Kafferecept



Latte

1/3 Espresso
2/3 Mjölk

Värm mjölken under vispning (den ska inte koka). Häll i den nybryggda kaffet och servera sedan i glas.



Cappuccino

1/3 Espresso
1/3 Mjölk
1/3 Mjölkskum

Koka kaffet och häll i en kopp. Värm mjölken under vispning (den ska inte koka). Häll mjölken och skummet (som du vispar upp) försiktigt i kaffet och toppa med kakao, kanel, riven choklad eller liknande.




Jag använder;

Arla Baristamjölk med 0,9 % fetthalt

Nu kommer en lättare variant av succén Baristamjölk. Många som vill göra en riktigt god latte hemma har tagit till sig den nya specialmjölken med lite högre proteinhalt som gör det lättare att få till ett perfekt skum. Baristamjölk med 0,9 % fetthalt är framtagen med tanke på den som dricker många latte per dag och vill hålla nere på fettet. Den lättare mjölken går lika snabbt och bra att skumma som originalet. Skummet blir både följsamt och krämigt. Trots den låga fetthalten ger Baristamjölk med 0,9 % fetthalt en fyllig men lätt känsla som lyfter fram kaffets alla smakämnen. Nu kan alla latte-älskare unna sig ännu några sköna kaffestunder.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0