Uppdatering



Igår blev det en tidig kväll! Började läsa "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". Precis när jag krypit ner i sängen och stängt ögonen börjar jag höra skrik och bråk. Jag hör skrik, dunsar och någon som säger lägg av. Lät som någon blev misshandlad. Riktigt obehagligt! Kunde inte lokalisera var ljudet kom ifrån men det var inte någon av grannarna på min våning iaf. Vad ska man göra i en sådan situation? Hade det varit någon granne i samma trappuppgång hade jag ringt på men nu kunde jag inte ens höra om det var uppe eller nere. Fy vad hemskt...

Lyckades somna till slut! Min tidiga dag...Åkte till läkaren för att hämta ett recept. Sedan blev det presentköp på Inside Home. Två jättefina ljuslyktor med budskap. Finns så mycket fint där; Muggar, ljushängare, väggord...

Efteråt har jag "bara" varit hemma och städat och bakat bröd. Blev en Foccaccia idag! Nästa gång blir det Dinkelbrödet. Imorgon jobbar jag sent...Jag och R ska iaf försöka boka upp presentkorten imorgon...





♥ Cult Design ♥



Kommentera



K O M M E N T E R A



Så jag har något att läsa senare



Barn - Inredningsdröm?







Det finns sååå mycket man vill ha...



men sååå lite man kan köpa (ha råd med). Kolla in dessa skor - Me like!











Inredning





Ska åka förbi Inside Home någon dag och se om jag hittar muggarna...



Segare än segast



Idag var det typ 30 grader inne på jobbet trots avstängda element och öppna fönster överallt. Helt sjukt! Då föredrar jag hellre kylan...Då kan man iaf ta på sig. Har ont i huvudet och känner mig allmänt hängig/trött/förkyld. Ska laga ihop lite pasta med räkor (idag igen ja) med paprika/chili creme fraiche och dill. Min absoluta favorit just nu! Blir mycket hemlagat då maten på jobbet inte går ner och p är iväg och jobbar och jag inte blir bortskämd med mat. Finns inget på tv så kryper antagligen ner under en filt i soffan och börjar läsa Magdalena Graafs bok. Hoppas på att somna tidigt då jag börjar tidigt imorgon. Så seg idag men har ändå haft kul på jobbet med mina underbara kollegor.



Mums!



Jag gör aldrig soppor men idag blev det pefekt då jag inte var så hungrig. Har tröttnat på köpesoppor och min "vanliga" soppa blir aldrig lika god som pappas. Idag improviserade jag som sagt (det tog en halvtimme).  Jag tog helt enkelt av det jag hade hemma. Jag hade i en klick smör, grädde, vatten, gul lök, purjolök, morot, paprika (fast den skippar jag nog nästa gång), lite tomatpuré, räkor såklart och kryddor; salt, cayennepeppar och pyttelite chilikrydda. Nästa gång blir det kanske dill i med och en skvätt vitt vin (kunde inte öppna någon flaska då jag inte har någon sådan kork man stänger med, var köper man det?). Det blev otroligt gott och jag åt upp allt. Silade soppan innan den serverades! Och detta improviserade jag i sista stund, jag är stolt över mig själv hihi. Mums!



Improviserar...



...jag följer direkt aldrig recept när jag lagar mat och just nu håller jag på att göra en soppa. Slängde i lite av varje...Blir den god skriver jag receptet här. Är inte så hungrig då vi fikade hos Maria - rostat bröd i massor.



Ändrade planer...



...än en gång blev det ändrade planer...På dagen igår var jag vid graven med mamma, handlade på Coop och köpte växter på Plantagen då allt bara dör här hemma.

Efteråt tog jag och mamma en lunch hemma med grillad kyckling och färsk baguette. Efter det åkte jag hem till mig för att vila och bli bättre från förkylningen.

Än en gång blev det ändrade planer...Grannen min övertalade mig att komma över (och lika bra var väl det då dom andra planerna inte blev av). Det var faktiskt trevligare än jag trodde och väldigt lättsamt. Pratade om jobbet, kollade film och tog några glas vin. Kom hem vid ett-tiden! Somnade inte in ordentligt förrän klockan var fem på grund av förkylningnen. Vaknade tio och är nu i full gång med att baka till fikan senare.

Trots förkylning blev det en helt ok helg. Slutade tidigt i fredags tog det lugnt. Men är en aning besviken då allt inte blir som planerat. Även bion får vi skjuta på. Tredje gången gillt brukar man ju säga!




Förkyld och besviken...



Lagom förkyld till helgen...Fullbokat på bion trots att vi tittade redan idag. O.s.v o.s.v...



Nu är både julen och födelsedagen förbi...



...och jag kan inte önska mig denna underbara vårklänning. Visst är den alldeles alldeles underbar?







TGIF



Thank god it´s friday!

Hela veckan har barnens näsor runnit på dagis (har torkat, torkat, torkat) och igår kväll började jag känna mig förskyld. Så blev det med men det kunde varit värre. Hittar inte min nässpray dock...

Idag slutade jag ett och jag har "bara" varit hemma och pysslat. Beställt tid hos läkaren (för att hämta ut recept), dammat här hemma och fixat...Fick min lönespec idag och dom har dragit för mycket pengar...alltid är det något...

Nu är det äntligen helg iaf och jag har inga direkta planer. Eventuellt har vi pratat om bio. Har varit så mycket det senaste så det är skönt att ta helgen som den kommer.

Köpa upp presentkorten hade inte varit fel! Sedan ska jag och Rebecka boka upp våra presentboxar, eventuellt blir det massage och vi ska göra vad det nu blir tillsammans. Nej, nu orkar jag inte skriva mer, trevlig kväll.







Livet är orättvist...



och orättvisan heter cancer. Drabbar helt fel personer, oskyldiga människor, omtänksamma personer och framför allt dom som inte förtjänar det.

Min kollegas mamma gick bort för drygt två år sedan av cancer. Då hade hon kämpat i många många år till och från. Läkaren hade sagt en gång; Det är inte cancer...Sedan tog den över hela hennes kropp och att hon ändå levde så länge som hon gjorde var ett mirakel.

Drygt ett år efter mammans bortgång drabbas pappan (eller rättare sagt det var då dom upptäckte det och då var det redan försent). En tanke är att han burit på det länge men inte upptäckt det pga mammans (fruns) bortgång. Cellgifter och ut och in på sjukan har iaf varit hans vardag...Han kan inte ens sitta och har obeskrivliga smärtor hela tiden.

Idag fick vi reda på att den är för stor, även om den har minskat går det inte att operera då den sitter som den gör, att han är för svag för cellgifter och läkaren vet inte hur lång tid han har kvar. Att förlora sin mamma & pappa när man är så ung borde ingen få uppleva. Livet är för jä*la orättvist! När man ser sin pappa försöka hålla tillbaka tårarna med all kraft men inte lyckas, då vet man att det är allvarligt. Det enda vi andra kan göra är att ställa upp och visa omtanke men det känns långt ifrån tillräckligt. Hur skulle man själv reagera om man fick reda på att man själv/någon nära anhörig snart skulle dö? Livet är till för att levas och alla förtjänar ett långt och lyckligt liv...





Ljuset i tunnelns slut?!



Money money money



Tandläkare, tv, julklappar, presenter och kläder förstås...Tror aldrig jag haft så här lite pengar! Nu har jag iaf presentkort på MQ och Chilli så det blir att dra in på klädköpen och endast köpa där. Funderar lite på ett gymkort...Inte långt kvar till lön iaf (förra lönen var sjukdagarna på och denna lönen blir det avdrag från jul). Segt värre! Har märkt att jag köpt mer mat och andra saker under julen när man är hemma på dagarna. Kanske en fördel med att man börjat jobba nu då...måste ju se något positivt i det haha...





I wish...



Nyttigt eller ej



Där sprack ännu en vecka då man ville vara nyttig. Blev bjuden på semla i måndags och tårta i tisdags. Idag blev det Mc Donald´s...Känner mig så nyttig...Här ska ni få ett nyttigt recept iaf!








Dinkelbröd
½ paket jäst
5 dl ljummet vatten
2 nypor havssalt
½ dl olivolja
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
13 dl dinkel ljust mjöl

1 dl blandade frön/nötter ex solros, sesam, pumpakörnor, valnötter m fl.

Sätt ungnen på 250 grader.
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung och moroten. Arbeta in mjölet noga.
När man bakar med dinkel så är det viktigt att man låter degen vara ordentligt klibbig, dinkel suger upp mer vätska. Låt jäsa i 30 minuter. Häll i degen i en smord form, strö över fröblandingen och låt jäsa ytterliggare minst 30 min.
Grädda 10 min, sänk värmen till 200 grader och grädda ytterliggare i 20 min.
Ett tips är att göra degen på kvällen och låta den stå i kylen över natten i en plast bunke, då jäser den sakta men säkert.



Uppdatering



Har inte bloggat på över en vecka nu; det har varit full rulle hela tiden. Förra veckan jobbade jag sent alla dagar och på min tidiga onsdag tvättade jag. I fredags blev det födelsedagsfirande på jobbet; Alla gratulerade och jag bjöd på Cupcakes (chokladmuffins med frosting). Gud vad alla tyckte det var gott! Underbar vikarie som gjorde att jag fick sluta fyra istället för fem.

På lördagen firades jag och syster! Smörgåstårta, trevligt sällskap och fina presenter; Svart "jacka", svart väska, Snö armband, poncho, choklad och presentkort på Chilli. Tackar! Bra med presentkort nu innan lön!

I söndags blev det mest fix här hemma då dom ska börja fixa med rören i badrummet snart. Jag och mamma hade en tanke att vi skulle på bio men det var fullbokat på dagen. Så i söndags var jag bara hemma hos mig och segade. Igår och i måndags kom jag hem vid sex-tiden och idag på min tidiga dag hämtade jag lillbusis. McDonalds stod på önskelistan och så blev det. Härligt att umgås med syskonbarnen när tid finns.

Lilla F säger så roliga saker:
M_ _ _ a morötterna (från Donkan) är faktiskt hårda för det är dom faktiskt om man inte lagat dom.
M _ _ _ a jag ser ditt hus, det är det blåa huset (alla hus är blåa här) och du bor högst upp fast den under högst upp.
Jag önskar mig en riktig prinsessa (Jag frågar: Vad ska du göra med henne då) Vi ska dansa!
Medan vi tittar på Tummelisa så börjar mamman till Tummelisa gråta för att hon är borta och då säger lilla F:
Alla blir ledsna om man har ett sådant litet barn.
Barn är för härliga! Sedan har hon bestämt att mitt barn ska heta Noel...hmm...



Dagens vill ha (men inte tänker köpa då den är för dyr)




Middag nu...



Nuggets, ris och currysås...Yummy!



Trouble is a friend...Varning för lååångt inlägg



*Nynnar*

Trobule is a friend - Lenka



Vilken dag det har varit...I fredags möttes vi (skolan) av vattenläcka på jobbet och värmesystemet ur funktion. Idag var det under tio grader INNE på jobbet. Vi fick värmefläktar (idag) men detta ledde till att proppar gick hela tiden (alltså varje minut). Detta hade vi problem med förra veckan också. Så vi hade omkring 10 grader inomhus till klockan tre på eftermiddagen (då dom kom dit med något som gjorde att vi kunde använda mer el). Vi har ändå haft "tur".

På skolan är det vattenläcka från vinden till källaren. Idag var det snack om att vi skulle behöva stänga ner verksamheten minst en dag så att dom kunde åtgärda det här med elen. Vi i personalen skulle antagligen få jobba ändå, men nu verkar det som att det inte blir något av det. Alltså att stänga ner...och ändå om dom stänger ner så fixar dom inte värmen på en dag utan bara elen. Och så jäkla bra är inte värmefläktarna. Helt sjukt! Vi har fått lov att göra utflykter (men det är svårt då våra barn började gråta efter en kvart ute i kylan idag). Vad kan man göra för utflykt med 15 småbarn (några som inte kan gå + inskolning) som ska vara inomhus? Gärna tips, tack!

Jag fick panikskriva ett brev till föräldrarna om tofflor och extra tjocka tröjor. Stackars barn...Går omkring med lila läppar! På dom andra avdelningarna hade det varit istappar i kranarna så jag överdriver verkligen inte. Strömmen hade gått och gjort att fiskarna på andra avdelningen hade dött...Oj oj oj...



Sitter här hemma nu och värmer mig med en kopp Latte Macchiato, mums. Igår var jag hemma och fixade hela dagen. I lördags var jag en sväng på Allum för att leta nya stövlar då mina gick sönder på nyår. Bilen ville först inte starta och sedan var den nära att dö på motorvägen. Scary! Hittade inga stövlar dock två presenter till syster som jag är väldigt nöjd med...Hoppas hon med blir det!



Sista semesterdagen (i torsdags) ägnades åt att köpa en ram till min Kroatientavla. Jäkla IKEA skit säger jag bara...Höll på två timmar innan jag fick in bilden och allt och sedan satt den ändå inte bra.



Jobbar min sena vecka den här veckan och som det känns nu kommer jag inte att hinna med mycket annat än jobb. Längtar till helg, födelsedag och mammas smörgåstårtor, yummy! Här kommer lite fler saker jag önskar mig (från Mandel som har snabb leverans...1-2 dagar)





Härlig VILA topp i svart eller mullvad . ONE SIZE VILL HA





VILA...Älskar när man kan bryta av med en annan färg under . Medium





Helrätt med randigt (Marina känslan) i vår...Älskar denna outfit:



Only (Vad annars...)







Ichi (kan också) cardigan svart eller korall . Medium





Älskar Objects detaljer





Supermysig grå poncho från Pieces (rea)





Perfekt skinnjacka från Only (ca 400 kr på rean) Medium eller Large



Sist men inte minst ett par Plutoleggings från Vila som jag förälskat mig i . Medium







Nu har ni att läsa ;)



Ännu ett tips på lättlagad mat - Stekt ris



Detta är perfekt att göra om du har kokt ris över. Passar utmärkt till framför allt barn.

Stek korv (eller lägg i skinka). Blanda ner det kokta riset. Krydda med valfria kryddor! Lägg i grönsaker om du så vill. Knäck några ägg (efter smak) så att det stekta riset ska bli mer krämigt. Går att variera oändligt som sagt. Smaklig måltid!







Varmt möter kallt



Sitter hemma i lägenheten...När jag kom hem var det 22,5 grader inne. Härligt varmt nu på vintern! Då ska tilläggas att elementen inte är på, ingen adventsstjärna/belysning eller stearinljus. Ändå fryser jag ibland...men då är det bara att tända några ljus och krypa ner under filten. Men fy vad kallt det blåste ute idag...

Ska försöka lägga in lite kort nu. Senare blir det att att äta och kolla tv. Känns som julen kom och försvann och mycket av det man planerat att göra blev inte av. Får hoppas att en del av det blir av ändå...Trevlig kväll (Känn ingen jobbångest - gör det bästa möjliga av det och se till att ha jäkligt kul på jobbet istället.







Smarriga baguetter



Färsk baguett
Istället för smör bre på Paprika/Chili Creme Fraiche
Lägg på salladsblad
Rökt skinka
Ost
Paprika
Lök (Valfritt)



Ett litet tips på en lättare lunch







Ändrade planer...



...hela helgen blev det ändrade planer...

Idag blev det som planerat iaf; Maria och barnen kom hit på fika och utelek. Fick en fin blomma (tack) och barnen var på bra humör. Mysigt med besök! Tack för idag mosters busungar!

Nu ska jag ta något att äta (lutar åt stuvade makaroner) då det dröjer flera timmar innan tjejkvällen med tacos och drinkar. Ska bli kul!

Har plockat ner en del julsaker redan, men ska vänta med det sista ett tag till (julstjärnan, tomtarna och gardinerna). Nästa projekt blir att måla lister, skaffa en ram till min förstoring och om man får drömma; Duschvägg...

Här kommer min önskelista...Några saker finns det allt kvar som man vill ha...Kläder är ju alltid kul att få nya även om man har en del. Helt otroligt hur mycket fina kläder det finns, det är ju farligt ;)



Min önskelista

Pengar $
Kläder (Vila, Only, Object)
Svart cardigan XS/S H&M - 299 kr (Se bild)
Svart Tessie Top S/M (knappar) Gina Tricot - 149 kr
Armband (Se bild - Finns hos Mandel och VILA - Allum)
Svart Silky Biker Jacket Strl 38 (Kolla hemsidan för bild) Gina Tricot - 299 kr
Presentkort Mandel, Gina Tricot, Inside Home (Där jag har sett en del jag vill ha)
Digital fotoram (Ingen avancerad och dyr - Det ska gå att föra över bilder från datorn)









Silky Biker Jacket



Gott Nytt År...



önskar jag er alla. 2010 känns som mitt år (hoppas). Nu ska jag smaska i mig min nylagade Kycklinggryta med röd curry, banan och jordnötter. Smaski smaski!



RSS 2.0