Money money



Har precis betalat räkningar; Hyra, lån på lån, parkering, bredband, a-kassa, försäkringar, shoppingfakturor, ja listan kan göras lång...Jösses vad mycket pengar det gick den här månaden...Jag skriver upp hur mycket pengar jag ska ha här (för kläderna) så kan ni ju försöka tänka på det nästa gång vi träffas. Nu blir det mindre klädshopping! Nästa projekt är väggord och nu har jag även sett coola lampor som man kan ha i fönstret eller på väggen (jag visar er i helgen). Inredning nästa!

E: 398 + 249 + 10 (frakt) + 5 (faktura)
J: 49,50 + 149 + 10 (frakt) + 5 (faktura)
M: 149 + 59,50 + 49,50 + 39,50 + 10 (frakt) + 5 (faktura)

M: Ytterligare 198 för skjortan



Tråkiga torsdag



Inget är bestämt ännu på jobbet och det är dålig stämning...Idag fick jag vara ensam med 18 barn en rätt så lång stund och jag är helt slut.

Igår var jag hemma hos syskonbarnen (Fanny & Filippa) en stund. Det var mysigt och Jessica bakade scones, vilket var himmelskt gott.

Nu borde jag egentligen röja upp här hemma, men jag orkar inte. Funderar fortfarande på om jag ska åka och storshoppa imorgon, vi får se...



Ny skolmassaker



Tragiskt, läs mer på Aftonbladet!



Uppdatering



Jag har varit dålig på att uppdatera märker jag!

I fredags kom jag inte hem förrän halv sex från jobbet och därefter blev det räkor och annat gott hos M & P.

I lördags var alla hemma hos M & P och det var riktigt trevligt. Kvällen avslutades med kroatisk skinka och ost, hur gott som helst!

I söndags tog jag och mamma en långpromenad i solen till mitt jobb (det tog drygt en halvtimme och då gick vi ändå väldigt snabbt). Därefter hälsade jag på mormor på sjukhuset, hon verkade inte alls må bra. Det känns bra att ha träffat henne och jag hoppas verkligen att hon blir bättre och det snart.

Igår slutade jag vid fyratiden och sedan åkte jag förbi Maria. Jag köpte med mig wienerbröd, gott! Senare tyckte Lukas att vi skulle köpa pizza hos "pizzabagarn" och så blev det med. Pizzan kostade "bara" 50 kr och jag tycker faktiskt att den här pizzerian har riktigt goda pizzor. Jag tog en med curry, banan och jordnötter...

Idag ska jag följa med syskonbarnen och ta spruta. Hoppas det går bra! Sedan kanske det blir Donkan, jag har ju en del kuponger jag kan dela med mig av. Vad gör ni?







Inredning



Det är "bara" pengar som sätter stopp för mig att inreda allt nytt i lägenheten!



Vilken bild är er favorit?



































Minimode



Dom här topparna från Lindex älskar jag, vilken färg är snyggast?











Smörgåstårta till frukost



Vår chef har slutat och därför bjöds det på smörgåstårta. Tur var väl det, då jag har lagt ut massa pengar den här månaden på alla som ska sluta...Känns lite surt då jag inte ens känner alla! Smörgåstårta till frukost på tråkiga torsdag kändes väldigt lyxigt. Jag älskar smörgåstårta! Vad tycker ni om smörgåstårta?







Coffee



Då var det bestämt att Christin ska komma förbi på en kaffe någon dag, även Cassie vill komma och hälsa på (fast det har hon sagt många gånger nu...). Det kan nog bli skoj! Alltid kul att träffa "gamla" kompisar! Hur dricker ni erat kaffe förresten?







Man blir som man umgås



Eller...Tänkte precis skicka ett sms till R på jobbet och fråga om hon tittar på Idol. Då skickar hon precis ett sådant sms till mig. Samma är det på jobbet; Vi börjar tänka likadant, göra likadant och säger samma saker samtidigt. Smurf, ni vet?! Colakillen var ju grym förresten, eller vad säger ni ; )







Taco time



Kom på att jag har tacofärs i frysen, så nu blir det tacotime. Visste ni förresten att Coop börjar sälja Sagaforms Tex Mex servis? Jag har redan fatet med flera fack (och snurrbricka till) och två skålar. Är lite sugen på att köpa den som man har köttfärsen i (eller så får jag börja skriva en önskelista. man kan ju inte köpa allt...). Jag kanske borde testa köpstopp en månad (skulle nog inte fungera). Vad äter ni till era tacos?



Mina tacos

Mjuka eller hårda bröd (gärna nachos också)
Köttfärs med Santa Maria taco kryddmix
Gurka, tomat, paprika, majs, lök, sallad
Gräddfil (ibland med vitlök)
Salsasås och riven ost







Julafton



Ja, det är nästan som julafton hemma hos mig. Jag var och hämtade mitt paket från H&M och direkt när jag kom hem så slet jag upp paketet. Allt fanns med och det är jag mycket nöjd med (brukar försvinna kläder från mina beställningar), men tyvärr var färgen på en av klädesplaggen inte alls som jag hade tänkt mig. Jag visar upp kläderna här senare! Nu måste jag laga något att äta för jag är hungrig som bara den. Hade varit skönt med ett bad med, men hinner nog inte med det laga mat och äta före Idol.

Förresten så var det en helskum man vid min bil på Stigan när jag hämtade paketet. Han var väldigt nära min bil och det såg nästan ut som om han tänkte tjuva den. Tur att jag kom ut! Sedan tittade han när jag körde iväg! Läskigt!




Hjälp mig!



Rösta på "väggorden" längre ner, behöver hjälp!



Tisdag



Idag var vi på utflykt på jobbet och om ni såg en buss full med sjungande barn i Göteborg så var det nog vi...Jag jobbade över en timme och sedan följde Evelina med till Backaplan eftersom jag lovade att bjuda på något (det blev Panini på Plantagen). Hon har det bra! Sist bjöd jag på BK vid kajen...Jag fick köpt mig en snygg tvättkorg på Chilli (dom hade fått in nya). Jag har dessutom tvättat idag! Nu överväger jag att åka och hämta mina H&M kläder som kom fram idag (hoppas inget fattas...) och sedan laga någon mat till Idol ikväll. Vad har ni för er?







Rösta och hjälp mig att välja



Som jag har skrivit tidigare så ska jag antagligen ha ett väggord på min vita vägg i sovalkoven. Vilken text tycker ni att jag ska välja?! Har ni något bra förslag (rösta även på mina förslag, så får jag se vad flest tycker)?



Live with passion



Follow your dreams



Carpe Diem (fånga dagen)



Lycka



Faith Hope Love (Tro Hopp Kärlek)



It´s beautiful to live







Chilli



Var en sväng på Chilli idag och gud så mycket fint jag hittade (köpte dock inget).



Måndag



Idag började jag tidigt på jobbet (vilket innebär att jag även slutar tidigt). Så, idag blev det en tur på Backaplan med Maria och lilla Klara. Jag fick köpt en snygg sjal! Sedan blev det fika, gott!

Efteråt följde jag med Maria hem, trevligt. Hoppas Lukas mår bättre imorgon (idag verkade han inte alls på humör). Stackare! Hoppas du inte blir sjuk igen!

Nytt på jobbet är att vi inte får betalt för att jobba över, vilket jag inte förstår hur det ska fungera. Alla möten är på min tidiga dag, hur gör vi om någon blir sjuk och framför allt när föräldrar blir sena?! Alltid ska det vara något...

Väntar fortfarande på H&M-kläderna, när kommer dom egentligen?! Nu ska jag sortera tvätt och förbereda maten till utflykten imorgon. Vad har ni för er?







Home makeover



Nu är jag nästan helt säker, jag vill nog ha ett väggord i svart i min sovalkov. Nu gäller det bara att klura ut vad det ska stå...Några bra förslag?



















Vad tycks?



Dagens vill ha







Lindex



Dagens outfit



  • Grå oversize blus - Köpt i Kroatien
  • Svarta skinny jeans - Cubus
  • Svart jacka - Vila
  • Skor - Puma



Bild kanske dyker upp under dagen!



Shopping



Igår efter jobbet åkte jag och Maria (utan barn) iväg till Plantagen och IKEA. Jag köpte lite småsaker till köket; Iskubslåda, mjölkvisp och en glasskopa. Sedan tog vi en fika med, morotskaka är aldrig fel.

På kvällen blev det ett kort besök hos Martin och Jessica, trevligt! Dom hade köpt ny soffa och den var verkligen supersnygg.



Idag åkte jag iväg till Allum en stund. Målet var att köpa en present till mamma, men jag hittade inget. Istället köpte jag en halsduk/sjal och en billig fruktskål på Åhléns. Dessutom har jag varit och hämtat mitt paket från Buzzador. Fick hur många tester som helst som jag planerar att dela ut. Någon som vill ha?!

På Lindex hittade jag en superfin barntopp. Jag tänkte lägga upp den här, men jag hittar den inte på hemsidan...Får se om den dyker upp. Jag väntar fortfarande på H&M kläderna och nu börjar jag bli irriterad. Varför kommer dom inte?! Jag hoppas verkligen att jag får allt jag har beställt...

Senare ska jag hem till pappa som ska bjuda på finmiddag; Oxfilé. Det ska bli gott! Vad gör ni en dag som denna?



På önskelistan



Synd att jul är i december och att jag fyller år i januari...Jag får alltid vänta ett helt år på att önska mig saker, för allt kan man ju inte köpa själv (eller har råd med). Detta armband från www.kyssjohanna.se vill jag gärna ha. Vad tycker ni?







Diddi design



Vill ha, vad tycks?







Varva ner



Nu ska jag snart stänga av datorn och varva ner lite innan det är dags att sova. Upp rätt så tidigt imorgon! Skönt med helg snart eller vad säger ni?




Tänk att jag har tagit den här bilden



Jag funderar på att göra den till en tavla, vad tycker ni?







Kroatien




Fika



För en liten stund sedan kom mamma & pappa förbi för att lämna bilen (Hyundaien). Dom hade bara lagt på en halvtimme på parkeringen, men jag lyckades ändå övertyga dom att stanna på en kopp kaffe. Till det blev det Cupcakes! Pappa passade på att ta med mat; Spaghetti och köttfärssås, så nu ska jag äta och sedan titta på Idol. Jag älskar verkligen frostingen till mina Cupcakes och nu håller jag på att experimentera vad man kan ha den till och om man kan ha andra smaker på den. I helgen blir det dock (antagligen) en hederlig morotskaka, självklart med frosting...Vilken är er favoritfika?







Den gamla goda tiden, eller?!



Har ni tänkt på att nästan allt har blivit större på senare år. Det jag tänker på är till exempel när man ska beställa något på ett café. Förr var bullen normalstor (typ sådana man bakar hemma, kanske i en muffinsform), men nuförtiden är den alltid jättestor och så är det med flera saker. I måndags på vår utflykt så orkade inte en av barnen äta upp sin muffins för att den var "för stor". Var det bättre förr med "normalstora" saker eller är det bättre nu?! Jag tänker på; hur många fler kalorier innehåller inte den stora bullen?! Själv föredrar jag dom små, eftersom man då kan ta flera eller ta flera saker. Vad tycker ni om detta?











Glöm förresten inte bort kanelbullens dag 4 oktober



Vero Moda Cardigan



Jag hissar den högt, vad tycker ni, hiss eller diss?







Dagens vill ha outfit



Dagens vill ha outfit kommer från Asos (toppen är från Miss Sixty), vad tycks?







Mosquito



Tänk idag har jag lyckats att få tre myggbett på jobbet, varav två i ansiktet och ett på halsen. Dom väljer alltid sina ställen...Jag som är allergisk mot myggor dessutom! Någon som vet om myggor föredrar blodgrupp B + (man börjar ju undra...)?!







Smoothie - Recension



Sitter här just nu och dricker Brämhults smoothie Persika/Jordgubb. Den innehåller apelsin, banan, persika och min favorit jordgubbar. Om man blundar så smakar den faktiskt gott, men tyvärr ser den inte drickbar ut. Tveksamt om jag köper den igen, den ser verkligen inte god ut. Men, jag antar att det blir så när man inte tillsätter massa konstiga ämnen och det är ju positivt, eller?! Någon som har testat?







Franka



Söt tunika till söt tjej från Franka, vad tycks?





Lillasyster



Idag fick en på "jobbet" en lillasyster och jag hade förutspått den 11 september som den dagen då bebben skulle komma. Jag skulle inte vilja ha barn på en sådan dag som påminner om något, som i detta fallet terroristattacken 2001. Andra dagar som jag heller inte hade velat att mitt barn föddes på är 29 februari (tänk att fylla år vart fjärde år), 1 april (alla tror att du luras om att du fyller år), fredag den 13:e, jul, nyår och liknande. Håller ni med?







Torsdag



Så, då var man hemma från jobbet. Korten från fotograferingen har kommit (både det enskilda och gruppfotot tillsammans med personalen). Jag är inte supernöjd direkt! Får hoppas man blir bättre på det tillsammans med barnen...Funderar på om jag ska baka eller ej?! Har ingen energi, men jag har ju köpt så jag har allt hemma. Brukar ni baka och i så fall vad?







Reklam



Någon mer som kollar på Idol?! Killen som sjöng Jason Mraz - I´m yours tycker jag var bra, annars har det inte varit några bra alls, tycker jag. Men det ska tydligen komma en tjej snart som är riktigt bra?! Vad tycker ni om Idol?







Ge mig!



Nostalgi



Fem myror kläder, vad tycks?







Lindex



Sängen



Någon som vet var man kan hitta den här otroligt snygga sängen?







Längtar



Längtar till mina nya kläder kommer, vad tycker ni?





Väggord



Jag är lite inne på väggord just nu, men är inte helt säker än. Min sovalkov har vita tapeter och en svart text hade inte varit fel, tror jag. Vad tycker ni om väggord?! Tror ni att man ångrar sig?! Vilken text skulle ni vilja ha?







Dagens vill ha outfit



Grandad top från Asos, vad tycks?





Snygg frisyr med, eller vad tycker ni?



11 september



Tänk att det har gått sju år sedan terroristattacken (imorgon)?! Jag kommer ihåg att jag och tvillingsyrran kom hem från skolan och att jag satte på tvn. Gång på gång på gång såg jag flygplanen som kraschade in i Word Trade Center. Jag satte på text tv och först då förstod jag att det var en terroristattack. Jag tänker på allt hemskt här i världen! Tänk att växa upp till en sådan verklighet. När man är liten vet man inget om allt ont i världen...Visste ni förresten att en tredjedel av amerikanska folket misstänker att Vita huset låg bakom 9/11?! Vad tror ni?







- 1 kg



I somras när vi åkte till Kroatien låg jag på min vanliga vikt, som jag är rätt så nöjd med. Jag gick ner något kilo där nere eftersom jag var sjuk, men det gick jag upp igen tack vare restaurangbesöken på Boban...Hur som helst så gick jag upp ett kilo i slutet av sommaren som jag har velat bli av med. Ett kilo hit eller dit kan man ju gå upp när som helst, men jag vill försöka att ligga på samma vikt hela tiden. Så i tisdags förra veckan och en vecka framåt (igår var sista dagen) testade jag att äta precis som vanligt, men jag slutade att äta när jag var mätt. Innan har jag kunnat ta lite extra bara för att det är gott, men det försökte jag alltså att inte göra under den här veckan (lyckades nog inte till 100 %).

Jag har ätit precis som vanligt; frukost, lunch, mellanmål och middag. Jag har även ätit en hel del fika och andra onyttiga saker och vet ni vad?! Jag gick faktiskt ner det där kilot och nu ska jag fortsätta som vanligt igen. Ta det där extra bara för att det är gott, så länge jag inte går upp i vikt av det.



Jag storhandlade i helgen och nu är det är bara att vraka och välja på vad jag vill ha. Både godis, chips och coca cola är kvar från helgen, farligt (men gott till Idol ikväll).

Så, vad ska man äta ikväll då?! Frallor?! Paj?! Toast med räkröra?! Lax?! Våfflor?! Pasta med paprika/chili creme fraiche?! Tacos?! Örtmarinerad kyckling?! Thaikyckling?! Kyckling med röd curry, banan och jordnötter?! Chili con carne?! Köttbullar?! Korv stroganoff?! Stekt ris?! Egen kinamat med vattenkastanjer?! Bakad potatis?! Lasagne?! En sak är säker; Det är underbart att ha kylen och frysen full med saker, så att man bara kan vraka och välja mellan det man känner för. Vad äter ni ikväll?



Jag ska koka färsk pasta med paprika/chili creme fraiche, räkor (eller lax) och dill, supergott!





Stress



Idag hade jag tio barn helt själv på eftermiddagen, stressigt värre! Jag tycker ändå att det var rätt lugnt, men jag blir ändå stressad på jobbet, vilket borde vara förbjudet. Det är inte lätt när alla (20 personer) vill allt och lika mycket samtidigt. Det är inte lätt när 20 personer pratar samtidigt (och även fast dom inte pratar högt, så låter det högt när alla pratar samtidigt).

Inte blir det lättare av att det den här veckan antagligen blir klart vilka jag ska jobba med. Som det ser ut nu så ska vi få ett till barn till avdelningen och en ny personal då R antagligen byter avdelning, eftersom tjänsten är på en annan avdelning. Det är alltid svårt när personer som inte vet något om verksamheten ska börja jobba där. Sedan är alla olika som personer och det är viktigt att det klickar med dom man ska arbeta med. Jag tycker det är tråkigt att det har blivit så här, men jag hoppas att det ordnar sig till det bästa. Det som är mest jobbigt är att vi alltid bara är två personer på onsdagar och nu kommer jag troligvis att få jobba med en vikarie. Suck! Jag blir trött av stressen och det är inte kul att vara trött varje dag efter jobbet och dessutom på helgerna. Vad ska man göra?







Börjar bli trött



Jag börjar bli trött på allt strul när man beställer kläder från H&M. Jag verkar ha extrem otur! Nu har det stått att "packning pågår" i en vecka...Antingen finns kläderna inne eller inte...Antingen ska man kunna lägga till kläder eller så är paketet skickat. Jag tror dock att det kommer den här veckan och jag hoppas verkligen att allt jag har beställt finns med den här gången. Allt som finns när man beställer ska finnas i paketet (varje gång jag har fått vänta så här länge så har saker fattats). Någon som har haft liknande problem?




Ser fram emot...



Nu hoppas jag verkligen att det blir tjejkväll på fredag med bio och restaurangbesök. Det hade varit riktigt trevligt! Sedan hade jag velat resa någonstans, om så bara över helgen. Jag behöver ha något att se fram emot och alla runt omkring en reser iväg på både kortare och längre resor. Just nu är jag inne på Mañanas hemsida och funderar på vad jag ska beställa om det nu blir något på fredag. Jag har aldrig ätit tapas innan, men gud vad gott det låter. Brukar ni äta tapas och om vad tycker ni bäst om?







Uppdatering



I fredags efter jobbet åkte jag, Maria och barnen till Klippan och hade picknick. Trevligt! Därefter blev det en tur till M & P där vi åt bland annat; ost, kex, räkor och vin.

På lördag var jag och storhandlade! Därefter åkte jag och E till Allum, där jag hittade en jacka för 299 kr. Fynd! Vi träffade på Martin, Jessica och barnen och det blev att vi åkte och åt pizza och tillbringade kvällen hos dom. Trevligt!

Igår så städade jag här hemma (en del i alla fall) och sedan blev det söndagsmiddag. Typiskt söndag det där; städning och söndagsmiddag...

Idag slutade jag sent eftersom vi hade planering. Nu fick alla reda på att R antagligen ska byta avdelning, tråkigt! Får hoppas (om det blir så) att vi går samma tider så vi kan träffas mycket. Vi hade även utflykt idag och det var mysigt! Jag köpte med mig en kyckling- och currymacka imorse, riktigt smaskigt. Vad har ni gjort i helgen?!







God morgon



Klockan ringde kvart i sex och det kändes verkligen som det var mitt i natten. Underbart att sluta halv ett en fredag, men plågsamt att gå upp så här tidigt. Nu åker jag om fem minuter! Hoppas ni får en bra dag!







M:s lilla puff





Hoppas du blir bättre snart, saknar dig



Suckar!



Idag har det varit en helt ok dag på jobbet! Tråkigt nog så ska en på en annan avdelning sluta och R på min avdelning har ju jobbat här i tre år och borde därför vara den som får den tjänsten (alla andra har ju fast anställning). Tråkigt nog för mig, men samtidigt är hon verkligen värd det. Jag vet att hon vill jobba med mig, men samtidigt inte med M och tjänsten är ju på den andra avdelningen. I så fall kommer vi antagligen få en vikarie fram till sommaren 2009, då en som är mammaledig kommer tillbaka. Hur kul kan det vara att jobba med personer som man inte går ihop med/inte känner?! Det ser inte bra ut...Suckar!







IKEA



Detta köpte jag när jag var en snabbis på IKEA i lördags, vad tycks?



Endast 9 kr



Värmeljus behövs för att göra hösten mysig



Serveringskål för endast 19 kr



Mitt krypin





Mitt krypin, vad tycks?



© www.borninthe80s.blogg.se ©



Vilken härlig dag



Måndagsångest försvinn...Trots att tiden på jobbet med tråkiga nyheter (ännu fler barn, vilket inte går ihop + ännu fler möten, vilket gör att allt mer fritid försvinner) så har det varit en superhärlig dag. Jag fick sluta en halvtimme tidigare och eftersom solen sken och det kändes som riktig sommar så tog jag bilen ner till Eriksberg och Maria med barn. Där bjöd jag på glass och vi promenderade runt lite. Senare beställde vi pizza och Lukas och Klara var så goa och mysiga. Sedan vände vädret och det började ösregna. Men, jag har haft en trevlig dag och det kan inget ändra på. Tack syrran för en trevlig dag!







RSS 2.0