya skjorta från Kroatien och av någon anledning har den fått en stor blå fläck på framsidan (den är grå). Jag tycker det är så tråkigt, eftersom den är helt ny och ändå kostade en del. Sist jag tvättade så förstöre jag min nya rosa topp (den ser hundbiten ut). Varför blir det så här, jag följer ju tvättinstruktionerna?!

På kvällen åkte jag och Evelina till BK och satte oss vid kajen med maten. Mysigt att sitta där i kvällssolen! Det dröjer nog tills man kan göra det igen. Idag regnar det som "vanligt" igen.

Dessutom fick jag svar från Mc Donald´s angående mitt glas och jag har blivit erbjuden att få äta där gratis en gång och få mitt glas i handen om jag hör av mig till den där killen som skrev mejlet...Hmm!

Ikväll kommer mamma på besök! Återstår att se vad man ska hitta på nu...Vad gör ni?



Pastasallad



Idag har en kompis varit över på fika och sedan var det söndagsmiddag hos M & P med grillspett, mums. Kom hem vid sjutiden och nu håller jag på att försöka ladda ner ett gratis bildprogram. Det går sådär! Hade även problem med att ladda upp bilder till framkallning! Orkar inte göra detta just nu...Nej, nu ska jag slänga ihop en pastasallad till matsäcken imorgon, sortera tvätten och sedan blir det lite tv tittande. Vad gör ni?




Frukost



Nu är det dags för mig att äta frukost! Blir varm baguette och kaffe tror jag...Vad äter ni till frukost idag?







Hiss eller diss



Jag tycker om den här outfiten från Asos, vad tycker ni, hiss eller diss?







Vinn eller få rättare sagt...



http://www.gratisgen.se/?ref=87146







Läs mer om detta längre ner i bloggen!



Dagens lista



Dagens låt: Jason Mraz - I´m Yours
Dagens frisyr: Rufsigt
Dagens smink: Tillräckligt för att visa mig ute (Less is more)
Dagens klädsel: Svarta skinny jeans, grå oversize blus
Dagens vill ha: En långweekend på ett spa
Dagens drog: Choklad?!
Dagens tråkigaste: Ont i nacken/ryggen
Dagens finaste: Utsikten från mitt fönster
Dagens köp: Skåp till badrummet
Dagens mat: Kvällspizza




God natt!



Erbjudande



Har fått ett nytt erbjudande från Buzzador, hoppas att jag kommer med. Någon som har testat denna?







Trevligt



Jag höll på att skriva ett sms till Maria när hon i samma ögonblick ringde mig. Så nu är några muffins bokade. Trevligt!




Någon som kan gissa...



Någon som kan gissa vad som står i min ugn och luktar himmelskt gott. Så gott att grannarna kanske blir avundsjuka?! Jag var och handlade idag och bestämde mig för att göra min morotskaka. Hur som helst så glömde jag det viktigaste; morötter. Därför gör jag nu istället Cupcakes (vanliga muffins med frosting på). Idag ska jag testa att göra det med Philadelphiaost och jag tror att det faktiskt blir bättre än Kesella. Ska antagligen bjuda på det imorgon och kanske packa med på utflytken på måndag. Men, det kommer ändå bli över...Fika någon?







Biff & bakad potatis



Pappa hjälpte mig att sätta ihop skåpet och jag följde med hem till honom och mamma och åt middag. Biff & bakad potatis med vitlökssmör är aldrig fel. Vad äter ni helst en lördag?




Lördag



Åkte till Kållered förut och köpte dörr till mitt skåp till badrummet. Sedan fick jag även åka till IKEA Bäckebol och köpa resten där. Komplicerat! Nu står skåpet i badrummet i alla fall och det blev helt ok. Nu ska jag lägga in alla saker som ska vara där; Hårtork, plattång, handdukar, schampo, balsam, kropp- och ansiktsprodukter m.m. Det blir flera lådor över i byrån till kläder. En bra anledning till att shoppa...Synd att jag redan har slösat så mycket pengar på lägenheten den här månaden.

Förutom besöket till IKEA så blev det veckohandling på Coop. Köpte en massa gott! Kan rekommendera Keldas soppar; Spicy Thai och Chicken Carib. Någon som har smakat?







Ont i kroppen



Sitter här nu och har ont i kroppen, ändå har jag ingen feber, märkligt...Det blir ännu en kväll här hemma ensam! Evelina du skulle ju ringa i igår, vad hände?! Kanske kan ses på tisdag om inte annat?! Ska försöka fixa lite nu till imorgon, då jag får besök. Ikväll blir det som sagt att "bara" vara hemma. Ladda batterierna till nästa vecka! Vad gör ni en kväll som denna?




Något för alla



http://www.gratisgen.se/?ref=87146



Gå in på den här länken och registrera dig. Fullfölj sedan ett erbjudande och värva några vänner, sedan är prylen din. Mitt tips är att gå med i Lovefilm! Du får hem två filmer du kan titta på och sedan säger du bara upp abonnemanget inom en månad, så kostar det inte en krona. Dessutom kan du fortsätta att vara medlem och hyra filmer (om du vill) för under hundralappen i månaden. Exempel på gratis pryl: Mobiltelefon, Sodastream, GPS, digitalkamera, presentkort (IKEA, MQ), playstation, Sex and the city säsong 1-6 m.m. Testa! Eftersom det är helt gratis så har du inget att förlora. Lycka till!







Hiss eller diss



Jag tycker det är väldigt snyggt när man har en (vit) topp och sedan en väst över. Vad tycker ni om västen, hiss eller diss?







Dagens outfit



Dagens outfit från Asos som jag skulle vilja ha om det vore varmare ute, vad tycker ni?







Skorna hade jag dock bytit ut!



God morgon lördag



I natt har jag inte sovit speciellt bra, jag har kännt mig förskyld (vilket inte är konstigt om jag blir eftersom alla i min omgivning verkar vara det). Hur som helst så vaknade jag för en stund sedan och det känns faktiskt bättre. Nu ska jag ta mig en skål med havrefras och mjölk, nyttigt och gott. Kylen börjar bli tom här hemma och det är nog dags att veckohandla idag. Vad äter ni till frukost idag?







Äntligen helg



Ikväll blir det "fredagsmys" med kroatisk skinka, ost, baguette m.m. Vad äter ni ikväll?




Vill inte...



Om fem minuter ska jag till jobbet, jag vill inte...Jag är så trött, så trött och vill bara gömma mig under täcket i en hel vecka. Om jag orkar senare så kanske jag åker till Kållered och tittar om mitt skåp finns kvar på IKEA där, men det är tveksamt om jag orkar. Vad ska ni göra ikväll/i helgen?




Typiskt



Åkte till IKEA med mamma och pappa efter jobbet! Skulle köpa skåp till badrummet...Visste vad jag skulle ha och skrev ner var allt fanns, när det visade sig att det bara fanns sådana där genomskinliga (riktigt fula) dörrar kvar. Det fanns med spegel också, men det var dyrt och inte riktigt vad jag vill ha. Så typiskt! Detta skåp utgår, så nu vet jag inte alls vad jag ska köpa?! Kanske därför hissen var trasig idag, det var ett tecken på att inget skåp skulle in i min lägenhet. Vad ska man göra nu?




Uppdatering



Igårnär jag kom hem hände det inte speciellt mycket, utan jag varvade mest ner efter jobbet. På kvällen tittade jag på Leila bakar (har äntligen fått in alla kanaler på rätt plats) och vilka goda saker hon gjorde; Foccacia bland annat. Nästa vecka ska hon göra Cupcakes och det blir nog bakning här hemma med snart. Jag funderar på att göra "min" morotskaka med frosting, fast den här gången använda Philadelphiaost istället för Kesella. Fika någon?



Solglasögon då och nu



Lukas då - Klara nu











Snygg tapet eller?!



Snygg tapet eller vad tycker ni?!







Gratis pryl



http://www.gratisgen.se/?ref=87146




Gå in på den här länken och registrera dig. Fullfölj sedan ett erbjudande och värva några vänner, sedan är prylen din. Mitt tips är att gå med i Lovefilm! Du får hem två filmer du kan titta på och sedan säger du bara upp abonnemanget inom en månad, så kostar det inte en krona. Dessutom kan du fortsätta att vara medlem och hyra filmer (om du vill) för under hundralappen i månaden. Exempel på gratis pryl: Mobiltelefon, Sodastream, GPS, digitalkamera, presentkort (IKEA, MQ), playstation, Sex and the city säsong 1-6 m.m. Testa! Eftersom det är helt gratis så har du inget att förlora. Lycka till!



Kändisbarn



Se vad stora dom har blivit, eller vad tycker ni om Shiloh & Suri?







Mina recept



www.arla.se kan man samla sina favorit recept och göra en receptbok som man kan få hemskickad. Kul idé, tycker jag. Vad tycker ni och vilka recept skulle ni vilja ha med i er bok?





Dagens vill ha outfit



Från Asos, vad tycker ni?







Svenskar med i flygkraschen



Nu är det bekräftat! Minst två svenskar var med i flygkraschen i Spanien idag, en befinner sig på sjukhus, den andra letar dom fortfarande efter. Hemskt! Dom som överlevde har svåra brännskador. Tragiskt! Vad tycker ni om att flyga?




Duktig



Trots min extrema trötthet (kanske borde kolla upp det där eller ända mina matvanor och börja träna regelbundet ?!) så har jag varit duktig och fått gjort en del i alla fall. Jag har ringt angående mitt bredband, bytt tandläkartid, börjat lägga in kort som ska framkallas, diskat, städat, dammsugit hela lägenheten, postat brev, varit vid återvinningen, hämtat H&M paketet och imorgon blir det som sagt antagligen en sväng till IKEA för att köpa hylla/skåp till badrummet. Tandläkartiden vill jag helst förtränga, då jag vet att det kommer att kosta en mindre förmögenhet eftersom monstret vill ta bort mina visdomständer. Nej, nu tänker jag inte tänka mer på det. Hur ofta städar ni där hemma?




Antohter day has gone



Så, då har ännu en dag gått. Förutom att jag har varit supertrött hela dagen så har det varit en bra dag. Jag och R var själva på jobbet och det är verkligen en helt annan stämning då. Det blir aldrig tråkigt (fastän det var min stängningsdag). Nu sitter jag här med en coca cola burk och bryr mig inte alls om att vara nyttig. Det blir att lägga sig tidigt idag igen! Imorgon blir det antagligen en tur till IKEA. Hur har eran dag varit?




Svart katt över vägen



Är det därför alla bilder (kanske hundra stycken) misslyckades att ladda upp på sidan (jag har ju bara suttit här i en timme...). Suck!




Tips!



På Netto har dom just nu 2-pack body (Busfrö/Trollunge) för endast 49 kr...



*Gäspar*



Slutade tidigt idag efter en riktig jobbig dag...Först var det tänkt att jag skulle träffa Maria, men det blev inte så. Nu har jag städat istället (man blir inte piggare direkt) och nu ska jag snart iväg och käka. Varför är jag så trött för, jag sover ju ändå rätt mycket?!




Måndagsångest



Förra veckan var jag piggare än vanligt och jag börjar fundera på varför det var så. Kanske en blandning av bra sömn, mindre allergi och rätt mat för min kropp?! Hmm...

Hur som helst har det verkligen vänt den här veckan. Det är bara måndag och jag är tröttare än tröttast. Inskolningen går upp och ner och idag blev sista barnet hämtat efter stängningstid. Segt!

Efter jobbet var jag en snabbis hos mamma och pappa och åt mat. Hämtade H&M paketet på vägen! Jag är helnöjd med min cardigan och si sådär nöjd med skjortan (konstig knytning, men det blir nog bra).

Imorgon är jag bjuden till pappa igen på lite käk. Vi får se hur det blir! Jag har pratat om att träffa Maria och sedan ska Martin kanske titta förbi någon dag p.g.a. datorn och dvdn:n. I veckan måste jag även städa, köpa badrumsskåp på IKEA (eftersom det jag ska ha snart utgår...), sedan vill både Luise och Cassie träffas. Fullt upp!



Dator och tv krångel



Nu (läs igår kväll) går det inte att se på DVD heller, typiskt när jag fått hem DVD-filmer. Har testat allt, men det fungerar ändå inte. Får be Martin om hjälp!





Äntligen hemma



Äntligen är jag hemma i lägenheten! Jag är otroligt trött och det blir att lägga sig tidigt idag. Liksom förra helgen så känns det inte som jag har gjort så mycket. Men det var väldigt mysigt att vara med syskonbarnen! Jag har dock sovit alldeles för lite hela helgen, så min sena dag imorgon är inte alls efterlängtad. Nu ska jag sätta på filmen Wild hogs (någon som sett den?!), ta något litet att äta och sedan är det sängen som gäller. Hoppas ni har haft en bra helg!




Shopping i massor



Idag har jag shoppat i massor, men idag var det inga kläder, utan saker till lägenheten. Detta köpte jag:

  • 4 stycken glasburkar till socker, mjöl, ris och pasta (hade varit snyggt med den svarta hyllan nu)
  • En snurrbräda i trä (till mitt Tex Mex fat)
  • En brödrost för endast 100 kr
  • Skärbrädor i svart
  • Överkast i svart
  • Bestickhållare
  • Potatispress
  • Servetter
  • M.m.


Ny telefon



Vill ha!







Framkallning



Jag måste snart framkalla korten från sommaren! Jag har inte framkallat kort sedan förra sommaren och sedan så kraschade min hårddisk. Jag har en del bilder kvar från hösten 2007, men sedan är bilderna från min kamera borta. Därför tror jag nog att jag hoppar över ett år (kanske att kort från speciella tillfällen kommer med om det finns några kvar...). Tänker på julkorten jag tog med barnen, snyft! Sedan måste jag lägga in korten på den externa hårddisken. Påminn mig!

Som sagt tidigare så ska jag använda mig av Photobox eftersom det finns ett bra erbjudande där för nya kunder. Jag funderar även på att förstora ett av korten från Kroatien och göra en tavla till lägenheten. Vad tror ni om det?! Dessutom kan man framkalla sina kort till/på muggar, pussel, musmatta, glaskula, kortlek, klistermärken, foto i glas, berlock, keps, haklapp, väska, förkläde, örngott, tröja och massa annat kul.



Planering



I helgen finns det mycket som skulle behöva göras, men alldeles för lite tid. Förra helgen blev det inte gjort någonting. Jag hade behövt köpa badrumsskåp och andra saker till lägenheten (en tur till Ullared måste det bli snart), ringa angående mitt bredband, framkalla kort, ändra tandläkartiden, fixa saker till jobbet, städa, städa, städa...och mycket mer... 

Fast detta kommer att skjutas upp eftersom jag är en sådan person som tycker att helgen ska tillbringas med roliga saker och att vila upp sig inför kommande arbetsvecka. En langos och en öl på Göteborgskalaset hade ju inte varit fel...



Äntligen helg



Äntligen är det helg efter en lång vecka...Jag fick sluta halv elva istället för halv ett och passade på att besöka både Maria (och barnen) och pappa. Hemma hos Maria var det lika trevligt som vanligt och båda barnen var på bra humör. Mosters busungar!



Ett gott skratt...



Kommentera gärna inläggen, tack!







Sommaren kanske inte är över



Sommaren kanske inte är över trots allt?! På Aftonbladet kan man läsa att det ska bli varmt och soligt igen i andra halvan av augusti och i början av september. Håller tummarna på det! Fast just nu känns det lite som; Sommaren är kort, det mesta regnar bort...Eller vad säger ni?



Så här blir det:



Dygnstemperaturen kommer i resten av augusti att ligga några grader över den normala.


I månaden augusti innebär sådana siffror att det kan bli väldigt varmt på dagarna (över +20 grader), men samtidigt kyligare på nätterna (under +10 grader).


Medeltemperaturen på dagen kan nu alltså bli mer än några grader högre än vanligt, och tvärtom på natten.


Siffrorna kan också innebära att det blir några riktiga högsommardagar som drar upp dygnsmedeltemperaturen medan resterande dagar blir som vanligt.


Källa: SMHI

 



Varning för



Den här tröjan från Babykungen hissar jag! Varning för trotsålder! Jag vet allt barn som skulle behöva en sådan ;) Finns upp till storlek 24 månader (har för mig att dom är stora i storlekarna). Vad tycker ni?







Få en gratis pryl!



http://www.gratisgen.se/?ref=87146




Göteborgskalaset



Nu håller Göteborgskalaset (eller Kulturkalaset som dom så fint kallar det numera) på här i Göteborg. Jag kommer ihåg när man var yngre och alltid gick dit, eftersom man var ledig från skolan. Nu har jag tur om jag kommer dit en gång! En langos om året ska det vara, tycker jag. Langos någon?! Langos verkar vara en sådan sak som man antingen älskar eller hatar. Vad tycker ni om langos, för eller emot?







Lill lördag



Jag känner mig otroligt nog pigg, trots att jag stängde på jobbet idag.

 Idag hade vi fotografering och jag kan säga att både den enskilda bilden och den med personalen blev helt misslyckad. Vi skulle egentligen fotograferas klockan 09.00, men det blev 12.00.

Idag är det lill lördag och för min del blir det att laga mat och antagligen se en av filmerna jag fick hem igår, om inte det finns något bättre på tv. Idag blir det en av mina kycklingrätter; Kycklinggryta med röd curry, cayennepeppar, banan och jordnötter. Mums! Vad äter ni ikväll?




Vad får man heta



Skatteverket ska bli generösare och godkänna fler förnamn. Nu kan du heta Skogsnäva, Skymning eller Sommarbris om du vill...En del namn förstår jag inte varför dom godkänner och en del namns som jag tycker borde godkännas gör det inte. En ville heta Morgonrodnad och fick det. Konstigt, tycker jag! Tänk om man döper sitt barn till något så ovanligt, då tror jag risken blir att barnet kommer att bli retat. Vad tycker ni, ska man få heta vad man vill?

Flickor ska få heta Charlie och Bo och även Melitta är ok. Vad tycker ni om det?




Grattis på namnsdagen Klara








Gratis pryl - Gå in här



http://www.gratisgen.se/?ref=87146




Sommarens sista jordgubbar?!



Sommarens sista jordgubbar åts förmodligen idag...Varför är säsongen så kort för?!







Minimode



Tips från Lindex, vad tycker ni?





Synd



Synd att kläderna kommer fram först imorgon, annars hade jag kunnat ha den vinröda blusen på fotograferingen. Vad ska man nu ha på sig?!




Dagens drömoutfit



Hiss eller diss från Asos?







Vad ska man ha på sig på fotograferingen?



Tisdag



Ingen kul dag på jobbet alls! Varför ska jag alltid få dom värsta?! Dessutom har vi med kort varsel (idag) fått reda på att vi ska ta kort imorgon och ha möte hela dagen på torsdag (vilket inte fungerar med inskolning) m.m. Suck!

Det som muntrade upp mig idag var besöket hos Maria. Alltid trevligt att träffa henne och barnen. Tack för gott fika! När jag skulle hem hamnade jag i rusningstrafiken och ett riktigt skyfall. Nu ska jag bara sitta inne och mysa. Fick hem två filmer idag från Lovefilm genom mitt erbjudande http://www.gratisgen.se/?ref=87146. Dessutom fick jag hem en hel hög med tidningar av Maria, så nu finns det helt plötsligt mycket att se och läsa. Passar perfekt en regnig kväll som denna.




Senaste nytt



Maria, Jessica och Evelina: H&M leveransen är på väg. Tyvärr verkar det inte som det går att lägga till något!



Back in the days



Tänk att saker man tyckte om när man var liten kommer tillbaka nu. Nostalgi?! Vad kommer du ihåg från tiden när du var liten som är populärt nu?











Framkallning



Jag tänkte byta från Önskefoto till Photobox nu när jag ska framkalla bilder från semestern. Jag är missnöjd med Önskefoto sedan dom tog bort alla mina sparade bilder. Dessutom har dom tagit bort alla roliga ramar. Photobox har dessutom ett bra erbjudande för nya kunder. Någon som har någon erfarenhet från Photobox?







© borninthe80s.blogg.se ©



Gravid



Hade jag varit gravid hade jag garanterat köpt den här coola toppen från Lilla M för endast 59 kr. Vad tycker ni?







Vad tar tiden vägen?!



Ännu en helg som bara har försvunnit...Var tar tiden vägen egentligen?



Idag var en helt ok dag på jobbet, förutom min inskolning som kunde ha gått något bättre. Hoppas att det gör det imorgon!



Efter jobbet hämtade jag upp Evelina och körde henne hem. Senare bjöd jag Martin med familj på tacos och det var väldigt trevligt. Fick reda på att pappa hade skadat sig på jobbet, vilket var mindre kul att höra. Verkar ändå som han hade tur i oturen, det kunde ha gått mycket värre. Stackars pappa!



Nu kom jag hem för en stund sedan och har bara gått igenom mina mail. Två filmer är på väg hem till mig, filmkväll någon?! Tycker verkligen ni ska testa detta: http://www.gratisgen.se/?ref=87146



Jag ska skriva mer om detta så att ni innebär var det är för något. Men gå in på den här sidan så länge och anmäl er. Sedan ska ni välja ett erbjudande för antingen 1 poäng eller 0,5 poäng + 0,5 poäng. Mitt tips är att prova Lovefilm gratis en månad. Sedan ska man värva några vänner och får då en gratis pryl. Låter för bra för att vara sant, men det är verkligt.



Har gått in på min H&M för att se om det går att ändra beställningen, men det står packning pågår hela tiden. Verkar konstigt! Antingen har dom skickat kläderna eller inte. Packningen kan ju inte ta flera dagar?!




IKEA - Inköpslista



Det får nog bli ett IKEA besök snart, jag har fortfarande mycket kvar att köpa till lägenheten...Vad tycker ni?







Gå in på länken och få gratis pryl



Bli medlem på den här sidan genom länken nedan (om du vill ha chans att vinna saker). Haka på ett erbjudande och värva vänner. Sedan får du en gratis pryl hemskickad till dig. Mer om detta kommer i ett kommande inlägg. Maria, Jessica och alla andra som läser min blogg, vill ni anmäla er så gör det på min länk nedan. Man kan alltid anmäla sig och sedan bestämma sig för om man vill gå med i något erbjudande.



http://www.gratisgen.se/?ref=87146







 

Asos



Dom här topparna från Asos tycker jag om och jag skulle gärna bära dom hösten 2008. Vad tycker ni?



 




Hiss eller diss



Jag hissar den här från Asos, vad tycker ni, hiss eller diss?






Längtar



Längtar till höstkläderna från H&M kommer. Vad tycker ni om den här blusen som jag har beställt?




Träning



Känns som det är på tiden igen att dra mer till gymmet och träna innan kortet går ut. När man väl är där känns det ok, men det gäller att ta sig dit också. Någon som instämmer?



Gårdagen



Igår hände det faktiskt inte något speciellt. På morgonen var jag väldigt seg...Det blev en kort sväng till Backaplan i alla fall där jag köpte en helmysig tröja (hade ju fått sms från Kapp Ahl med 25 % rabatt). Sedan åkte jag till Coop och storhandlade. Sedan blev det en lugn kväll! Såg på filmen 21 gram, både bra och sorgsen film det där. Imorgon är det jobb igen, segt! Det känns som man nästan är själv med att jobba?!



Bloggväder



Idag är det riktigt bloggväder här i Göteborg, dvs. det är mörkt, kallt och regnigt. En sådan här dag vill man bara krypa ner under täcket och gömma sig...Några bra förslag på vad man kan hitta på?



Cykel eller inte



Sitter här i lägenheten och mumsar chokladbollar. Vi bakade det igår på jobbet och det blev massor över. Både jag och Rebecka tog med hem! Jag funderar på om jag ska köpa en cykel eller inte. Just nu har Sportex flera bra cyklar under 2000 kr och jag funderar på om jag ska följa med mamma dit eller inte.

Det hade varit perfekt att ha när man ska hälsa på mamma/pappa, brorsan med familj, Evelina, handla på torget, hämta något paket o.s.v. Bra "dold" träning dessutom! Till jobbet är det tveksamt om jag skulle ta den, eftersom det är en brant uppförsbacke på ditvägen och man vill ju inte vara svettig när man kommer fram...

Cykel eller inte, vad tycker ni?



Spontanbesök



Martin, Jessica, Filippa och Fanny kom på spontanbesök. Jag var i tvättstugan när dom kom, så det var tur att Martin ringde. Jag uppskattar verkligen att det kommer någon på besök, inte alltid kul att sitta hemma ensam hemma på kvällarna. Det som var lite "typiskt" var att jag hade tvättdag (jag tvättar ju verkligen inte ofta). Så när dom kom in låg en stor hög med kläder på golvet som jag skulle tvätta (lite pinsamt...) och dessutom fick jag leta fram några bullar i frysen. Jag brukar ändå ha en del hemma, men jag fick ju bl.a. slänga osten häromdan. Jag hoppas i alla fall att ni gör fler sådana här spontanbesök och även planerade besök, kul med sällskap. Nu ska jag vika tvätt, ta något litet att äta och varva ner framför tv:n.

I helgen hade jag velat åka till Ullared, men det blir nog inte så...Kanske blir det barnpassning, bestämmer mig imorgon...




Stressad



Jag gick ner i god tid till tvättstugan och ändå blir jag stressad. För det första var jag helt ensam där nere, så egentligen kunde jag ha använt alla fyra maskinera istället för två?! Detta är så typiskt eftersom jag inte hade tänkt stortvätta idag utan bara sätta på det som är smutsigt helt enkelt. Jag fick nästan panik där nere ett tag för jag fick inte igång maskinerna. Då visar det sig att någon har stängt av strömmen. Det tog sin tid att klura ut...Dessutom hade någon låst dörrarna till torkrummen (som aldrig är låsta) och min nyckelknippa till tvättstugan innehåller över tio olika nycklar. Panik! Men men, nu tvättar jag i alla fall det som är kvar från Kroatienresan (udda färger), sängkläder och de kläder jag använder mest i vardagen. Det får räcka idag! Nej, nu måste jag rusa ner igen!




Onsdag



Inskolningen går bra än så länge, peppar peppar. Idag kom jag hem vid femtiden och sedan kom mamma och hälsade på. Jag bjöd på våfflor, mums! Jag är riktigt trött och har precis tagit mitt första riktiga bad här hemma. Hade tänkt titta på tv nu, men jag håller på att installera fler kanaler som min tv har saknat och nu är alla kanaler på fel plats. Hmm! Skriver mer senare eller en annan dag. Zzz...



Köpte förresten nya skor igår, bild kommer!




Dagens vill ha



Den här snygga koftan hade inte varit fel (har gått runt och småfrusit idag). Vad tycker ni?








Höst



Det är verkligen höstväder här i Göteborg; kallt, blåsigt, blött och mörkt. Vad ska man egentligen se fram emot i höst och vinter?! Höstshopping, varm choklad, bra filmer?! Fira pappas födelsedag! Jag var över på en snabbfika hos mamma förut och då pratade vi om det. Men vad ska man egentligen hitta på?!

Det hade varit roligt att resa till Thailand allihop, men tyvärr blir det alldeles för dyrt och dessutom kanske inte alla får ledigt så länge. Jag tycker dock att man ska fira det på något sätt. Det hade varit ett kul avbrott i vardagen och dessutom tycker jag att pappa är värd en oförglömlig födelsedag nu när han fyller jämnt. En weekend kanske hade varit mer lagom?! För han önskar sig ju inte direkt något...Kom gärna med förslag på vad man kan göra!




H&M



Nu är beställningen gjord och nu längtar jag efter mina beställda höstkläder som kommer i slutet av månaden. Brukar ni beställa kläder på nätet?




Den lönar sig att klaga när något är fel



Jag tycker egentligen inte alls om att klaga när något är fel, men ibland lönar det sig faktiskt. Exempel:

  • Jag beställde ett rosa armband från Betties Galleria som helt plötsligt var "slut". Några veckor senare fick min tvillingsyster ett precis likadant armband, fastän hon beställde senare än mig (Varför använder du det inte syrran?!). Hur som helst så fick jag ett par Bamboo örhängen gratis.
  • Jag beställde en klänning från H&M som ena stunden fanns på lagret och i nästa inte. Till slut fick jag min klänning hemskickad utan fraktkostnad och en ursäkt från H&M. Tycker dom kunde betala hela kalaset men men...
  • Jag handlar alltid med Shop Express på Coop och den senaste tiden har det alltid varit problem med apparaterna man scannar varorna med. Då fick jag ett mejl och en ursäkt från självaste chefen. Lite värdekuponger hade inte skadad men men...
  • Idag fick jag några kuponger från Mc Donald´s eftersom det blivit fel flera gånger när jag handlat hos dom.



Har ni klagat när något blivit fel och i så fall fick ni något?



Bil eller buss



Idag på jobbet pratade vi om hur vi kommer till jobbet...Det visade sig att två som bor inne i stan åker med en buss 06.52 när dom börjar klockan 07.00. Jag förstår inte detta...Om jag ska ta bussen från där jag bor (i Backa) till jobbet som också ligger i Backa så måste jag gå hemifrån nästan en timme innan jag börjar. Och detta gäller inte under sommartid, utan hela året.

Hade jag haft högre lön hade jag köpt mig en egen bil. Men det är inte lätt när man bor själv, har många räkningar och dålig lön. Först ska man köpa bilen, sedan tänka på försäkring/skatt, besiktning, vinterdäck, bensinkostnader och ha pengar ifall något behöver bytas/repareras (vilket vi har fått göra med vår bil flera gånger i år och dessutom hade vi ju inbrott i den). Det känns som det blir alldeles för dyrt. Med vad åker ni helst?  



Då var allt som vanligt igen



Idag var första jobbdagen efter semestern för mig. Allt kändes precis som vanligt när jag steg in genom dörrarna. Det känns som man har varit borta en helg! Vår nya chef bjöd dock på lunch på golfkrogen och det uppskattades.

Imorgon öppnar jag klockan 07.00 och jag vet inte hur jag ska orka mig upp?! Dessutom har jag inskolning imorgon och jag hoppas att allt går bra. Jag vill inte börja terminen med "jobbiga barn".

Så imorgon kommer rummen fyllas av barnens skratt och visst ska det bli kul att se dom igen. Säkert kommer dom att tycka om vårt nya akvarium...

Just nu känner jag mig väldigt trött! Jag ska förbereda inskolningen lite, sedan blir det nog bara att fixa något att äta och sätta sig i soffan framför tv:n. Regnet öser ner och det känns tyvärr som hösten är på ingång. Kan man inte spola tillbaka tiden?!



Sista dagen på semestern



Sorgligt! Det är sista dagen på semestern och det känns verkligen trist. Idag har jag varit med mamma och hälsat på mormor. Hon verkade riktigt trött och hon blev så ledsen när vi berättade om Aina...Stackars lilla mormor!

Efter besöket åkte vi en sväng till Backaplan. Jag fick köpt en tröja för 50 kr (en likadan fast i en annan färg som jag redan har, som tidigare kostat 179 kr). Jag köpte även saker till mitt ansvarsområde på jobbet och ett par "jobbskor".

Nu sitter jag hemma hos M & P och snart är det söndagsmiddag. Det blir säkert trevlig som vanligt! Jag funderar på om jag ska förbereda min inskolning eller ej...Orkar inte...

Jag förstår inte var alla semesterdagar har tagit vägen?! Visst var jag ju sjuk, men det har gått otoligt fort. Jag får försöka att hitta på en massa kul, så att hösten inte känns så mörk och trist med bara jobb och dåligt väder. 



Jobbångest



Nu börjar ångesten krypa sig fram...Jag trivs på mitt jobb, men har ändå jobbångest. Fyra veckor har försvunnit svisch (som Lukas säger). Första veckan var jag dessutom sjuk, tråkigt. Hur som helst så har jag försökt att njuta lite extra nu sista veckan. Igår var jag på strålande humör efter klippningen! Jag vevade ner rutorna på bilen, satte på hög musik och bara njöt.

Kvällen har tillbringats hemma hos mamma & pappa. Jag köpte med mig ost, kex, melon och cider. Riktigt gott! Imorgon blir det födelsedagsfirande. Idag vaknade jag sent och det kändes som halva dagen bara slösades bort. Sedan visade det sig att bilen är sönder (igen), suck! Hoppas det ordnar sig snabbt! På söndag borde jag egentligen städa här hemma och förbereda inskolningen, men det är ju ändå sista semesterdagen, så jag hoppas på något roligare...



Saker till lägenheten



Snart får det bli en tur till Ullared (ingen kö idag) och även IKEA. Saknar fortfarande en del saker till lägenheten. Detta "måste" inhandlas bland annat:



  • Brödrost
  • Tvättkorg
  • Sängbord
  • Nytt överkast
  • Potatispress
  • Bestickhållare
  • Badrumsskåp
  • Någon snygg tavla
  • Lampa till sovrummet
  • Förvaring till olika saker



Sedan vill jag även ha lite andra saker, sådant som jag kommer att köpa efterhand när jag känner att pengar finns. En ny TV står högt upp på önskelistan.



Grattis lilltjejen





Grattis till mosters lilla Klara som fyller 1 år idag



Sommar med Lukas & Klara



Igår tillbringade jag hela dagen med min kära storasyster och hennes familj. På förmiddagen tog vi båten till Haga där vi tittade i några butiker och åt lyxig lunch. Senare på eftermiddagen åkte vi till Jakobs pappas hus och grillade. Tack för en trevlig dag! Här kommer några bilder från dagen...























Shopping



Senast söndag vill jag ha beställningen av era kläder (om ni vill beställa genom mig). Fraktkostnaden/faktureringsavgiften kan man dela på liksom eventuella erbjudanden. Här är kläder jag tycker om, vad tycker ni?






Skoltjej





H&M



RSS 2.0