Tusan vilken seg måndag...



I helgen var jag som sagt på glöggfest och jag kom hem klockan fem på morgonen. Riktigt segt, men vi hade kul. Åkte taxi från Brunnsbo hem till mig. Dyrt, men det var det värt...Men fy tusan vad trött jag  har varit idag. Inte ens kaffet höll mig pigg.

I helgen har jag annars bara tagit det väldigt lugnt. I lördags satte jag upp julgardinerna och tog en tur till Plantagen. Måste verkligen köpa något att hänga i köksfönstret...Igår blev det middag hos M & P och sen väldigt lugnt.

Här hemma doftar det gott av apelsiner med nejlikor och imorgon blir det pepparkaksbak på jobbet. 1:a advent blev inte alls som vanligt. Inga pepparkakor, inga lussekatter och ingen glögg. Ingen julmusik och inga tända ljus. Däremot gjorde mamma pannkakor på kvällen och jag som aldrig äter pannkakor uppskattade det.

Imorgon är det 1:a december. När barnen kommer till jobbet får dom sig en överraskning. Vi har gjort en gran i papper och hängt upp paket på (ett paket per dag som i en kalender). Barnen ska få en sådan där man skakar på och så snöar det. Olika motiv men i stort sett samma till alla.

Som det ser ut nu så vill ingen jobba under jul och vi har barn till och med mellan jul och nyår. Kommer antagligen få jobba men har samtal med chefen imorgon och då tänker jag säga att jag inte haft något semester förutom sommaren. Det finns ju dom som varit iväg i omgångar...Dessutom jobbar jag 21-23 och jag jobbade även någon dag under förra julen. Behöver ledigt! *Håller tummarna stenhårt*







Önskelista - Uppdatering



Äntligen helg! Jag kom hem för en stund sedan...Hade tyckt det vore mysigt med en tur till Liseberg, men svårt att övertala någon att följa med. När jag kom hem började jag leta efter kläder till imorgon eller rättare sagt ett par finleggings...För två veckor sedan hade jag gjort fint i garderoben och nu är allt en enda röra. Men allt är ihopvikt så det går nog snabbt att lägga tillbaka. Köpte som sagt en fin långtopp/klänning med nitar på MQ i veckan innan Martin, Jessica, Filippa & Fanny kom hit på fika. Även stjärnan och lite annat julpynt är fixat, resten ska jag fixa i helgen. Här kommer dessutom en uppdatering på önskelistan...



  1. Pengar ( Ev. till en tatuering)
  2. Kläder (Vila, Only, Object) Se förslag nedan...
  3. Presentkort Mandel, Chili, MQ
  4. Örhängen - Stora fejkdiamanter
  5. Filmer/musik (Absolute Hits 2009) Bränd...
  6. Digital fotoram
  7. Retro radio (Bild kommer)
  8. A Piece of Cake (boken) - Leila Lindholm
  9. Aquatini Strawberry Crush
  10. Ett par snygga jeans
  11. Retro radio (Bild kommer)
  12. Escadas parfymer Sexy Graffiti, Rockin Rio eller Escadas mini set med olika dofter (Internet)


Only . Topp . Vit . Medium . 240 kr




Only . Zipper Leggings . Svart . Medium . 280 kr



Only . Topp . Mörkblå . Medium . 200 kr





Only . Topp . Aprikos . Medium . 140 kr





Mandel



Önskelista



  1. Pengar ( Ev. till en tatuering)
  2. Kläder (Vila, Only, Object) Se förslag nedan...
  3. Presentkort Mandel, Chili, MQ
  4. Örhängen - Stora fejkdiamanter
  5. Filmer/musik (Absolute Hits 2009) Bränd...
  6. Digital fotoram
  7. Retro radio (Bild kommer)
  8. A Piece of Cake (boken) - Leila Lindholm
  9. Aquatini Strawberry Crush
  10. Ett par snygga jeans
  11. FM-radio/MP3-högtalare, Denver (Svart), 129 kr
  12. Escadas parfymer Sexy Graffiti, Rockin Rio eller Escadas mini set med olika dofter (Internet)


Only - Animal Wanna Be Long Top - Storlek M - 239 kr


Tiden skuttar fram...


Började klockan 06.45 idag och jobbade till 18.15. Lååång dag! Har precis lagat mat och ätit; Falukorv och stuvade makaroner (ovanligt). Idag hade vi Hjärt- och lungräddning på jobbet och det var intressant. Det var ganska mycket som var likt sist jag gick, men ändå en del förändringar. Dessutom gick han igenom andra viktiga saker som om någon sätter i halsen, blödningar, astma, allergi, insektbett, om någon klämmer sig o.s.v. o.s.v. Armen gör fortfarande ont och det tar på humöret...

Imorgon är det exakt en månad kvar till jul och därför kommer en önskelista snart att dyka upp. Börar ångra att jag inte köpte en massa Ed Hardy kopior i Kroatien i somras; kläderna är ju så jäkla snygga. Imorgon efter jobber blir det i alla fall att försöka lämna tillbaka sladden som jag köpte för 300 kr (helt världelöst), köpa ny dosa till tvn (och julstjärnan då det fattas typ 5 cm) och antagligen handla på Coop.

På lördag är det glöggfest som gäller och fastän jag klippte mig dagen innan fars dag så känns håret slitet. Kanske går det att liva upp med en snygg outfit...Annars blir det mycket jobb i veckan och tiden som blir över ska ägnas åt att förbereda 1:a advent. Hoppas på det årliga pepparkaksbaket snart med!




Oturen förföljer mig



Jag har alltid otur känns det som, oturen förföljer mig. I fredags vaccinerade jag mig lite oplanerat sådär och natten till lördagen fick jag världens värk. Kunde inte sova någonting! Nu har jag haft ont i två dagar och det slutar inte. Fy tusan vad ont det gör...

Igår köpte jag ny tv (efter över ett års planer). Det tog evigheter för oss att installera den! Köpte en liten present till mamma på Coop idag som tack för hjälpen. När jag väl ska sätta på tvn och datorn hemma så funkar det inte. Efter mycket om och men så visar det sig att dosan med flera uttag är trasig. Min tanke är som det står i elskåpet att det kan bli fel när man installerar nya apparater (och då lär det bli fel igen med en ny dosa). Så frågan är om det hjälper att köpa en ny eller om man måste dra sladdar genom hela lägenheten?

Inte nog med det så tjatade försäljaren igår på att jag skulle köpa en sladd till tvn för 300 kr. Redan igår gick den sönder och förut när jag höll i den fick jag någon slags stöt. Pengarna bara brinner bort!

Skulle sätta i en ny lampa i min nya adventsstjärna då magnetlåset går sönder. Efter en halvtimmes pysslande så tror jag att jag löst det (återstår att se när limmet har torkat). När jag är klar upptäcker jag att sladden är några cm för kort och ett besök på CO behöver göras snarast. Då får jag även passa på att köpa dosor och sladdar och allt vad som kan behövas. Som det är nu har jag ett uttag till datorn (som har två sladdar), tvn (där den nya sladden är trasig), stereon, dvdn och mina grenar med ljus i. Helt värdelöst då jag bara kan använda en sak! Datorn, tvn och grenarna använder jag ofta samtidigt och tänk om man vill kolla på dvd. Det värsta är att jag tror inte det går att lösa med en ny dosa. Jag orkar inte...Varför ska jag ha sådan otur hela tiden för?!



Sladden till tvn är för kort för så nu kan jag inte kolla på min nya tv



Tips!



Nästan lika god som hemmagjord deg - Skogaholms pepparkaksdeg




Man får i sig gifter varje dag...



...det är inte konstigt att cancer och allergier är så vanligt nu för tiden. Alla känner minst en person som har, har haft eller gått bort i cancer. Finns det något hemskare än cancer?!


Här finns gifterna i våra hem

  • Hygienprodukter. Solkrämer tvålar, parfymer, hårvårsprodukter och fuktighetskrämer kan innehålla butyl- och propylparabener. Använd parfymfria produkter och Svanenmärkta produkter.
  • Elektronikprodukter. Många elektronikprodukter avger kemikaliskt stoff. Stäng av apparaterna när de inte används och ha inte laddare kopplade till el när de inte används.
  • Plastkassar, duschdraprier och plastflaskor. Många mjuka plaster innehåller ftalater. Använd därför plastkassar sparsamt och köp hellre drycken i glasflaskor. Använd ett färglöst duchdraperi.
  • Kläder. Många textiler är preparerade med kemikalier. Tvätta dem minst en gång före användning.
  • Leksaker. Barnens favoriter innehåller ofta många farliga kemikalier. Köp bara leksaker som är tryckta med en CE-märkning. Undvik att ge barnen leksaker som är tillverkade före 1999, eftersom dessa ofta innehåller fler gifter än nyare leksaker.
  • Damm. Rester av damm kan innehåll PCB-gifter. Håll rent och fräscht, utan att använda parfymerade städprodukter. Vädra ofta.

Källa: Danska Miljöstyrelsen




Tvättstugebråk



Häromdagen stod det i tidningen om tvättstugebråk men jag har alltid tyckt att det varit så bra i min tvättstuga. Men idag hade minsann någon snott mina maskiner och fastän jag hade bokat tid så envisades hon med att hon hade gjort det. Har hänt en gång innan, men det var första gången det. Inget vidare bra humör nu med andra ord...



Nytt på önskelistan



Favoritparfymen heter Escada och absoluta favoriterna är Sexy Graffiti och Rockin Rio. Någon av dom står högt upp på önskelistan även om jag vet att dom kan vara svåra att få tag på. En mix med flera Escada parfymer hade inte heller varit fel. Escadas sommardofter är absolut godare än dom vanliga Escada dofterna. Hörde att Escada gått i konkurs...Jag hoppas dock på ännu fler goda parfymer i framtiden.




Uppdatering...Bättre sent än aldrig



Efter helgen då det var fars dag fick jag värk i kroppen, dock ingen feber. Jobbade måndag-tisdag men sen gick det inte längre. På onsdag hade jag värk i kroppen, feber och ont i bihålorna. Sedan fortsatte det med en rejäl förkylning, ont i halsen och ont i nacke/huvud. I söndags fick jag åka till läkaren, men då det var en virusinfektion så fick jag ingen medicin. Ingen svininfluensa! Hoppas jag hinner vaccinera mig! På jobbet har det varit många vuxna/barn sjuka men mest i annat. Ett fall av svininfluensa, men som jag förstår det är det inte konstaterat och den personen har ingen träffat på 2 veckor.

Hur som helst så gick jag till jobbet idag. Sov ingenting i natt då jag hade fruktansvärd värk i nacken/ryggen. På jobbet var jag saknad och det kändes kul. En mjukstart med få barn och jobb till klockan tolv. Imorgon blir det heldag och massor med barn...Känns bra att komma in i vardagen igen och mina kollegor är så trevliga. K hade gjort hemmagjord tacospaj till idag eftersom hon visste att jag skulle komma tillabaka. Gottans!



Efter jobbet tog jag en kort tur till Backaplan. Köpte vägglyktan som jag har kollat på innan och satte sedan upp den här hemma. Mysfaktor på hög nivå! Köpte även lite småsaker som behövdes, men inte mycket då kontot bara innehåller några få hundralappar. Tandläkarbesöket har gjort sitt! Åkte även och handlade på Coop. Pepparkaksdeg inköptes! Jag längtar till jul! Kan inte vänta tills jag får sätta upp min stora stjärna.

Planer för resten av veckan är att jobba (ta det väldigt lugnt där emellan), antagligen följa med och vaccinera barnen, kanske träffa Christin och kolla på ny tv i helgen. Nästa vecka blir det Hjärt- och lungräddning på min tidiga dag...och efter arbetsveckan blir det Glöggfest hos Linda. Hon var väldigt glad idag att jag skulle komma. Blir nog kul då det är flera från jobbet som tackat ja. Nej, nu ska jag laga lite mat här hemma, trevlig kväll.





Längtar till man får juldekorera (Källaren är fixad, fick dock slänga lite)



Kläder bortskänkes...



...till syrrorna och J...om ni vill ha något vill säga. Förra helgen innan jag blev sjuk var det storrensning här hemma. Saker jag tidigare valt att ha kvar pga minnen och kläder jag trodde jag någon gång skulle ha på mig igen ingår. Alltså inte bara XS toppar. Något som verkar lockande, skriv här, annars åker det i soporna/klädåtervinningen.


  • Turkos polotröja, S - Bik Bok
  • Svart D&G topp, kort
  • Svarta jeans med vita slitningar (som var modernt förr) rätt stor storlek och stretchiga
  • Har även ett par blå-gråa likadana i stor storlek och långa ben
  • Vit cardigan/kofta, 36-38 - H&M
  • Aprikos hoodie, M - Gina Tricot (kan rekommenderas)
  • Vit kortärmad tunika - Gina Tricot
  • Ljungrosa (?) hoodie, M - Gina Tricot (kan rekommenderas)
  • Rosa LOVE topp - ONLY
  • FILA t-shirt
  • Aprikos tunika tyvärr liten storlek med väldigt fin - Gina Tricot
  • Liten Hajduk topp - Funkar möjligtvis som nattlinne till barnen ;)
  • Grå tröja med tryck fram
  • Ett par gamla jeans som påminner om dagens jeansleggings - Blanka i gråblå nyans (är mer som leggings än jeans men har fickor där bak) (kan rekommenderas)
  • Vitt finlinne - Sense
  • Röd tröja med bland annat döskalle på - Only
  • Mitt ljusrosa studenlinne (snyft) med paljetter (kan rekommenderas om storleken passar)
  • Lite gott & blandat, det mest slitna är redan slängt


Saknar syskonbarnen...



...tur att man får träffa dom idag. Sötaste Lukas!







Världens bästa pappa



Jag behöver inte skriva hur jag vill att världens bästa pappa ska vara för jag har redan världens bästa PAPPA. Pappa ställer alltid upp för oss barn/barnbarn. Han tänker alltid på alla andra först, vill hjälpa oss och skämmer bort oss alldeles för mycket. Idag ska pappa firas!







Bloggtorka...



...äntligen helg...Sitter hemma i lägenheten och är rastlös. Ska antagligen sätta på ett film, ta ett glas vitt och ost & kex. Har varit några intensiva helger med personalfest och vinkväll med Chrisse, ändå blir jag rastlös när inget händer. Visst är det skönt att ta det lugnt ibland, men idag vill humöret något annat.



Cool (gammal) bild







Tattoo



Behöver råd! Har tänkt på den här tatueringen i snart ett år och jag tycker fortfarande om den jättemycket. Ska man eller ska man inte? Den är vacker, den har ett bra budskap och jag har tyckt om den länge...

"Lotusblomman växer upp ur mörk dy, strävar mot vattenytan och solens ljus likt en människa som mitt bland världens grymheter och lidande kan förädla fram ett rent och vackert hjärta".

Den här symboliserar att man inte ska ge upp vad som än händer, att ingenting är omöjligt (drömmar) och "What doesn´t kill you makes you stronger."







RSS 2.0