Tänk vad tiden går fort...



Tänk vad tiden går fort...







Inredningdrömmar



Vad tycks?







Sommarkänslor







Ingen vidare vecka



I måndags slutade jag sent...Igår slutade jag tidigt, men gjorde inget speciellt, eftersom jag har ont av allergin. Idag slutade jag sent (klockan fem) och fastän det är strålande sol så har jag fått hålla mig inne till stor del eftersom det känns som jag har fått någon allergichock (kliar överallt hela tiden). Kan ju bara tänka mig hur det blir när gräsallergin sätter igång. Blev bjuden på mat av pappa, men känner inte för det heller. Och andra gottar sig med grillat...Dessutom fick vi reda på en tråkig nyhet på jobbet. En av "mina" barns pappa har fått tillbaka sin cancer och det blir tufft nu. Världens snällaste familj! Livet är orättvist!




Väder för Göteborg, Sverige

27 °C
Aktuellt: Klart
Vind: SV – 4 km/h
Luftfuktighet: 31 %
ons
Klart
21 °C | 6 °C
tors
Klart
18 °C | 2 °C
fre
Klart
17 °C | 4 °C
lör
Mestadels soligt
15 °C | 5 °C



Oväder...



Idag har det varit väldigt blandat väder, allt ifrån sol till blåst och nu verkar det som det börjar åska (så ska stänga av datorn). Nu blir det Cityakuten och en skål med glass och jordgubbar. Mums! Imorgon vaknar man väl till regn (bara Valborg blir fint så...)?!







Pastasallad



Har precis ätit hemmagjord pastasallad, mums! Håller nu på att fixa lite till jobbet imorgon. Vilka komplimanger jag har fått för mina nya vårkläder; Skjortan från Kapp Ahl och den här tröjan från H&M, vad tycks (har även en i turkost)!?







Me like



Vill ha, vill ha, vill ha



Vårkläder (Vila, Ichi, Only m.m.) Vad tycks?



















Super frukost



Idag åt jag fil med müsli och färska jordgubbar till frukost. En riktig superfrukost! Vad åt du?







Majblomma



Köpte en majblomma i tisdags kväll och på torsdag förmiddag var den borta. Väldigt tråkigt! Jag som var så snäll att jag gav pojken extra pengar med för den. Pengarna gör ju nytta i alla fall...Varför?!




Uttråkad



Sitter hemma i lägenheten och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Solen skiner och det är 16 grader ute (här hemma är det 26 grader och väldigt varmt...). Vill ut i solen...

Igår slutade jag tidigt och då blev det lite städning här hemma, en tur till Backaplan och sedan kom Maria hit med barnen på en fika och utelek. Jag blir alltid på bra humör när jag träffar syskonbarnen! Kvällen blev rätt så seg med tanke på att jag hade varit vaken sedan halv sex på morgonen...Något förslag på vad man ska hitta på?!







Solen skiner himlen é blå...



Solen skiner himlen é blå...vad det är skönt att leva då...



Jag slutade fem idag, men frågade chefen om jag kunde gå en kvart tidigare (har ju ändå jobbat över fyra timmar pga. alla samtal den här veckan). Ringde Evelina, men hann komma fram till Coop innan hon kunde svara. Får köra dig en annan dag...Köpte "mat" till utflykten. Igår köpte jag jordgubbar där och det gjorde jag även idag (man får allt passa på när det kostar 10 kr asken). Igår blev det spanska jordgubbar och dom var faktiskt inte så goda. Idag var det dock italienska och dom var bättre. Så nu har jag drygt ett kilo jordgubbar i kylen + en liten låda som jag ska ta med mig imorgon. Lukas du får gärna komma hit och mumsa!



Är faktiskt på strålande humör fastän jag slutade sent. Dagen har varit helt ok, en del barn är dock som små tonåringar nu. Tur att jag är envis! Sedan har vi kommit på att om vi ropar kaka/glass högt så blir det knäpptyst...Frågan är hur länge det funkar, haha...



Fick två kuponghäften utanför Coop (massa bra erbjudanden). Sedan köpte jag Majblomma här där jag bor (min favoritfärg). Gav killen 15 kr (den kostade 10 kr) och sa att han skulle ta femman till sig själv. Han sken som en sol!



Mitt sista samtal (eventuellt har jag ett till i maj/juni) gick väldigt bra. Pappan sa att han var väldigt nöjd med oss och att vi var strået vassare än dom andra avdelningarna. Han sa att vi borde få guldstjärnor för bra jobb, allt vi hittar på med barnen och att vi lyckas ha en så bra stämning/så lugnt i gruppen. Mina kontaktbarns föräldrar har gett mig mycket beröm det senaste året och det är därför det känns som allt slit i slutet ändå är värt något. En pappa ville ju köpa blommor till och med efter att jag hade inskolat hans dotter...Hon är som en helt annan tjej nu. En annan sa som sagt att deras förra förskola var jättebra, men att våran är hundra gånger bättre. Tänk vad lite som kan göra en glad!



Tänkte åka och hämta H&M paketet strax. Vet att det innehåller några toppar! Resten av sakerna kommer i början av maj (dina saker Maria). Måste även försöka boka tid hos en allergiläkare (fy vad det kliar).



Jessica jag har kollat upp jeansbyxorna och dom är av märket Only och kostar 599 kr. Tänkte att du och jag kanske kunde åka in till den butiken i stan någon dag?! Riktigt snygga kläder...





Baggy jeans (väldigt lika dom vi köpte, men det här är en kortare modell)



12-timmars arbetsdag



Idag har jag jobbat från 07.20-19.20 (alltså tolv timmar). Har haft sex av mina sju samtal nu och föräldrarna verkar supernöjda. Fick kommentarer som; Förra förskolan var jättebra, men den här är hundra gånger bättre, ni gör ett så bra jobb med barnen och mitt barn har förändrats så positvit m.m. m.m. Nu är jag riktigt trött, ska ta något äta och sedan sega framför tvn innan det är dags att sova. Kommentera gärna helgens inlägg!







Vårkläder



Hittade VILA leggingsen med nitar på på ett annat ställe i rätt storlek, men den hade dom höjt priset till nästan 400 kr och det betalar jag inte för ett par leggings (man får välja vad man ska lägga sin värdefulla slantar på). Tror dom kostade drygt 200 kr på första stället...Får leta vidare...Nästa vecka kommer mina "sista" kläder från H&M. Ska bli kul med lite nya vårkläder! (Maria jag har avbeställt jackan nu, så du vet). Igår köpte jag ett par baggy jeans (dyra), men det var också det enda jag köpte. Här kommer lite andra kläder jag hade velat ha, vad tycks?



VILA















ONLY















Uppdatering



I fredags kom jag inte iväg från jobbet förrän efter fem, men så är det ibland...Igår blev det shopping med ena syrran och grillning hemma hos brorsan. Innan det var vi hemma hos M & P och där blev det solning, bus med syskonbarnen, god mat och trevligt sällskap. Kom väl i säng runt midnatt och gick upp tidigt idag. Vaknade till en grå himmel, men nu skymtar solen lite då och då. Idag blir det nog en del fix här hemma och sedan söndagsmiddag. Hittade jeansleggingsen från VILA - Cleave Studdy, men dom är tyvärr slutsålda. Om någon hittar dessa så skriv gärna till mig (eller köp dom). Tycker dom här denimleggingsen med nitar är riktigt snygga! Vad tycks?







Världens finaste







Drömmer mig bort...



















Gissa resmålet?



Jag blir sååå trött



Idag var min enda tidiga dag den här veckan (slutade 13.00). Imorgon och på fredag slutar jag 17.00, segt värre...Lagade mat när jag kom hem eftersom maten inte var ätbar idag. Jag gjorde färsk pasta med kyckling, gott!

Sedan skickade jag mail till vårdcentralen för att förnya ett recept, men det gick inte (fastän alla andra gör så). Hon ringde upp mig men samtalet bröts och sedan fick jag ett mail att hon bokat en tid till mig på måndag (och då jobbar jag från halv åtta till halv åtta eftersom vi har utvecklingssamtal). Tänk om hon bara hade lyssnat/läst så hade hon kunnat boka en tid på dom dagarna jag skrev/sa att jag kunde...Så nu måste jag ringa och avboka det...Allt tar sådan tid...Inte konstigt att man aldrig får gjort något...Sedan finns det hundra saker till man borde göra, men som aldrig blir gjort.

Nu ska jag fortsätta att rensa i garderoben (någon nytta får jag ändå göra på min tidiga dag). Snart åker kläderna ut, så vill ni ha en chans att se och ta dom så får ni komma hit på en fika eller något. Obs. Jag är sen imorgon!  Snart rykler dom! Förövrigt har det varit en ok dag på jobbet. Full barngrupp! Men det var kul att träffa R igen. Kommentera gärna i bloggen!







Påsken kom och försvann



Påskafton firades hemma hos mamma & pappa med god mat, trevligt sällskap och strålande sol. Jag fick rikskuponger, en trisslott, body lotion och lite choklad i mina ägg. Superbra med rikskuponger tycker jag (fast förra året hade jag massor kvar vid årets slut). Men då passade jag på att bjuda på pizza och hamburgare så det gick åt. Hur som helst så blev jag väldigt nöjd med det!

Igår träffade jag och Evelina en kompis och vi var i stan och shoppade en stund. Jag köpte skorna (se längre ner i bloggen) och en topp från Bik Bok. Sedan åt vi glass ute i solen (jag tog en mjukglass och det var fantastikst gott). Känner att det är synd att man inte har varit ute mer i solen nu när den äntligen har varit framme, men förhoppningsvis blir det en tur till Slottsskogen inom kort med syskonbarnen?!

Idag har jag fixat här hemma. Känns som söndag fastän det är måndag. Skönt med kortare vecka då jag är sen på fredag. Min tidiga dag idag försvann ju...Alltid mina tidiga dagar som försvinner, men men...Jag har dammsugit hela lägenheten, diskat och städat badrummet med diverse medel. Synd att det blir dammigt så fort bara. Senare ska jag hem till Maria med familj och det känns som ett bra avslut på den här ledigheten. Nu är det bara att planera in något kul att se fram emot så att man orkar jobba tre månader till innan semestern. Hoppas alla har haft en glad påsk?!







Hot in here



Solen ligger på här hela förmiddagen och termometern visar på 25 grader (både inne och ute). Kanske är en 15 grader ute?! Klockan tre är det påskfirande hemma hos mamma & pappa med alla syskon och syskonbarn. Hoppas det är tillräckligt varmt så man kan vara ute lite...Glad Påsk!







Frukost = Jordgubbssmoothie



Igår köpte jag jordgubbar och dom använde jag till min frukost idag. Jag mixade jordgubbarna och tog en matsked socker (dom var spanska och inte så söta). Sedan hällde jag upp i ett snyggt glas och gud så gott det var. Ofta blandar man ju i flera andra saker i en smoothie, men detta var fantastiskt gott. Jordgubbar är det bästa som finns!







Glad Påsk







Vill ha



Jeansleggings - VILA (Säg till om ni vet någon butik som säljer dom)







Badshorts - ROXY







Skor - SALMA W







Vad tycks?



Laxsnittar



Håller på att göra mina laxsnittar till påskmiddagen imorgon, men det blir inte alls bra. Fastän jag har smakat av flera gånger så blev det för mycket pepparrot i. Smakar alldeles för mycket! Det enda jag har i kylen för att få en annan smak på det är majonäs. Ska testa med det och blir det inte bra så ser det inte ut som det blir några snittar. Allt annat är ju redan köpt och använt (tunnbröd, lax, ägg, dill, creme fraiche, pepparrot). Håller tummarna för att det blir ok!



Fredagslyx



Idag känns det att det är lååångfredag...På förmiddagen fixade jag alla påskägg (tack Evelina för att jag fick det 8:e ägget som saknades av dig). Spindlarna i källaren verkar ha gömt sig, men jag kan inte skaka bort det...Idag har jag och Evelina även varit och handlat. Tänkte göra färsk pasta med kyckling i örtsås (men hittade ingen). Har Kelda slutat med sin örtsås eller vad (den var ju så god)?! På vägen hem till henne för att lämna maten så mötte vi brorsan med familj, så då blev det en snabbfika där. Efteråt åkte jag och Evelina en snabbis till Lindex vid Eriksberg. Nu har jag varit hemma en stund och potatisgratängen står i ugnen. Hade några biffar i frysen så det blir perfekt fredagslyx. Ikväll tänker jag gotta mig med jordgubbar och glass! Nu ser jag fram emot morgondagen och påskmat hemma hos mamma & pappa. Hoppas det fina vädret håller i sig så man kan vara ute en del. Måste även fixa laxrullarna till mammas påskbord. Vad äter ni en fredag som denna?





Vårkläder



Fick hem några av vårkläderna från H&M för en veckan sedan. Det mesta kommer med nästa omgång. Den här omgången fick jag två oversize linnen (hallonröd & vit), en svart skjorta och steps. Nu ändrade jag i beställningen och tog bort en klänning, en vit väst och ett lila linne. Istället beställde jag 2 tees och en jacka till Maria. Väntar dessutom på en bikiniöverdel och en kjol. Jag har hittat mycket på outlet/sale så har haft tur med priserna. Maria jackan kommer först i mitten av maj, vill du ändå ha den?







Solen skiner himlen é blå



Solen skiner himlen é blå, vad det är skönt att leva då. Högt i topp går allas humör och det är det som susen gör (hurraaa...). Vilket underbart väder det är här i Göteborg. Solen skiner, himlen é blå och det blåser lite (men inte kallt). Jag tror att det kommer bli närmare 15 grader idag (20 grader har dom i och för sig lovat). Vad som händer idag har jag ingen aning om än. Just nu håller jag på att göra i ordning alla påskägg. Har gjort sju stycken men det saknas ett. Ner i källaren tänker jag ändå inte gå...Får lösa det på något annat sätt. Hur ska ni fira påsk?







Äntligen hemma



Äntligen hemma! Har jobbat från 07.30-17.30 eftersom vi hade planering. Dessutom var jag själv med en vikarie! Planeringen handlade om enkäterna föräldrarna och vi hade fyllt i och föräldrarna var verkligen nöjda med oss och förskolan. Det som ska förbättras är lekplatserna. Sedan pratade vi om IUP, kompetensutveckling och allt möjligt. Är helt slut nu! Hade som sagt tänkt påskpynta lite mer, men efter gårdagens upptäckt i källarförrådet så nöjer jag mig med mitt "påskris" och min ensamma kyckling på bordet. Hur ska man få bort så stora spindlar?! Verkar inte finnas några andra lediga förråd heller. Jag vill väl inte ha mitt vid ventilen där dom kryper in och samlas (kan ju bara tänka mig vad som gömmer sig i julpåsarna som inte är förslutna). Jag har bildbesvis dessutom, så ingen ska säga att jag överdriver. Hur som helst så ska jag i alla fall förbereda påsken på annat sätt. Har lovat mamma att göra något till påskbordet för att hjälpa till och det lutar åt rullar med lax, ägg och nån röra kryddad med pepparrot och dill. Kanske kan bli någott?! Nu ska Fannys presenter slås in och sedan är det matdags. Kommentera gärna i bloggen!







Fy katten!



Har precis varit nere i källaren och drabbades av lätt panik. Jag råkar ha ett källarförråd precis brevid en stor ventil och efter att ha rotat runt bland sakerna där nere i kanske 5 minuter så tittar jag upp och märker att väggarna är fulla med spindlar. Jag fick en chock och började nästan skaka (har spindelfobi). Har aldrig i hela mitt liv sett en så stor spindel. Det värsta var att det inte var en utan flera. På ena väggen kröp en (antagligen efter att jag hade öppnat skåpsdörren där den satt) och vid ventilen hängde kanske fyra till och en av dessa var enorm. Dom andra var också väldigt stora men den här var verkligen enorm. För att ni ska tro på mig har jag tagit kort med kameran (var ju tvungen annars hade väl ingen trott på mig). Så nu är jag uppe i lägenheten och det kryper i kroppen och håret. Jag har skakat kläderna och dessutom kom jag upp utan påsksaker. Det mesta har jag i kartonger men en del i stora kassar...som om jag någonsin vill ta upp något därifrån efter detta?! Jag kan ju bara tänka mig vad som finns i påsarna...Hade det varit småspindlar hade jag kunnat döda dom med en tidning, men vad ska man döda spindlar som sitter långt upp på väggen med och dessutom är lika stora som ett ägg? Fy katten!





Större än denna var den största (kroppen var nog som två enkronor om inte tre...)



Ny vecka!



Grattis Fanny, min lilla puff! Tänk vad tiden går fort...Kom hem för en liten stund sedan och känns sådär kul att jobba när "alla" andra har varit hemma hos storasyster och träffats. På onsdag har vi planering och då är jag också sen (och ensam på min avdelning). Så typiskt när chefen för hela skolan kommer dit...Nu blir det en lugn kväll! Håller på att göra piroger, hoppas dom blir goda.







Morotskaka



Blev ju besviken på morotsmuffinsen jag bakade i torsdags, så igår bakade jag en morotskaka. Känns som den blev mycket bättre. Morotskaka med frosting tycker jag är perfekt fika en vårdag som denna. Vilken är din favoritfika?







20 grader och strålande sol



Njae...20 grader visar termometern utanför mitt fönster, men då ligger också solen på. Men det ser ut som en riktig vårdag, så jag hoppas det blir en dryga 10 grader i alla fall. Det är så varmt i lägenheten nu när solen ligger på, på mörkläggningsgardinerna...På somrarna blir det lätt 30 grader här inne. Vad göra?







Breakfast time



Frukosten blev väldigt sen idag trots att jag har varit vaken sedan 09.00. Jag låg kvar i sängen en stund och sedan tog jag en lång dusch. Härligt! Flingor med mjölk och färska baguetter till frukost blev det idag. På helgerna äter jag gärna lite mer till frukosten. Vad brukar ni äta till frukost?







Recept önskemål



Evelina här kommer receptet på piroger! Stek köttfärs och blanda i paprika/chili creme fraiche. Använd färdig smördeg för snabbast resultat! Lägg en sked på varje fyrkant (garnera med ost om du vill), vik ihop och använd en gaffel för att sluta pirogen. Pensla med ägg! Sedan tror jag det var 10-20 minuter i ugnen på 200 °. Kan det bli lättare?! Servera med en sallad!

Jag älskar verkligen paprika/chili creme fraichen och använder den till min favoriträtt. Koka upp färsk pasta och blanda i creme fraichen tillsammans med en burk räkor och dill. Snabbt, enkelt och fantastisk gott! Har hört att den ska vara god att ha till tacos med...Vad äter ni ikväll?







Roxy



Det är verkligen synd att Roxy kläderna är "så" dyra, verkligen...






Söta klänningar



Lindex, vad tycks?







Milkshake



Ännu ett koolt plagg från Lindex, vad tycks?







Aprilskämt



Förstår inte ni som gick på att Justin Timberlake lämnat Jessica Biel för att gå tillbaka till Britney Spears...Själv lyckades jag lura några på jobbet. Blev ni lurare på 1 april?



Oturen förföljer mig...



Har precis bytt a-kassa till Kommunals a-kassa och då passar dom på och höjer avgiften med 100 kr från 1 maj. Trist!



Glassigt



Något för alla små gottegrisar (Lindex), vad tycks?





Girls night out...



Hade varit kul om vi tjejer kom iväg på bio och mat på något trevligt uteställe snart. Jag har alltid velat testa tapas! Om ni andra fortfarande vill så kanske vi kan spika ett datum?







After work



Idag har jag jobbat från 06.30-12.00. Gick upp halv sex och vet att jag kommer bli trött tidigt ikväll. Efter jobbet har jag varit och klippt mig (blev rätt kort). Sedan har jag klätt "påskriset" och nu ska jag städa lite. Om en timme ska jag och Evelina åka och handla. Hade varit kul att träffa syskonbarnen, men det kanske blir i helgen?! Idag skulle några på jobbet på After Work och Linda och Fredrik (min granne) ville att jag skulle hänga på. Det som är så tråkigt är att alla på "våran" sida på jobbet inte ska med och antagligen så kommer alla hålla sig i "sina grupper"...Annars så var jag faktiskt sugen på After work idag. Dom skulle till El Corazon och äta tapas...Men, vi har sagt att vi ska försöka komma iväg oftare, så nästa gång ska jag allt få med mig Rebecka och tjejerna på våran sida. Iväg och hämta H&M kläderna får jag inte glömma sen heller. Känns som ett bra nedladdning inför påsk det här?!







Thursday I don´t care about you



I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday I don't care about you
It's Friday, I'm in love



Torsdag, torsdag, torsdag...Påskfest på jobbet, kul, men så trött jag är efter idag. Imorgon jobbar jag 07.00-12.00 och sedan ska jag klippa mig 12.45. Tona håret ska jag försöka hinna med i helgen! Efter klippningen hade jag behövt göra vårfint här hemma och sätta upp påskpyntet (det ska ju ner så snabbt). Måste även hämta H&M paketet och handla...Sedan kanske man hinner med en fika nu när man har nybakat hemma och sedan är det kväll. Friday I´m in love!







Den perfekta frostingen



Har precis gjort frosting till mina morotsmuffins som jag gjorde igår. Den blev mycket bättre än den vanliga! Jag tog en bit smör, Philadelphiaost, florsocker, pyttelite vaniljsocker och några droppar av en citron. Dessutom vispade jag med elvisp och voila den blev jättegod. Perfekt fika att ha hela helgen!







Påskpynt



På fredag ska jag börja ta fram påsksakerna här hemma. Är ju så kort tid man kan ha det framme! Mina kvistar (som får bli påskris) ska dekoreras med små ägg i vårens färger. Sedan har jag köpt en kyckling på Plantagen. Får åka hem till mamma och rota fram lite saker ur källaren med, vet att jag har mina gamla saker där. På jobbet har vi gjort flasktuppar, påskkärringar, kycklingar o.s.v. Pyntar ni något i påsk?







Morotsmuffins



Morotsmuffinsen står inne i ugnen...Jag improviserade ett recept, så får se hur resultatet blir. Frostningen väntar jag att göra tills det är dags att äta dom...Tror inte det blir ikväll! Använde mina snygga muffinsformar dessutom som jag fick av Maria. Riktiga cupcakes ska det bli!







Lill-lördag



Kom hem från jobbet nyss! Jag stannade kvar med en annan eftersom en annan tagit henns nycklar och hon inte kunde komma in i sitt skåp (med hemnycklar). Var faktiskt riktigt trevligt att prata med henne, känns som man inte hinner det så ofta. Pratade bland annat om min kollega som jag inte trivs med och jag måste ju leta efter möjligheter nu efter sommaren...Jag kan lika gärna vara öppen med det (man behöver ju inte  prata omallt, för det vet man ju kommer fram).  För övrigt har det varit en bra dag med påskpyssel och hela eftermiddagen i solen. Dessutom lyckades jag lura Rebecka och barnen och vi hade himlans kul...

Imorgon blir det påskfest på jobbet! H&M (en del) har även kommit, så ska försöka hinna hämta det efter jobbet. På fredag slutar jag tidigt och då ska jag klippa mig. Igår hittade jag skorna nedanför (för halva priset), men jagköpte dom aldrig. Dom var inte lika snygga irl! Nu ska jag i alla fall laga ihop lite pasta med paprika/chili creme fraiche, dill och räkor. Mums! Lill-lördag it is...Kanske ska ta ett glas vitt med och lyxa till det?! Synd att man inte har uteplats...Tror ni våren är här för att stanna?







RSS 2.0